Vier dingen die ik belangrijk vind aan een blog

Misschien ben ik niet de juiste persoon om een artikel te schrijven over hoe je je blog beter kunt maken, want zo goed is die van mij nou ook weer niet. Maar ik weet wel wat ik belangrijk vind als ik andere blogs toevoeg aan mijn Bloglovin’ lijstje! Wellicht dat mijn tips en ideeën een beetje kunnen helpen. En natuurlijk hoor ik graag van jou wat jij belangrijk vindt aan een blog!

Mobiele layout – Mijn grootste ergernis is toch wel dat behoorlijk wat (grote) blogs geen mobiel thema hebben. Ik lees vaak op m’n mobiel of tablet blogs aangezien ik, zeker ’s ochtends, geen tijd en zin heb om m’n laptop aan te doen. En een mobiel thema is dan ideaal, aangezien die beter op je scherm past en het ook makkelijker is om een reactie achter te laten. Zelf heb ik WordPress en daarbij de plugin WP Touch om een mobiel thema te laten zien, maar het zit volgens mij ook in de plugin Jetpack. Ik weet niet precies hoe het zit met Blogger/Blogspot, maar daar is vast ook wel iets mogelijk!

Niet te commercieel – Rijk en beroemd willen we natuurlijk allemaal zijn (of nou ja..), maar er zijn er maar weinig die het van bloggen kunnen worden. En dan nog merk ik dat ik het soms maar vervelend vind als een blog vol reclame en gesponsorde posts staat. Of als een blogger fulltime is geworden en de kwaliteit juist ineens af lijkt te nemen. Een commerciële insteek hebben vind ik prima, maar zorg dan dat je niet jezelf erin verliest en dat je kritisch bent ten opzichte van de aanbiedingen die je krijgt. Een goed voorbeeld vind ik AnneSolveig hierin – ze heeft volgens mij regelmatig gesponsorde posts en samenwerkingen, maar weet het altijd zo te verpakken dat ik het toch leuk vind om te lezen!

Mooie foto’s – Makkelijker gezegd dan gedaan en dat realiseer ik me ook wel, maar ik vind het mega belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan regelmatige updates! Je hoeft niet direct een hele dure camera aan te schaffen – voldoende licht voor je foto’s, flink oefenen en eventueel bewerken met bijvoorbeeld Photoshop of een handige app zoals VSCO Cam (dat gebruik ik stiekem zelf ook vaak) scheelt al een hoop.

Een beetje van jezelf – Sommige bloggers kiezen er bewust voor om niet teveel van hun eigen leven te delen, andere bloggers doen het juist aardig veel met bijvoorbeeld plogs of vlogs. Ik vind het wel leuk als een blogger er tussenin gaat zitten; dagelijkse vlogs hoeft van mij echt niet (en dagelijkse plogs vind ik stiekem maar irritant), maar af en toe eens een vlog of een persoonlijke post vind ik wel erg leuk! Op zo’n manier leer je iemand toch een beetje meer kennen. Ik kies er zelf trouwens bewust voor om dit vrij minimaal te houden – niet alleen omdat mijn leven nou niet zo heel spannend is, maar ook in verband met o.a. werk.

Welke dingen vind jij belangrijk aan een blog?

Verder Bericht

Vorige Bericht

30 Reacties

 1. Dagmar 10 januari 2015

  Ik geef je helemaal gelijk wat betreft bovenstaande punten die je noemt in aan een blog, mooi geschreven en ik kan mij er volledig in vinden. Ook kan bij mij de schrijfstijl een puntje zijn waardoor ik blijf hangen 😀

 2. Milou 10 januari 2015

  Bedankt voor je tips! Ik ga gelijk WP Touch installeren want ik begrijp de irritatie. Zat er al wel eerder aan te denken om een mobiel thema te nemen maar wist nooit zo goed hoe ik het aan moest pakken!

 3. Anne Solveig 10 januari 2015

  Wauw, wat lief dat je me zo noemt! Zo regelmatig zijn die posts niet – vind ik, hihi! Maar als ik ze post, probeer ik ze in ieder geval zo te verpakken dat niemand het stoort!

 4. Tineke 10 januari 2015

  Herkenbaar, hier sluit ik mij helemaal bij aan!
  Liefs

 5. Pauline 10 januari 2015

  Ik sluit me hier volledig bij aan! Goed omschreven.

  Liefs,
  Pauline

 6. Francisca 10 januari 2015

  Goede punten! Ik irriteer mij mateloos aan het feit dat sommige sites (dus niet alleen blogs) niet voor mobiele apparaten geschikt zijn. Waar ik momenteel nog mee sukkel is een mooie/fijne layout met een goede balans (niet te vol, niet teveel reclame, waar alles makkelijk vindbaar is etc.).

 7. Esmay 10 januari 2015

  Amen. En ik vind het ook zo irritant als een grote blog geen mobiel thema heeft..

 8. Didem 10 januari 2015

  Helemaal mee eens, vind het zelf ook altijd irritant als iemand elke dag vlogt of plogt, dat kan ik ook niet eens bij houden met mijn schoolwerk enzo haha ♥

  Love,
  Didem.

 9. Denise 10 januari 2015

  Helemaal mee eens! Vooral die reclameposts keer op keer vind ik erg irritant! Mooie foto’s zorgen er bij mij ook wel voor dat ik vaker kom kijken. Maar als ik kijk naar mijn eigen blog kan daar ook nog een hele stuk in worden verbeterd. Work in progress!

 10. Lara 10 januari 2015

  Ik snap je helemaal!

 11. charile 10 januari 2015

  Helemaal mee eens 🙂

 12. PinkFairy 10 januari 2015

  Helemaal eens met al je punten!

 13. Emilia 10 januari 2015

  Oké, ik ga dus meteen een mobiel thema installeren… Haha! Ik vond de mobiele thema’s van Blogger vet lelijk, daarom heb ik dat toen maar uitgezet haha. Maar misschien kan ik er een beetje aan sleutelen. Met je andere punten ben ik het in ieder geval helemaal eens! En ik vind dat ook allemaal terug op jouw blog 😀 (vooral die mooie foto’s, pfff, wauw!).

 14. Nienke 10 januari 2015

  Ik sluit me hier echt helemaal bij aan. Ik ben al een tijdje aan het strugglen met een mooie mobiele layout, vandaag ga ik me maar eens verdiepen in WP Touch. Thanks voor de tip!

 15. Denise 10 januari 2015

  Ik kan me hier enorm goed in vinden! Alleen het eerste punt vind ik niet belangrijk, omdat ik blogs niet op mijn telefoon lees. Maar de andere drie des te meer. Leuk dat anderen hier dus ook zo over denken!

 16. Marieke 10 januari 2015

  Goede punten! Ook leuk dat je juist dingen noemt naast de standaard ‘leuk geschreven, weinig taalfouten’, hoewel dat ook belangrijk is natuurlijk.
  Ik heb meteen gekeken of mijn blog een goede mobiele versie heeft, en gelukkig is dat wel het geval 🙂 Denk inderdaad ‘automatisch’ door jetpack.

 17. Wendy 10 januari 2015

  Herkenbaar! Ik vind vooral goede foto’s erg belangrijk. Regelmatig irriteer ik mij aan slecht belichte foto’s van nagellak, waardoor de kleur totaal niet overkomt zoals hij werkelijk is. Al moet ik zeggen dat ik hier ook nog steeds oefenende in ben haha. Jouw foto’s van nagellak vind ik echt een voorbeeld. Ik bekijk ze dan ook altijd met veel plezier. 🙂

 18. Oriental Spice and some Chocolate 10 januari 2015

  Ben het met je eens! Authenticiteit vind ik ook belangrijk. En dat zie je terug in het totaalpakketje van een blog. Dus de layout, schrijfwijze, het onderwerp etc.

 19. Eilish (artisticstateofmind) 10 januari 2015

  Helemaal mee eens! Al kunnen mn foto’s nooit tippen aan die van jou, hihi!

 20. Lisa's Beautybabbels 10 januari 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben het helemaal met je eens.

 21. Farah 10 januari 2015

  Ben het met je eens! Vind persoonlijke artikelen altijd fijn om te lezen zo lijk ik net vriendinnen met diegene.

 22. Lenneke 10 januari 2015

  GOEDE SPELLING. Hallelujah.

 23. Anita 10 januari 2015

  Ik vind toch wel het belangrijkste dat de blogger vooral persoonlijk is. Ik lees best vaak reviews waarvan ik weet dat ik product echt een flop is en de blogger schrijft er dan over alsof het de hemel is.

 24. Helene 10 januari 2015

  Je hebt echt helemaal gelijk. Echt handige tips! 🙂 X

 25. Thessa 10 januari 2015

  Helemaal met je eens!

 26. Sara 10 januari 2015

  Wat een leuke post. Ik kan de punten die je aandraagt alleen maar beamen.

 27. Stephanie 11 januari 2015

  Interessant om te lezen. Ik vind die 4 punten ook belangrijk, maar ik heb zelf bijvoorbeeld wel moeite met puntje 3 haha. Ik ben geen goede fotografe of iets dergelijks & mijn compactcamera is van voor de oorlog. Toch zijn mooie foto’s zeker belangrijk op blogs. Teveel plogs vind ik ook vervelend, maar teveel persoonlijk dan weer niet 🙂 juist interessant!

 28. Claudia 11 januari 2015

  Ik ben met alle puntjes eens. Ik kijk heel soms sites op mijn telefoon maar het reageren is soms vreselijk. Ik had eerst een heel stom mobiel thema, maar door jou heb ik het eindelijk kunnen uitzetten. Nu heb ik het mobiele thema van mijn eigen thema. Oh en ik merk juist dat mijn persoonlijke artikelen veel minder worden gelezen 😛 Alsof niemand mij wil leren kennen haha

 29. Natasja 11 januari 2015

  Fijne tips! Ik ben nog steeds zoekende met fotografie omdat ik dit zelf ook erg belangrijk vind. Het mobiele thema heb ik ook een tijdje terug geinstalleerd, erg overzichtelijk. 🙂

 30. Mariel 11 januari 2015

  Goede post, ik geef je helemaal gelijk! Helemaal een mobiele site vind ik een pré!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén