The London Diaries: day 3

Yes, nog meer Londen! De diaries van dag 1 en dag 2 kon je al lezen, en nu is het tijd voor dag 3. Aangezien Nikki en ik op dag 2 behoorlijk veel hadden gedaan waren we wel een beetje moe en besloten we dit dagje toch wat rustiger aan te doen. En het was tijd om eindelijk lekker te shoppen!‘S ochtends gingen we met de metro naar Covent Garden, een district waar je onder andere een markt en de Royal Opera House kunt vinden. We waren nog best vroeg en je merkte dat de stad echt nog “wakker moest worden” – er waren nog niet veel toeristen en de marktkraampjes stonden er ook nog niet allemaal. Het was wel wederom weer een prachtige locatie! Ik huilde stiekem wel een klein beetje om de nog dichte Urban Decay winkel die hier zat, maar mijn portemonnee is er denk ik heel blij mee ;).
We kwamen ineens een Disney winkel tegen en konden het toch niet laten om eventjes naar binnen te gaan, maar kochten uiteindelijk niets (al staat dat masker Nikki toch wel heel goed! ;)). Buiten stonden een heleboel Aston Martins en daar hebben we toch even bij gekwijld! Deze auto’s stonden er omdat er in het London Film Museum een tentoonstelling is genaamd Bond in Motion met de officiële auto’s uit de James Bond films. Voor zover ik begreep waren de auto’s die buiten stonden niet allemaal gebruikt in films, maar mooi waren ze zeker! Hierna besloten we even een pitstop te houden voor koffie, muffins en gratis WiFi.

Die pitstop duurde stiekem wel een beetje lang (had ik al gezegd dat we een beetje moe waren?), maar dat was geen ramp. Hierna liepen we naar The National Gallery, waar je gratis en voor niets kunt genieten van heel veel kunst! Dat begint overigens buiten al, waar je allemaal van die mannetjes ziet die net doen alsof ze zweven (stiekem zitten ze gewoon op een plankje hoor, sst). Vroeger vond ik kunst en musea echt verschrikkelijk. Maar tegenwoordig kan ik het eigenlijk best waarderen! Bovendien hangt er in The National Gallery verdacht veel Nederlandse kunst en dat maakt je stiekem toch wel een beetje trots op je eigen kikkerlandje. Aangezien het gratis en opvoedkundig verantwoord is, vind ik een bezoekje aan The National Gallery toch wel een must als je in Londen bent!
Piccadilly Circus ligt op loopafstand van The National Gallery en daar zijn lekker veel winkels te vinden, dus dat werd onze volgende pitstop. Hier vind je onder andere de M&M winkel waar we toch wel even binnen wilden kijken. En eerlijk? Ik vond het verschrikkelijk haha. Sowieso werd je per direct misselijk van de M&M geur die er hangt, maar ik snap ook eigenlijk niet waarom er een vier verdiepingen tellende winkel van is. Nou ja oké, de kokers aan de muren met allerlei verschillende kleuren en soorten M&M’s waren wel tof. Maar verder..

Iets meer in m’n element was ik op Regent Street, een lekker lange straat vol met toffe winkels. Denk aan Boots, Lush, Anthropologie, & Other Stories en Kiko. Anthropologie was de enige winkel in dat rijtje waar ik niets kocht, haha. Regent Street heeft wel een fijne mix van goedkope en dure winkels en je kijkt er zeker je ogen uit.

In een zijstraatje zagen we een Ponti’s zitten, een Italiaans restaurant dat ik al vaker voorbij had zien komen. Een prima optie voor een lekker (en niet al te duur) hapje eten! Vooral de tiramisu was echt hemels, maar ook een simpele pizza ging er prima in. Tijdens het eten zaten we te bedenken wat we ’s avonds zouden gaan doen. We waren al te laat voor een shopsessie bij Primark en hadden eigenlijk niet zoveel zin om veel geld neer te leggen voor bijvoorbeeld een comedy club of musical. En dus gingen we maar weer terug naar Marble Arch..Voor een tweede bezoekje aan bioscoop Odeon! Nikki wilde graag nog Kingsman zien en ik had ‘m al gezien, maar vond ‘m zeker vet genoeg om nog wel een keertje te bekijken. En er zitten lekker veel Britse elementen in de film, dus dat paste perfect bij de locatie haha. Misschien wederom niet het meest spetterende avondprogramma, maar ik vond het helemaal prima. Bovendien was het al bijna tijd om afscheid te gaan nemen van Londen. Nog 1 dagje!

16 Reacties

  1. Nogmaals erg mooie foto’s! Echt tof dat jullie in Londen naar de bioscoop zijn geweest, dat geeft toch een specialer gevoel dan gewoon in Nederland 🙂

  2. Covent Garden! Die bedoelde ik vorige keer, haha! CG is ZO leuk <3 En ze hebben echt te gekke winkels daar zitten, haha! En Lush, ohhhh <3 Te gekke foto's weer, en de tip van gratis musea ga ik écht onthouden voor een volgende keer 😀

  3. Superpretty foto’s, Londen lijkt echt een paradijs. Wat tof dat The National Gallery gewoon gratis is, zouden ze in Nederland ook wel eens mogen doen bij musea’s haha.

  4. Ik ben nog nooit in Londen geweest maar door jouw foto’s zou ik dat wel heel graag willen! Lijkt me echt geweldig en bijzonder. Die M&M winkel, geweldig trouwens haha

  5. Aaaahh super vet om (terug) te zien, voor een maand geleden ben ik ook naar Londen geweest. Zou NU gelijk weer terug willen na het zien van je foto’s.
    Ik hoop dat je het heel leuk hebt gehad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *