The London Diaries: day 2

Afgelopen weekend was ik in Londen! De blogpost met foto’s van dag 1 heb je hier al kunnen lezen, maar gelukkig hadden we nog 3 dagen om door te brengen in deze toffe stad. Dag twee stond vooral in het teken van het bezoeken van markten en wijken die typisch Londen zijn, zoals Portobello Market en Camden Town. Op deze dag deden we denk ik toch wel het meest en daarom zijn er ook lekker veel foto’s van!

Als eerste gingen we met de metro naar Portobello Road, een straat in het district Nothing Hill. Niet alleen is deze straat bekend door de markt die er is, maar ook door alle gekleurde huizen die je er ziet. Als je vanaf metrostation Nothing Hill Gate komt zal je hier in het begin vooral een mix van kraampjes met antieke spullen en toeristengoodies vinden. Vooral veel sieraden eigenlijk! Hoe verder je echter de straat in loopt, hoe leuker en minder toeristisch het wordt.
In alle zijstraten zie je eigenlijk wel de gekleurde huizen terug komen en er zitten ook veel leuke winkels en cafés op Portobello Road. Op een gegeven moment kun je Portobello Road verlaten om richting metrostation Ledbroke Grove te lopen en hier waren vooral veel “eBay” stalletjes met toffe hoesjes, sieraden en kleding. Ik kocht er een houten iPhone hoesje en Nikki kocht er een klokje met de mockingbird van The Hunger Games, super tof!Hierna gingen we naar metrohalte Camden Town om het district Camden te bekijken. Dit ritje zou langs Baker Street komen en aangezien daar het huis van Sherlock Holmes is, besloten we even tussendoor uit te stappen. We zijn niet het huis in geweest aangezien er een behoorlijke rij stond, maar het was wel leuk om even te zien! En in Londen zie je trouwens best veel bijzondere en luxe auto’s. Zoals dit paarse geval, dat ik ook best wel zou willen hebben haha.

Tussendoor hadden we een bovengrondse overstap van Euston Square naar Euston en tijdens het lopen zag ik een gebouw wat de Wellcome Collection heette en eruit zag als een soort instituut. Het bleek echter een museum te zijn en aangezien de meeste musea in Londen gratis zijn besloten we naar binnen te gaan. En het was echt super tof! Er waren vijf tentoonstellingen waarvan we er zelf drie hebben bezocht.


De twee vaste tentoonstellingen gaan over medische wetenschap en over de items die Henry Wellcome heeft verzameld tijdens zijn leven. Henry leefde van 1853 tot 1936 en was een oprichter van een farmaceutisch bedrijf, maar verzamelde daarnaast ook allerlei medisch-gerelateerde objecten. Misschien een beetje freaky, maar ik vond het super interessant! Hierna namen we wel echt de metro naar Camden Town.In Camden vind je onder anderen de Camden Market, wat uit meerdere delen bestond die verspreid zijn over de Camden High Street. Zelf liepen we over eentje met vooral kleding, en een grote half-overdekte markt (Camden Lock Market) met onder andere sieraden, kunst en eten. Ook zitten hier veel toffe winkels. Bij een van de sneakerwinkels vonden we de Nikes van de Liberty collectie/samenwerking die we allebei heel graag wilden.. Maar die ruim €200 waren. Dat was dus helaas een nope! Gelukkig hebben we toen wel heerlijk gegeten bij het tot beste verkozen fish & chips restaurant van Londen, genaamd Poppies. Niet alleen was het eten echt lekker, maar de zeemannensfeer in het restaurant is ook heel leuk.De half overdekte Camden Lock market was echt super tof! Vandaar dat ik er ook best veel foto’s van heb, haha. Ik vond de mix van retro spullen en zelfgemaakte items heel tof om te zien en zeker ook inspirerend. We zijn zelf vooral in dit deel geweest en hebben het food stuk geskipt, maar ook dat zag er heel leuk (en lekker) uit. Als je een wat alternatiever en minder toeristisch deel van Londen wilt bezoeken dan is dit deel echt een aanrader!
Hierna besloten we naar Primrose Hill te lopen, wat best een wandeling was. Tussendoor zagen we nog wat markten en in de buurt van de heuvel zelf (Primrose Hill heeft niet voor niets die naam) kwamen we vooral veel mooie huizen en straten tegen. Ik vond er zelf een Space NK, een luxe cosmeticaketen die ik ken van de Britse YouTubers. Ik voelde me een beetje een rare eend in die winkel haha, maar het was wel mooi om te zien!


Primrose Hill is een heuvel in een park en vanaf de heuvel heb je een tof uitzicht over de stad! Het weer zat nog steeds niet echt mee, zaterdag was echt een grauwe dag. Wel maakten we de nodige foto’s en ik maakte ook deze panoramafoto van het uitzicht. Om naar het dichtstbijzijnde metrostation te komen moesten we door een wijk heen lopen en die wijk bleek vol te staan met prachtige, grote huizen en dikke auto’s voor de deur. Stiekem blijft het toch best leuk om dat te bekijken vind ik, haha. Later vond Nikki ergens wat informatie over deze wijk – er schijnen veel bekende Britten te wonen. Wij hebben er geen een gezien of herkend, haha!


Onze laatste toeristische stop voor zaterdag was Buckingham Palace, wat denk ik vooral bekend is door de guards die er rond lopen. Wij zagen er helaas niet zo veel meer, maar het was wel best rustig. Door het gebrek aan guards viel het misschien ook wel een beetje tegen.


En dus werd het tijd voor bier in een Britse pub! Helaas was die pub ook iets minder dan we hadden gehoopt haha, we hadden eigenlijk beter naar een meer alternatieve wijk kunnen gaan. Toch was het prima en bovendien zat het vol schreeuwende Britten, omdat er rugby was. Engeland won, hiephoi! Hierna waren we zo moe dat we rond half 9 al op bed vielen in het hotel met Subway als avondeten en een slechte film op tv. En tussendoor waren we cirkeltjes aan het zetten op de kaart van Londen voor dag 3. Wat we toen allemaal deden, dat lees en zie je uiteraard over een paar dagen weer!

19 Reacties

  1. Ik zit hier met een big smile… Dit is genieten.
    Ik wil terug! Maar dan zonder man en kind.
    Iemand die ook mijn interesse deelt voor kunst en cultuur.
    Prachtige foto’s menige reisbrochure zou jaloers zijn.

  2. Wow, wat hebben jullie veel in een dag gepropt! Die overdekte markt ziet er ZO leuk uit! Het doet mij een beetje denken aan iets wat er op lijkt (maar ik kan er NIET op komen, haha!). Dat lijstje met OCD vind ik overigens echt te gek :’)

  3. Ik ben zelf gek op Engeland, ik ben er nu zes keer geweest maar nog maar één keer in Londen. Ik zou ook graag nog een keer naar Camden Lock willen, vond het zo super daar. Prachtige foto’s as usual!

  4. Prachtige foto’s allemaal 😀 Zo te zien heb ik de mooie stukjes van Londen nog niet gezien. Volgende keer ga ik daar zeker ook eens langs. Wat een toffe kraampjes hebben ze daar toch 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *