Hoe ik bloggen met fulltime werken combineer

De meesten van jullie weten het wellicht wel. Bloggen is echt een hobby van me, want ik breng ruim 40 uur per week door op kantoor. Ik werk inmiddels al bijna 1,5 jaar fulltime en dat maakt het niet altijd even makkelijk om regelmatig blogposts online te knallen. Benieuwd hoe ik het dan toch combineer?

Nu kan ik een heel verhaal vertellen over discipline, vooruit plannen en gestructureerd werken. Maar eerlijk is eerlijk – ik kan dat voor geen meter. Als ik een hele dag de tijd heb om te bloggen doe ik waarschijnlijk helemaal niets, haha. Maar er zijn wel dingen die wél goed voor mij werken.

Sowieso reis ik met het OV van en naar m’n werk en dat geeft me elke dag zeker een uur de tijd om wat kleine dingen te regelen. Mail beantwoorden bijvoorbeeld, omdat ik van mezelf weet dat ik het niet doe als ik thuis achter m’n laptop zit. En veel mail kan ik gemakkelijk afhandelen zonder bepaalde bestanden of informatie te moeten hebben!

Ook schrijf ik soms blogposts als ik onderweg ben, zoals deze blogpost die je nu leest. Ik gebruik de app Wunderlist om blog ideeën in te zetten (thanks Mascha voor de tip) en hier kun je ook bij to do items teksten toevoegen. Dat is trouwens sowieso ook een tip – als je een leuk idee hebt voor een blogpost, schrijf ‘m gelijk op! Ik heb best vaak op m’n werk ineens een geniale ingeving en hoewel ik er dan niet gelijk mee aan de slag kan, zet ik ‘m wel zo snel mogelijk in Wunderlist zodat ik het later uit kan werken.

Een ding probeer ik wel zoveel mogelijk op 1 dag te doen en dat is foto’s maken. Vooral dingen als nagellak swatchen en ooglooks maken kosten vrij veel tijd en het lukt me maar zelden om dat doordeweeks te doen. In het weekend heb ik vaak wel minstens een half dagdeel de tijd om dat te doen en die tijd pak ik dan ook. Op m’n laptop staan gemiddeld nog voor zeker 5 blogposts foto’s klaar die ik dan op een later moment kan bewerken en gebruiken.

Voorheen schreef ik ook veel artikelen vooruit in het weekend, maar ik begon steeds vaker te merken dat het niet zo goed voor me werkte. Vaak had ik er niet voldoende tijd voor of helemaal geen zin en ik vond het op een of andere manier best jammer dat er veel tijd zat tussen het schrijven van de blogpost en dat hij online kwam. Wat ik nu dan ook vaker doe is in het weekend de tijd nemen om veel foto’s te maken en te bewerken, en doordeweeks een setje foto’s pakken en daar dan de blogpost bij te schrijven. De volgende dag komt hij dan online en dat vind ik toch wat leuker, omdat je dan gelijk al kunt zien wat mensen ervan vinden!

Ik denk dat een aantal dingen belangrijk zijn als je fulltime werken (of studeren!) en bloggen wilt combineren. Op tactische momenten vooruit werken, een ritme zoeken wat goed voor je werkt, en prioriteiten stellen. Mijn prioriteitenlijstje loopt als volgt: werk – sociale dingen – bloggen. Werk is m’n inkomstenbron en gaat dan ook over het algemeen voor. Maar leuke dingen doen met vrienden vind ik evengoed heel belangrijk en ja, soms gaat dat ten koste van het bloggen. Het enige wat ik overigens wel oprecht jammer vind is dat ik bijna nooit naar persevents kan, want die zijn juist door het sociale aspect super leuk!

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie het bloggen combineren met bijvoorbeeld werken of studeren. Ben jij wel ontzettend gedisciplineerd, of heb je ook andere manieren gevonden die goed voor je werken?

26 Reacties

 1. Mooi om jou ervaring hierin te lezen! Ik maak mijn foto’s ook altijd in het weekend en dan kan ik ze doordeweeks gebruiken voor mijn blogposts. Want ja, zonder foto’s kun je echt niets, haha. Toch vergt bloggen wel heel veel tijd en kan ik ook lang niet altijd een artikel online plaatsen. Het liefste doe ik het iedere dag, maar het kan gewoon niet altijd. En daar moet ik ook mijn rust in vinden :).

  1. In het begin wilde ik inderdaad ook elke dag minstens 1 artikel online hebben (en het liefst zelfs 2, net als de “grote” bloggers). Maar dat is niet altijd even makkelijk.. Zolang je er vrede mee kunt hebben is dat denk ik ook helemaal prima! 🙂

 2. Wat een leuk artikel! Ik vind het ook veel leuker om een artikel te schrijven en hem vlak daarna te kunnen publiceren. Voorheen kon ik altijd weken vooruit schrijven, maar dat lukt mij nu niet meer!
  Liefs

 3. Ik werk niet en vind het moeilijk om niet te ver vooruit te schrijven. Betrap mijzelf daar vooral op. Deze maand mijzelf een halt toeroepen.
  Ik denk dat het voor mij te moeilijk zou worden met gezin, werk en blog. Dan zou ik stoppen. Dat kan ik niet aan (mijn hersenpannetje te klein voor).

 4. Handig artikel! Ik werk sinds drie maanden full-time en had in het begin nog best veel moeite met het goed plannen. Ik maak ook altijd in het weekend foto’s en het liefste schrijf ik dan de artikelen voor die week erna al een gedeelte. Zo kan ik door de weeks lekker rustig mijn artikelen schrijven zonder dat er echt grote druk achter zit.

 5. Ik loop nu fulltime stage en vind het lastig om mijn blog en stage te combineren. Doordat ik op stage heel de dag achter de laptop zot, pak ik hem ’s avonds eigenlijk nooit waardoor ik geen artikels schrijf. Dus ik ben nog niet zo goed in het combineren van stage en mijn blog.

 6. Leuk om te lezen! Ik ben momenteel enorm druk met school, normaal schreef ik in de weekends voor de hele week vooruit. Nu werk ik vaak in het weekend dus is het even aanpassen. Ik schrijf ook vaak blogs in de trein!

 7. Ik werk ook full-time, heb een gezin en sport elke dag.. en jawel elke dag komt een artikel online (mits enkele uitzonderlijke momenten). Ik werk vooral in het weekend aan mijn blog, schrijf vooruit en tijdens de werkweek check ik alles opnieuw op foutjes, enz.. Af en toe heb ik niks van inspiratie en daar voel ik me dan zo slecht bij. Maar het is precies zoals je zegt, bloggen is een hobby en geen verplichting..
  Keep up the good work!
  Liefs,
  Eefje

 8. Leuk artikel om te lezen! Zelf blog ik nu een keer per week omdat ik elke dag wel werk. Vier dagen stage, een dag school en weekend bijbaan. Ik zou willen dat ik meerdere keren per week een blog online kon zetten, maar is op dit moment lastig. Ik gebruik ook de app Wunderlist waar ik ideeën in zet en probeer tijdens de busreis een beetje te schrijven. Gelukkig ben ik binnenkort klaar met mijn stage waardoor ik meer tijd heb voor mijn blog 🙂

 9. Leuk om te lezen, ik vind het erg knap. Ik studeer, werk en sport en dan ook nog mijn blog. Ik blog zelf wel veel in het weekend maar ook in de avonden doordeweeks. Ik schrijf meestal voor 4 dagen tot een week vooruit!

 10. Handige tips om te lezen 😀 Volgend jaar ga ik de opleiding schoonheidsspecialiste volgen en dan zullen deze tips zeker en vast wel aan bod moeten komen 😀

 11. Herkenbaar dat vooruit werken niet altijd lukt. Als ik dagen de tijd heb doe ik niks en heb ik een uurtje is er ineens een geweldig artikel. Ik zoek nog een beet naar een balans. Werk een beetje vooruit voor wat meer zekerheid in een drukke planning. Wunderlist ga ik eens testen, thanks voor tip!

 12. Fijn artikel! Ik kan het helemaal niet combineren. Sinds ik fulltime werk kom ik niet toe aan bloggen omdat ik meestal supermoe ben als ik thuis kom en dan voor t eten moet zorgen/boodschappen halen/huishouden blabla. Ik ga proberen om het op jouw manier te doen! Hopelijk werkt t bij mij ook

 13. Heel leuk artikel! Het is soms zo lastig te combineren. Ik moet over 2 weken examen doen en ik heb een baantje en een blog, maar het gaat me verassend goed af. Ik schrijf vooral veel vooruit en probeer zoveel mogelijk op een dag te doen. Heel fijn om te lezen hoe jij dit doet, daar kan ik zeker wat tips uit halen!

 14. Wat een herkenbaar verhaal! Ik werk 40 uur in het onderwijs. Thuis ben ik hier vaak ook nog mee bezig en om dan ook te bloggen… Nee, dat lukt me niet altijd. Wunderlist gebruik ik ook en is echt een aanrader voor iedereen!

 15. Ik probeer altijd gelijk te schrijven als ik inspiratie heb, soms gewoon op me telefoon of ouderwets op papier en typ ik het later over. Het afmaken van de posts doe ik vaak ´s avonds na mijn huiswerk and all that jazz. Ook heb ik een dag in de week waar ik probeer zo veel mogelijk foto’s te maken.

  kusjes

 16. Fijn artikel! Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe andere mensen hun blog en werk combineren om hier tips uit te halen. Ik ben echt een ramp in vooruit werken maar nu probeer ik om de dag te schrijven en heb ik ook wat foto’s alvast klaar staan voor een artikel.

 17. Ik studeer, heb een bijbaan en een verzorgpony. Daarnaast plaats ik iedere dag een artikel op mijn blog. Ik heb nu wel het geluk dat ik maar 2 dagen per week naar school hoef, dus dat scheelt en ik werk ook maar zo’n 5 uur per week. Buiten dat alles om heb ik genoeg tijd voor mijn blog over. Ik schrijf meestal ook pas ’s avonds laat artikelen. Foto’s maken probeer ik inderdaad ook zo vaak mogelijk in 1 keer te doen. Toen ik een paar maanden geleden 40 uur per week stage liep lukte het mij ook echt niet om dagelijks te posten, maar nu houd ik het toch al even vol 🙂

 18. Mijn foto’s maak ik dus ook altijd in het weekend. Dan kun je er weer even tegenaan. Vind de combi af en toe toch wel lastig hoor want ik werk +/- 45 uur per week en bloggen is voor mij echt een grote hobby. Maar ook ik wil niet dat mijn sociaal leven er onderdoor gaat. Ik kijk gewoon per week hoe het me vergaat en tot nu toe red ik 4 artikelen per week altijd :). Wat zou ik graag toch 32 uur willen werken zodat je een extra dagje hebt om te bloggen.

  1. Zo te horen heb je er al best een gezonde balans in kunnen vinden! 🙂 Ik zou stiekem ook wel een dagje minder willen werken ja. Maar dat voelt dan weer als “overdreven” als het alleen maar is om meer te kunnen bloggen, haha!

 19. Handig artikel! Leuk ook om eens van een ander te lezen hoe diegene het combineert. Ik kan me wel vinden in je stukje. Op momenten dat ik tijd en goed licht heb bijvoorbeeld maak ik zoveel mogelijk foto’s. Als ik dan nog tijd over heb selecteer ik de goede en bewerk ik ze eventueel. Toch fijn want dan ben je al een eind en hoef je op een ander tijdstip alleen nog het artikel erbij te schrijven 🙂

 20. Interessant om te lezen. Ik werk ook fulltime en probeer het ook te combineren met bloggen. Social media kanalen van mijn blog dagelijks bijhouden is geen probleem, daar ben ik toch graag mee bezig. Ik zou wel meer dagen in de week willen hebben haha, dan kan ik meer blogposts schrijven. Daar heb ik nu gewoon te weinig tijd voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *