Yves Rocher Elixer 7.9 serum

Toen ik laatst met Lotte, Sharon en Esmay in Utrecht was (check het verslag hier), hadden Lotte en ik even een fangirl momentje bij het Vitamin E serum in The Body Shop. Een super fijn serum is dat, maar hij is wel prijzig (€20). Lotte zei toen dat het Elixer 7.9 serum van Yves Rocher ook heel fijn is en net wat betaalbaar. Ik nam die dan ook mee om eens te proberen!


En fijn? Ja, dat is hij eigenlijk wel. Heel blij werd ik er niet van toen ik het woord “parfum” in het ingrediëntenlijstje zag (ik kan er vaak niet zo goed tegen), maar daar heb ik nog geen problemen mee gehad. De verpakking vind ik wel stiekem een beetje irritant. Het is een dop met een pipetje en eerst dacht ik wauw fancy, maar in gebruik is het niet zo handig. Flesje in je rechterhand, dop in je linkerhand.. En dan? Je moet ‘m dus wel even ergens neer kunnen zetten.

Het serum zelf bevalt me daarentegen gelukkig wel prima! Het is een wat meer waterige substantie dan het Vitamin E serum van TBS en hij voelt ook net wat anders. Meer voedend, minder gladmakend. Voor mij is het voor nu een ideale basis voor de Neutral Face Cream die ik gebruik. Die was namelijk net niet voedend genoeg en in combinatie met het Yves Rocher serum is het juist perfect! Ik heb ook nog niet gemerkt dat het serum zorgt voor puistjes.

Ondanks de wat mij betreft ietwat onhandige verpakking vind ik het dus zeker een fijn serum! Natuurlijk kan het altijd beter en ik zou het geen wonderserum willen noemen, maar wel eentje die de perfecte aanvulling vormt op je gezichtsroutine. En hij is wat goedkoper dan die van The Body Shop – €16 in plaats van €20. Al staat hij voor €32 in de webshop en krijg je 50% korting.. Eerlijk gezegd heb ik het idee dat je altijd 50% korting krijgt bij Yves Rocher haha. De Elixer 7.9 lijn bestaat overigens uit nog meer huidverzorgingsproducten waar ik nu ook wel benieuwd naar ben!

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. rachel 11 januari 2015

  Weetje wat pas een fijn serum is? Het serum van Decubal op oliebasis. Voedend en verzachtend, maar zonder conserveringamiddelen, alcohol od parfum. Echt een aanrader voor jou!

  Liefs
  Rachel

 2. Manon 11 januari 2015

  Klinkt heel goed, ik heb nog nooit iets van Yves Rocher geprobeerd.

 3. wies 11 januari 2015

  Ik heb ook nog nooit iets van Yves Rocher geprobeerd, lijkt me een fijn alternatief! Ik gebruik eigenlijk nooit serums in mijn dagelijkse routine -oeps-..

 4. Esmay 11 januari 2015

  Nou, als jullie er zo tevreden mee zijn, misschien moet ik ‘m dan zelf ook eens kopen. Dan kan ik zelf eens bepalen haha!

  ps. mooie foto’s weer mayo.

 5. Sophie 11 januari 2015

  Haha, bij YR krijg je inderdaad bijna altijd 50% korting :’) Wat een goed alternatief lijkt me dit; ik ben ook echt wel fan van het Vitamine E serum van TBS 🙂

 6. Maaike 11 januari 2015

  Ah! Klinkt goed, deze ga ik onthouden! Ik ben dringend op zoek naar een nieuw serum, deze gaat op de lijst met kanshebbers! 😉 Fijne review! ♥

 7. Denise 11 januari 2015

  Klinkt goed, ik ben erg benieuwd! 🙂

 8. Lenneke 11 januari 2015

  Ik gebruik al tijden een heel fijne waarvan ik de naam niet eens weet, dus in principe heb je precies niets aan deze reactie.

 9. Amelie 11 januari 2015

  Het is wel een mooie verpakking!

 10. Julie 12 januari 2015

  In principe is hij dus duurder dan die van The Body Shop! 🙂 Deze gebruik ik nu momenteel, al ben ik wel benieuwd naar die van Yves Rocher! 🙂

 11. Karlien - Polished Cats 12 januari 2015

  lijkt mij wel een goed product ja

  liefs
  Karlien

 12. Lisa's Beautybabbels 12 januari 2015

  Wat klinkt ie goed, ik ben nieuwsgierig geworden!

 13. Daisy 22 januari 2015

  Leuk dat ik dit artikel nu tegenkom. Mijn argan olie die ik momenteel gebruik als serum is bijna op. Deze lijkt me een zeer fijn alternatief.

 14. Stéphanie B. 25 januari 2015

  Leuke review! ik was hier altijd benieuwd naar, het lijkt me wel een interessant product, maar eigenlijk geloof ik niet echt in serums, wel in crèmes: geen idee waarom, het zit waarschijnlijk zo tussen mijn twee oren geknoopt.

  • Marjolein 27 januari 2015 — Berichtauteur

   Bij mij doen crèmes over het algemeen ook veel meer voor m’n huid dan serums hoor! Maar ik vind een serum wel een fijne aanvulling op m’n huidverzorging. Net dat beetje extra als m’n crème niet voedend genoeg is/m’n huid ineens heel droog wordt :).

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén