Goed voornemen: meer fietsen!

Sinds ik een auto heb ben ik luier dan lui. Voor de ritjes naar m’n werk heb ik niet echt een andere optie en ’s ochtends keihard mee kunnen zingen met de radio zal ik zo snel niet opgeven. Maar soms zijn ritjes met de auto best overbodig. Ik verkies zelfs een ritje in m’n auto boven het ov terwijl het ov er altijd wel voor zorgt dat ik eindelijk eens wat beweging krijg. Niet een hele goede ontwikkeling voor mijn gesteldheid, haha. Ik ben ook niet zo van het sporten en elke beweging die ik krijg is mooi meegenomen. Oplossing? Meer op de fiets doen!

Want fietsen, daar zijn wij Nederlanders natuurlijk wel goed in. Het is gezond en natuurlijk ook beter voor het milieu, dus win-win. En tegenwoordig zijn er super leuke fietsen te koop! Ik heb altijd een afgeragde fiets gehad en dat was voor mij stiekem ook wel de beste optie (#teamonhandig), maar ik ben echt jaloers op neonroze en pastelblauwe fietsen met leuke mandjes en goede sloten. Dat maakt het fietsen natuurlijk niet alleen leuker, maar zorgt er ook weer voor dat je goed opvalt in het verkeer! En zelfs de 28 inch omafiets is tegenwoordig hipper dan hip.

En zelfs voor de luie mens is fietsen makkelijker geworden. Of het kopen van een fiets tenminste, want er zijn tegenwoordig meer dan genoeg webshops waar je fietsen kunt bestellen. Of accessoires, zoals een goed fietsslot om te voorkomen dat je mooie fiets er op een dag niet meer staat. Mijn goede voornemen is in ieder geval om vaker de fiets te pakken. Ja, zelfs als het herfstig weer is of als het echt koud gaat worden. Work that body! En jij, fiets jij veel? Of pak je ook liever de auto?

11 Reacties

  1. Ik fiets veel omdat ik in het centrum van de stad werk..Ik fiets dus iedere dag op en neer! Op dit moment wel heel koud, brrr! Maar wel fijn om iedere dag sowieso te bewegen :-)!

  2. Ik vind het heerlijk om te fietsen, ik moet trouwens wel aangezien mijn vriend en ik nog geen auto hebben haha. Maar ik kan een fietstochtje echt waarderen, vooral hier in Friesland heb je veel mooie natuurlijk en het is fijn om daar af en toe bewust van te genieten tijdens een fietstochtje. Maar als het regent en (in de winter) sneeuwt dan vind ik het toch iets minder fijn haha.

  3. Dit artikel herinnert met eraan dat ik echt meer moet gaan fietsen haha!
    Ik ga altijd met de bus naar het station maar als ik 20 minuten fiets ben ik er ook. Oeps.
    Liefs Lonneke

  4. Ik heb geen rijbewijs dus heb vaak de optie fietsen of lopen. Aangezien alles dicht bij huis is loop ik vaak liever, dan kan ik ook.een beetje rustig van de omgeving genieten. Maar fietsen vind ik ook heerlijk, tenzij ik haast heb..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *