Ik was een week in Portugal

En helaas had het niet zoveel te maken met vakantie, haha. Vijf dagen lang zat ik namelijk opgesloten in een hotel in the middle of nowhere met andere Europese starters van het bedrijf waar ik sinds september werk. Vooral om trainingen te krijgen, maar natuurlijk ook om te netwerken en fun te hebben. En gelukkig konden we het weekend ervoor naar Lissabon! Daar heb ik wel veel leuke dingen kunnen zien en lekker veel foto’s gemaakt, en dat voelde wel een beetje als vakantie.

Ik was nog nooit in Lissabon of Portugal geweest. Mijn opa en oma gingen hier wel elk jaar ruim 3 maanden naar toe en het was voor mij dan ook best leuk om eens de dingen die ik altijd op foto’s zag ook eens in het echt te zien! Lissabon is een behoorlijk grote stad met veel heuvels, oude gebouwen en interessante straatjes. Samen met twee andere collega’s ging ik dan ook op zaterdag en op zondag op avontuur in deze stad.

Op zaterdag hadden we heerlijk weer en dat zie je gelukkig ook goed terug op de foto’s. We gingen naar Castelo de São Jorge, een kasteel op een hoge heuvel. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad en ook de route erheen vanaf het hostel was tof. Hierna wilden we naar een soort lokale markt, maar het duurde even tot we de juiste route hadden gevonden. Helemaal niet erg, want je komt alleen maar meer leuke plekken tegen! De rest van het weekend hebben we eigenlijk vooral rondgedwaald in de stad.

We sliepen in het Sunset Destination Hostel wat eigenlijk dikke prima was, zeker een aanrader! Het lag lekker centraal en de voorzieningen waren ook goed. En er zit een Sephora redelijk dicht in de buurt, haha. Iets heel typisch aan Lissabon zijn trouwens de trams die er rond rijden waarvan tram 28 de meest bekende is. Helaas is het ons niet gelukt om er eentje te pakken door de drukte, maar het scheelt je een hoop klauterwerk als het je wel lukt. Want flink klimmen doe je zeker in deze stad ;).
Ik vond Lissabon een hele leuke stad om gezien te hebben! De huisjes en straatjes zien er super schattig uit, je kunt op veel plekken lekker eten en er hangt een fijne sfeer. Ik weet zeker dat er nog meer leuke plekken zijn om te ontdekken in de stad als je nog wat meer tijd hebt. De rest van de week zaten we in een heel erg afgelegen deel van Portugal en dat vond ik stiekem wel jammer haha, ik vind steden zoveel leuker!

Al was daarvan weer het voordeel dat de foto hierboven het uitzicht was vanuit mijn hotelkamer daar. Die week trainingen en sociaal doen vond ik zelf wel echt slopend en dit weekend ben ik dus ook vooral aan het uitrusten en bijslapen. Maar een leuke en interessante ervaring was het zeker. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de foto’s van Lissabon te zien! Ze zijn trouwens met m’n iPhone 6 gemaakt, mocht je je dat afvragen. Ben jij weleens in Lissabon geweest? Let me know!

9 Reacties

  1. Gave foto’s zeg!

    Lissabon lijkt mij echt een mooie stad. Staat nog steeds op mijn travel lijstje. Jammer dat je er was voor cursussen en niet om lekker te genieten van de mooie cultuur en de stad zelf. Al heb je gelukkig wel wat tijd gehad om een klein beetje te verkennen. 😉

  2. Wauw wat een prachtige foto’s! Wat bijzonder dat je daar heen mocht om te werken, maar ook om een beetje cultuur op te snuiven. Ik wil heel graag nog een keer naar Lissabon!

  3. Wow! Wat ziet het er allemaal mooi en bijzonder uit zeg! Heel gaaf dat je hierheen mocht vliegen voor je werk! Ondanks dat je er bent om te werken, lijkt het me dat je toch een beetje een vakantiegevoel moet hebben gehad door de andere omgeving! Leuk om te zien!

  4. Wauw wauw wauw, deze foto’s zijn echt prachtig. Mag ik er nu heen? Wel jammer dat je de rest van de week niet heel veel hebt kunnen ondernemen, maar gelukkig heb je Lissabon gezien 😀

  5. Ik kwam toevallig op je blog en ik laat eigenlijk weinig reacties achter, maar wauw wat een mooie foto’s! Ik vind Lissabon echt een toffe stad 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *