Een paar favoriete foto’s

6

Fotograferen doe ik zeker al een jaar of 5, al is het vooral voor mijn blog en voor Instagram. Dat soort productfoto’s kan ik inmiddels op de automatische piloot haha, maar eigenlijk vind ik het nog het leukst om foto’s buiten te maken. In de stad, of bijvoorbeeld juist in de natuur. Iets wat ik echt veel te weinig doe overigens en hopelijk weer meer ga doen zodat het wat minder grijs en regenachtig is. Natuurlijk heb ik wel wat foto’s waar ik stiekem een beetje trots op ben. En die laat ik je in deze blogpost zien!

1

Deze foto maakte ik in dierentuin Blijdorp in Rotterdam en vind ik erg mooi. Door het licht wat precies op het oog van het dier valt, maar ook door het contrast tussen het dier en de donkere achtergrond! Ook vind ik de verhouding tussen scherp en onscherp wel mooi. Ik maakte ‘m met mijn Canon EOS 70D en een geleende Sigma 70-200mm F2.8 lens.

4

Deze foto is gemaakt in Hyde Park in Londen en vind ik zo mooi door hoe het licht valt! Het gaf me mooie schaduwen en een best contrast-rijke foto. Die trip naar Londen was trouwens heel fijn, omdat ik 4 dagen lang overal en nergens foto’s van kon maken en er eindelijk weer eens bewust mee bezig kon zijn. Deze foto heb ik gemaakt met mijn iPhone 6.

3

Een geweldig moment om foto’s te maken is tijdens het “gouden uur” – het uur vlak voordat de zon onder gaat. Het licht is dan, mits er zon te zien is natuurlijk, heel warm en omdat hij wat lager staat, krijg je mooie schaduwen. Ik maakte toen deze foto in Rotterdam en vind de lichtval heel mooi! Ook vind ik het altijd wel mooi om mensen op de foto te krijgen zonder dat je eigenlijk goed kunt zien wie het is, wat hier bijvoorbeeld ook het geval is. Gemaakt met m’n Canon EOS 70D en Canon 50mm F1.8 lens.

Processed with VSCOcam with b1 preset

Een al wat oudere foto is dit exemplaar, maar ik vind ‘m nog steeds tof! Gemaakt op de Erasmusbrug in Rotterdam en ik vind ‘m mooi door de verschillende lijnen die je erin ziet. En wederom de combinatie van mens en stad. Gemaakt met de Canon EOS 550D en de Canon 50mm F1.8 lens.

5

En last but not least: nog een Londen foto! Maar ook deze foto vind ik tof. Gemaakt op Portobello Road, waar je enorm veel schattige huisjes hebt. Ik vind bij deze foto de combinatie van de oude auto (die er toch heel mooi en nieuw uit ziet) en het huis erachter heel leuk en interessant. Bovendien werken de kleuren goed samen. Ook deze foto is met mijn iPhone 6 gemaakt.

Mijn favoriete foto’s blijven toch echt foto’s die in steden gemaakt zijn en dat wil ik ook echt meer gaan doen! Oh en ik hoop dat je ook ziet dat je echt niet een super dure camera en lens nodig hebt om interessante foto’s te kunnen maken. Ik maak in steden graag foto’s met mijn iPhone 6 omdat dit niet zo opvallend is, en de resultaten zijn zeker voor social media prima!

Welke foto is jouw favoriet?

21 Reacties

 1. Wat een fijn artikel! Mooie foto’s en ook goed dat je erbij neerzet welke camera//lens je ervoor gebruikt hebt!
  En wat zijn jou foto’s die je maakt met de 50mm lens scherp. Als ik het is probeer, krijg ik lang niet alles even scherp.

  1. Dank je wel! Ik heb vaak hetzelfde probleem met de 50mm lens hoor, andere lenzen zijn daar echt beter in. Kan binnenkort wel een blogpost maken over hoe je scherpe foto’s krijgt trouwens, dat is misschien wel leuk en handig! 🙂

 2. Wauw, wat een prachtige foto’s vooral die allereerste: wauw, echt een plaatje. 🙂 Hoe doe jij dat met mensen fotograferen: vraag jij of je een foto mag maken of doe je het gewoon? Sinds 1,5 jaar studeer ik journalistiek en dat blijft toch altijd wel een lastig punt. Ben wel benieuwd hoe anderen dat doen.

  1. Dank je! Ik vraag het niet als ze niet heel opvallend of herkenbaar op foto’s staan, en ik maak eigenlijk nooit portretten of iets dergelijks op straat. Mijn vader trouwens wel, en die vraagt vaak van tevoren of ze op de foto willen. Meestal reageren mensen er gelukkig wel positief op. Qua wetgeving mag het volgens mij wel ongevraagd zolang het op een openbare plek is en je de foto’s niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

 3. Wat een prachtige foto’s! Die van de vogel en van het autootje vind ik heel erg gaaf. Ik heb net een Canon 750D gekocht en ik ben nu heel erg bezig om me in fotografie te verdiepen. Heel erg gaaf om hier inspiratie uit te halen!

 4. Jouw fotografie skills… Ik ben verliefd! Zelfs met een iPhone maak je er nog prachtige plaatjes van! Het lijkt me superleuk als je dit vaker deelt, ik kan hier geen genoeg van krijgen! 🙂

 5. Wat maak je een super mooie foto’s, ik vind de eerste en de laatste foto het mooist.
  Zelf kan ik echt geen foto’s maken, maar geniet altijd wel van mooie foto’s en dat doe ik hier ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *