The London Diaries: day 1

Zo, klaar voor 4 lange blogposts met heel veel foto’s? Ik hoop het, want ik heb meer dan genoeg aan jullie te vertellen en te laten zien, haha. Laten we beginnen met dag 1: vrijdag 20 maart 2015. Op deze dag vlogen we naar Londen en pakten we gelijk maar een aantal toeristendingen mee!
Call me weird, maar ik had dus nog nooit in een vliegtuig gezeten. Gelukkig leek het me totaal niet eng en uiteindelijk vond ik het ook echt heel tof. Ik zat bij het raam en had dus ook mooi uitzicht bij het opstijgen en landen (en veel wolkjes bij het vliegen, haha). We vlogen trouwens met EasyJet van Schiphol naar Londen Gatwick. Hierna moesten we met de shuttle naar het treinstation van Gatwick en daarna met de trein naar Londen Victoria. Hier stapten we over op de metro naar het station bij ons hotel (Paddington). We dachten trouwens dat dagkaarten voor de metro het goedkoopst waren, maar als je een paar dagen blijft kun je beter voor een Oyster Card gaan. Een soort OV chipkaart is dat waar je tegoed op zet. Je kunt ‘m na afloop weer inleveren en dan krijg je je borg (£5) en het tegoed wat er nog op staat weer terug!


We sliepen in het Lancaster Court hotel wat niet echt heel luxe was. Prima wel hoor, maar vooral de badkamer had beter gekund (bijvoorbeeld in de vorm van een echte badkamer en niet een losse douche in de kamer..). Qua locatie was het wel perfect – dicht bij de metrostations Paddington en Lancaster Gate, dicht bij Hyde Park en op loopafstand van Marble Arch (winkelstraat). Na het droppen van onze koffers besloten we eerst maar even een stukje door Hyde Park te lopen om daarna een metro te nemen richting de eerste toeristische attractie.
Als eerste gingen we naar Tower Bridge met daarnaast de Tower of London en een gevangenis. De Tower Bridge is best indrukwekkend en mooi om te zien! Vanaf daar zijn we langs de Theems richting de London Bridge gelopen. Het was toen trouwens echt heerlijk weer, zeker voor Londen. Strakblauwe lucht en lekker veel zon! We dachten erover om richting de London Eye te lopen, maar gingen toch maar voor een metroritje. Daarbij kwamen we langs the Monument, wat toch niet zo boeiend was (zo niet-boeiend dat ik er niet eens een foto van heb, haha).
We stapten uit bij Westminster metrostation om daar de Big Ben en de verscheidene parlementsgebouwen te bekijken. Daar tegenover zit ook nog de Westminster Abbey, de kerk waar bijvoorbeeld Prince William en Kate getrouwd zijn. Inmiddels was de zon al langzaam aan het ondergaan en dat maakte de toch al best bijzondere gebouwen nog net even wat mooier! Vanaf Westminster kun je makkelijk naar de London Eye lopen via de Westminster Bridge en dat deden we dan ook! Volgens Nikki zat er bij die London Eye een hele goede ijssalon, maar die konden we niet vinden. En dus werd het maar een McFlurry. Wel een Britse – met Cream Eggs smaak!


We hadden nog niet echt iets leuks bedacht om ’s avonds te doen, maar al brainstormend kwamen we op een eigenlijk best leuk idee: een bioscoop zoeken in de buurt van het hotel om naar Insurgent te gaan! Bij Marble Arch zit een Odeon bioscoop en daar besloten we dan ook maar heen te gaan. Op dat moment draaide die film pas 1 dag in Nederland en we gingen er eigenlijk vanuit dat kaartjes scoren onmogelijk zou zijn in zo’n grote stad, maar dat was dus een eitje. Ik denk dat hij dus al wel even draaide want we zaten in een zo goed als lege zaal. Best een toffe film was het trouwens, al vond ik deel 1 toch wel wat leuker. En omdat we niet zoveel tijd hadden werd het een luxe diner bij de McDo, haha. Na afloop zijn we terug gelopen naar ons hotel en daarna maar snel gaan slapen, aangezien we compleet gesloopt waren na deze lange dag. Bovendien hadden we al flink wat plannen voor dag twee. En daar zullen jullie over een paar dagen een nieuwe blogpost over zien!

23 Reacties

  1. Ah super leuk artikel! Spannend dat je voor de eerste keer gevlogen hebt, gelukkig is alles goed gegaan. Londen blijft een fantastische stad, ik kan niet wachten tot ik er weer heen kan <33

  2. Yay, leuk om te zien en te lezen wat jullie gedaan hebben! Ik ben benieuwd naar dag 2. Mooie foto’s heb je trouwens gemaakt, vooral die van de Big Ben bij ondergaande zon, wauw.

  3. Als ik die foto’s zo zie dan heb ik meteen zin om naar Londen te gaan, maar dan weer een keer echt als vakantie! Ik smacht echt al jaren naar steak van restaurant Hawksmoore en vind het heerlijk om er gewoon rond te lopen.

  4. Oh ik kan niet wachten tot mei, want dan ga ik ook weer naar Londen. Ik ben vorig jaar april voor het eerst geweest en ik vond het geweldig ,echt een super leuke tijd gehad.

  5. Ik hou van Londen, ben er in februari ook nog geweest. (met de bus, was niet zo’n succes voor mij – voortaan weer gewoon vliegen!) Een Oyster Card is inderdaad goedkoper, ik heb ooit een travelers oyster card aangeschaft, je betaalt sowieso niet meer dan een dagkaart kost wanneer je ermee reist. Ik heb m nu al zo’n vijf jaar, omdat ik er wel eens per twee jaar (soms vaker) kom vind ik het niet nodig om hem in te leveren haha. :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *