Zoë Sugg – Girl Online

Steeds meer bekende bloggers en YouTubers brengen een boek uit.. En zo erg vind ik dat niet eens! Want eerlijk is eerlijk, ik vind het vaak best inspirerend dat ze van hun hobby hun beroep hebben kunnen maken en vaak zijn ze, ondanks hun beroemdheid, toch nog gewoon jonge vrouwen (of mannen) met een persoonlijk en goed verhaal. Zoë, voornamelijk bekend van haar YouTube kanaal, heeft laatst een boek uitgebracht en inmiddels heb ik ‘m helemaal gelezen.Tijd dus om met jullie te delen wat ik ervan vond. Toen ik hoorde dat ze een boek had geschreven had ik eigenlijk een persoonlijk boek verwacht met bijvoorbeeld haar levensverhaal of juist een boek vol beautytips. Geen van beiden is echter waar – ze heeft juist een fictieverhaal uitgebracht. Ik zeg uitgebracht en niet geschreven, aangezien al snel bleek dat een ghostwriter (Siobham Curham) het boek heeft geschreven. Een beetje jammer wel, maar ik had het ook best wonderlijk gevonden als Zoë naast talent voor YouTube en beauty ook nog eens goed was in het schrijven van een boek.

Het boek gaat over Penny. In het echte leven een onzeker en vooral onhandig meisje dat na een auto ongeluk steeds meer last krijgt van angsten en paniekaanvallen. Gelukkig heeft ze een goede uitlaatklep, namelijk haar blog. Hier schrijft ze onder het pseudoniem Girl Online over zowel de leuke als minder leuke dingen die ze mee maakt. En ze heeft een beste vriend, Elliot, waar ze gelukkig altijd op terug kan vallen. Tot ze ineens met haar familie naar New York gaat en daar een leuke jongen ontmoet die zowel haar vriendschap als anonimiteit van haar blog in gevaar brengt…


Ik had er al een beetje rekening mee gehouden dat het boek meer gericht was op tieners en dat het daardoor misschien niet zo mijn ding was. Maar eerlijk gezegd had ik aan het begin van het boek er nog niet zoveel last van. Ja het gaat over middelbare school perikelen en over de dingen die bij puberteit horen (zoals onzekerheid) maar het was toch zo geschreven dat ik het leuk vond om te lezen. Pas vanaf het deel dat ze naar New York gaat werd het me toch iets te 15-jarig meisje dat voor het eerst verliefd wordt, en eerlijk gezegd vond ik het vanaf daar misschien ook wel iets te ongeloofwaardig worden.

Maar ik las ‘m toch uit en ik vond het wel een boek wat lekker weg las. Soms een beetje te “kinderlijk” en een beetje ongeloofwaardig, maar toch best leuk. Verwacht trouwens geen boek over Zoë’s eigen succes en fame, want de blog van Penny is juist anoniem en gaat niet over beauty dingen. Een beetje jammer misschien wel.

Girl Online ligt inmiddels alweer een maand of 2 in de (digitale) winkels. Ik vond ‘m zelf bij Donner in Rotterdam, maar je kunt ‘m ook onder andere bij Bol.com bestellen voor ongeveer €14. Inmiddels is de Nederlandse versie ook te bestellen! Heb jij dit boek al gelezen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. Milou 29 januari 2015

  Ik houd er niet van om in het Engels te lezen, dus zal dan voor de Nederlandse versie gaan! Als er nog meer mensen enthousiast zijn over dit boek ga ik ‘m misschien wel bestellen!

 2. Kimberly 29 januari 2015

  Oeh deze heb ik ook nog thuis liggen om te gaan lezen! Inmiddels al sinds kerst, maar ik kom er steeds niet aan toe. Ben nog benieuwder geworden sinds jouw verhaal er over. Kan me wel voorstellen dat t redelijk kinderlijk is, dat vind ik ook echt wel bij Zoë passen, haha.

 3. Svenja 29 januari 2015

  Klinkt als een heerlijk meiden boek! Op zijn tijd vind ik dat wel fijn en ontspannend om te lezen!

 4. Sophie 29 januari 2015

  Ik weet nog steeds niet of ik ‘m wil lezen; wellicht kan ik ‘m van iemand lenen of een eBook vinden. Ik vind het gewoon zo jammer dat ze ‘m zelf niet heeft geschreven. Mweh :’)

 5. Kirsten 29 januari 2015

  Toen ik hoorde dat er een boek kwam was ik ontzettend blij en hij stond even op mijn verlanglijstje, maar na verschillende recensies had ik echt zo iets van .. laat maar! Heel jammer dat het niet echt is wat iedereen eigenlijk had verwacht.

 6. Manon 29 januari 2015

  Ik sluit mij aan bij kirsten, ik wilde het ook eerst heel graag hebben nu heb ik zoiets van nee hoeft niet persee.

 7. Maaike 29 januari 2015

  Hmm ik ben niet zo enthousiast! Misschien als ik nog tiener was, had ik hem wel gekocht! 🙂

 8. Amelie 29 januari 2015

  Hmm, lijkt me niks… Ik zag hem ook al liggen en ik was al bang dat hij erg kinderlijk zou zijn, dus ik ben blij dat ik hem niet gekocht heb!

 9. Teddy 29 januari 2015

  Het klinkt als een lekker boek voor tieners, maar ik vind het wel jammer dat ze niet zelf iets heeft geschreven…

 10. Lies 29 januari 2015

  Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar wil dat nog wel eens gaan doen. Ik ben er namelijk toch wel benieuwd naar.

 11. joor 29 januari 2015

  ik kende deze nog niet… maar ik wil deze wel een keer gaan lezen 😉 lijkt me erg leuk boek!

 12. Rachel 29 januari 2015

  hmmm ik kende deze nog niet maar lijkt mij wel een leuk boek

 13. Sax and the Pretty 29 januari 2015

  Ha, mwoah, het had juist zo leuk geweest als ze het echte verhaal achter haar blog had verteld…misschien komt dat nog 😉 x

 14. Kelly 30 januari 2015

  Het lijkt mij op zich wel grappig, maar ik vind het gewoon erg jammer dat ze het niet zelf geschreven hebt!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén