Waarom bloggen even op een lager pitje staat

Misschien heb je het al gemerkt en misschien ook wel helemaal niet, maar de laatste tijd zit er niet veel ritme meer in de posts die online komen op m’n blog. Iets wat ik zelf altijd best vervelend vind want het liefst zet ik elke dag een leuk, fris en kwalitatief goed artikel online. Waarom dat nu even niet lukt en wat ik er toch aan hoop te gaan doen? Dat lees je hieronder.

Gelukkig is het wel vanwege iets leuks. Sinds begin deze maand heb ik namelijk een nieuwe baan! Ik heb hiervoor al ruim 1,5 jaar fulltime gewerkt bij een bedrijf waar ik vooral interne verbeterprojecten deed met collega’s. Maar door onzekerheid en omstandigheden in dat bedrijf kon ik niet langer daar blijven werken en dus ging ik op zoek naar iets anders. Dit was eind mei, en ik heb in de maanden juni tot en met augustus stiekem best wel genoten van een lange vakantie. Ik ben eigenlijk sinds de start van mijn master in 2012 nooit een echt lange periode vrij geweest en pakte zelf ook niet echt mijn rust, dus daar was ik ook best wel aan toe. In juni heb ik niet actief gesolliciteerd, vanaf juli ben ik hier wel weer mee begonnen en voordat ik het wist had ik een andere baan!

Ik deel altijd al bewust niet veel over mijn werk en werkgever op m’n blog en in dit geval mag ik er ook niet al teveel over delen, maar mijn functie is consultant en ik ga dus samen met collega’s advies geven aan andere bedrijven. Of ze bijvoorbeeld helpen om een bepaald IT systeem in te richten, waar ik nu al mee bezig ben. Kenmerkend voor het vak van consultant is dat je best hard moet werken en lange dagen gaat maken. En omdat ik tegelijkertijd het traineeprogramma in ben gerold, krijg ik ook veel trainingen en doen we leuke dingen met alle nieuwe starters.

Ik vind het tot nu toe super leuk en het is goed voor mijn carrière, maar ik moet echt weer even de balans terug vinden in werk en privé. Ik zit bovendien zeker 3 uur per dag in de auto en doordeweeks wil ik na een lange dag werken op de bank ploffen en lekker niks doen. Bloggen schiet er dus nu best wel bij in. Zeker als ik in het weekend leuke dingen ga doen en niet even de tijd kan nemen om foto’s te maken en blogposts te tikken. En aangezien ik ook niet helemaal up to date meer ben van alle ontwikkelingen in beauty- en blogland is mijn inspiratie ook wat minder, haha.

Het bloggen wil ik zeker niet opgeven, maar voorlopig zal het wel op een wat lager pitje staan. En misschien dat ik na ga denken over wat voor soort blogposts ik in de toekomst ga maken en hoe vaak. Misschien juist meer de focus op beauty en reviews omdat dat relatief makkelijk te schrijven is voor mij, of misschien juist meer over lifestyle omdat ik dat zelf leuker vind. Tot die tijd hoop ik dat jullie het kunnen begrijpen dat het bloggen er nu regelmatig even bij in zal schieten.. Nieuwe updates verschijnen sowieso op Bloglovin’ en mijn Twiteraccount, en ik deel het vaak ook wel op Instagram. Volg me dus zeker via een van deze dingen als je op de hoogte wilt blijven. En natuurlijk bedankt voor het toch nog blijven bezoeken van mijn blog! 🙂

15 reacties

 1. Wat een leuke reden dat bloggen even op een lager pitje staat. Je artikelen kunnen beter ook kwalitatief goed zijn dus ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt :-)! Succes met je nieuwe job!

 2. Begrijpelijk, ik heb zelf jarenlang als consultant gewerkt. Maar het is een kwestie van balans vinden. Succes ermee!

 3. Ik reageer bijna nooit, maar wilde je toch even succes wensen met je nieuwe baan! Ik begon je blog al te missen, maar begrijpelijk dat het nu even op een lager pitje staat.

 4. Wat leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 5. Helemaal logisch meid! Heel veel succes met je nieuwe baan.
  En natuurlijk blijf ik gewoon lekker je blog checken.
  Liefs Lonneke

 6. Nieuwe baan, wat leuk! Zoiets is altijd heel vermoeiend in het begin. Begrijpelijk ook dat het bloggen daardoor op een lager pitje staat. Pak je tijd meis, we zien de blogjes wel weer verschijnen op Bloglovin’.

 7. Je toekomst en Carrière zijn natuurlijk ook heel belangrijk, dus ik vind dit volkomen begrijpelijk! Heel veel succes met je nieuwe baan en de artikelen zien we vanzelf wel weer verschijnen.

 8. Gefeliciteerd met je baan! Ik kan me voorstellen dat je daar nu even alle energie voor nodig hebt!

 9. Heel erg logisch. Geniet van je nieuwe baan!

 10. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, wat tof! <3

 11. Ah! Heel erg gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat ontzettend cool! Begrijpelijk dat het bloggen er dan bij inschiet. Ik denk dat velen zich hier wel in zullen herkennen!

 12. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Heel erg begrijpelijk dat je werk en je ontspanning vaak even op nummer één staan. Veel succes 😀

 13. Heel begrijpelijk! Je moet toch je brood verdienen!

 14. Wat leuk joh dat je een nieuwe baan hebt! Klinkt erg tof! Maar lijkt me inderdaad behoorlijk pittig om te combineren met bloggen en dan ook nog een beetje tijd voor jezelf te hebben, haha. Succes met alles!

 15. Haa wat goed dat je een nieuwe baan hebt, gefeliciteerd en super logisch als het even op een lager pitje staat, geeft niets! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Marjolean

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑