Dit was 2015

Nu we richting het eind van het jaar gaan is het wel een goed moment op terug te kijken. En natuurlijk alvast na te denken over doelen en goede voornemens voor 2016, al ben ik daar nooit zo heel actief mee bezig. Maar op 2015 terugkijken wil ik wel. Het was voor mij een jaar met wat belangrijke veranderingen waarvan ik niet alles met jullie gedeeld heb. Benieuwd naar mijn hoogte- en dieptepunten van afgelopen jaar? Read on!


Baan kwijt & nieuwe baan

Ik heb het er (bewust) niet over gehad op m’n blog en op social media, maar dit was wel echt het grootste ding dit jaar. Eind mei kreeg ik te horen dat ik op zoek moest naar een andere baan. Gelukkig niet met als belangrijkste reden dat ik m’n werk niet goed deed, meer omdat het project waar ik aan werkte in de ijskast werd gezet en er niet veel meer was wat ik op kon gaan pakken en wat binnen mijn eigen toekomstwensen zou passen. Toch was het wel een beetje een klap in mijn gezicht en ik maakte me oprecht best zorgen over solliciteren.

Gelukkig bleek ik wat enorm goede connecties te hebben en zodra ik actief begon met zoeken naar iets nieuws, had ik al snel een aanbod op de deurmat liggen. Ik heb 3 maanden een (gelukkig gedeeltelijk betaalde) break gehad dit jaar en dat was eigenlijk wel enorm fijn, aangezien ik sinds 2012 door studie, stage en werk eigenlijk nauwelijks vakantie had gehad. In september ben ik bij een groot accounts- en consultancykantoor begonnen als consultant/trainee en ik mocht ook gelijk aan de slag op een project bij een leuke en interessante klant. Deze nieuwe baan is wel de reden dat het bloggen op een lager pitje is komen te staan, want het is hard werken en ik maak lange dagen. Maar het is tot nu toe wel enorm leuk en leerzaam, en ik denk dat het misschien juist wel goed is dat ik deze (gedwongen) switch heb gemaakt!


Rijbewijs & auto

Op 30 januari had ik mijn allereerste proeflesje achter het stuur van een auto. Mijn rijbewijs halen was eigenlijk iets wat ik nooit echt wilde. Ik had het niet perse nodig en het is natuurlijk best duur. Maar dat ik niet eeuwig zou blijven werken bij een bedrijf wat met het ov prima te bereiken was, was wel de stok achter de deur om het toch te gaan doen! Ik leste 3 uur per week en eind mei (ja, op dezelfde dag als dat ik te horen kreeg dat m’n baan ten einde kwam) slaagde ik gelukkig met vlag en wimpel voor m’n examen.

Ik kocht niet veel later een Citroën C1 en ik ben sindsdien echt enorm blij met mijn rijbewijs! Het geeft je veel vrijheid en het is heel handig. Bovendien heeft het me ook geholpen met solliciteren en heb ik nu een baan waarbij een rijbewijs en auto eigenlijk wel noodzakelijk zijn. Als je me op instagram volgt dan weet je trouwens misschien wel dat de C1 niet meer in mijn bezit is en dat ik ben geswitcht naar een tijdelijke lease-auto (Ford Fiesta). Ik ben nu aan het aftellen tot 21 april 2016 – de verwachte afleveringsdatum van mijn uiteindelijke lease-auto (Mazda 2). Zin in!


Oude vriendschappen & nieuwe vriendschappen

Dit jaar is ook wel het jaar geweest waarin ik bepaalde vriendschappen verloren heb, maar er ook weer veel voor terug gekregen heb. Een aantal vriendschappen zijn misschien juist nog wel sterker geworden, zoals met blogvriendinnetje Lara en oud-studievriendinnetje Nikki. Bij mijn nieuwe baan ben ik onderdeel van een vrij grote groep trainees die in september zijn begonnen. Ook daar vormen zich nu steeds meer vriendschappen en ik trek graag op met twee andere meiden uit deze groep. Ik vind het leuk om te zien dat steeds meer van mijn vrienden en vriendinnen hun eigen leven beginnen te vormen als volwassenen, en dat we toch vrienden blijven!


Eerste grote concert

Oh ja, dit was ook wel iets nieuws! Ik ben vaak zat naar concerten gegaan, maar ik ga eigenlijk altijd het liefst naar optredens in wat kleinere zalen. Niet alleen omdat dat meestal stukken goedkoper is, maar ook omdat het massale van zo’n concert me totaal niet trekt. Toch ging ik dit jaar voor het eerst naar een groot optreden, namelijk van Jason Mraz in de Ziggo Dome. Met leuk gezelschap (onder andere BFF Nadine) en het was heel leuk! Daar wil ik er in 2016 ook wel wat meer van gaan bezoeken ;).


Voor het eerst vliegen

Ha ja, dat was ook wel een dingetje. Vóór 2015 had ik nog nooit in een vliegtuig gezeten en dit jaar heb ik er zowaar 2x van mogen genieten. Genieten ja, want ik vond vooral het landen terwijl het buiten al donker was en je overal de lichtjes van de steden zag echt zo mooi! Ik weet dat vliegen voor de meeste mensen inmiddels wel de normaalste zaak van de wereld is, maar ik heb dat dus vroeger nooit meegemaakt.

Ik ging trouwens dit jaar naar Londen en naar Lissabon en beide steden vond ik heel leuk om te bezoeken! Londen vond ik vooral enorm leuk en Nikki en ik hopen in 2016 weer terug te kunnen gaan. Maar ook Lissabon is een gezellige en toffe stad. Aankomend jaar hoop ik trouwens nog wel meer plekken te mogen bezoeken. Berlijn en Parijs staan in ieder geval hoog op de wishlist!


Geen vlees meer

In de zomer besloot ik eens te proberen om een tijdje geen vlees te eten en sindsdien eet ik het eigenlijk helemaal niet meer. De keren dat ik daarna nog wel vlees heb gegeten zijn op 1 hand te tellen en ik ben best blij met de keuze. Ik eet nog wel vis trouwens en dat maakt het ook wel een stuk gemakkelijker om vol te houden. Maar de belangrijkste reden dat ik geen vlees meer eet is dat ik er niet zo goed tegen kan en er vaak buikpijn van krijg. Daar heb ik eigenlijk geen last meer van, dus daarom ben ik blij met mijn keuze!


Stuk van mijn haar af

Voor jullie misschien vrij onbenullig, voor mij wel een ding: ik liet in de zomer een flink stuk van mijn al jaren lange haar afknippen! Ik was het echt helemaal zat en hoopte natuurlijk ook wel dat dit wat beter/serieuzer zou staan voor sollicitaties. Ik moest er enorm aan wennen, maar vond het uiteindelijk wel leuk en lekker makkelijk met stijlen. Maar ik ben ook wel weer blij dat mijn haar inmiddels weer lang begint te worden, haha.

Wat is jouw belangrijke hoogte- of dieptepunt van 2015 geweest?

10 Reacties

  1. Van de dieptepunten kun je eigenlijk alleen maar leren of daar wijze lessen uit trekken. Mijn dieptepunten afgelopen jaar waren zonder twijfelen het verliezen van drie dierbare familieleden op veel te vroege leeftijd. Hoogtepunt absoluut dat ik mijn blog ben begonnen :-)!

  2. wauw wat goed dat je geen vlees meer eet zeg! en ik vind je haar leuk op deze manier je kan het goed hebben! bij mij zijn er ook wat vriendschappen op de klippen gelopen (door het bloggen en het volwassen leven dat is begonnen) soms moet het maar zo zijn.. waar er een deur dicht gaat, gaat er ergens een andere weer open..

  3. Mooi om te lezen. In een jaar kan veel gebeuren, slechte en goede dingen en van die slechte dingen leer je alleen maar meer van en van de goede dingen ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *