Smith’s Rosebud Salve Original

Lippenbalsem is met deze weersomstandigheden voor mij echt een must, aangezien m’n lippen spontaan veranderen in verschrompelde slakjes (zie je het al voor je? you’re welcome). En op wonderbaarlijke wijze was mijn zorgvuldig samengestelde collectie lippenbalsems van vorig jaar zo goed als volledig verdwenen. Van Rosebud Salve had ik al eens gehoord en aangezien veel mensen er positief over zijn, wilde ik ‘m ook weleens proberen!


Rosebud Salve komt in een schattig blikje en er zijn verschillende varianten van deze balsem te koop. Ik ging zelf voor de Original met een lichtroze tint en een overduidelijke geur van rozen. Niet voor niets, want het blikje zit vol verzorgende oliën waaronder rozenolie. Het is overigens niet specifiek bedoelt voor je lippen – de balsem kun je ook prima gebruiken voor lichte huidirritaties en droge plekjes. Sommige mensen gebruiken het zelfs voor hun haar!

Ik beperk het zelf wel tot mijn lippen en eventueel droge plekjes en daarvoor werkt hij echt top. Hij voedt en beschermt tegelijkertijd en hoewel ik normaal niet zo van de geur van rozen ben, vind ik het bij dit product geen storende factor. De afgelopen dagen heb ik snotverkouden en met een boel wc papier achter m’n bureau gezeten, en de balsem was echt perfect om op m’n droge neus (nee niet erin) en lippen te smeren. En af en toe gebruik ik het voor droge nagelriemen!

Een blikje Rosebud Salve kost €10 en daarmee is het niet de goedkoopste lippenbalsem, maar ik vind het de prijs best waard! Zeker omdat ik ‘m al veel gebruikt heb en de bodem nog lang niet in zicht is – zuinig is hij zeker. Ik kocht ‘m zelf bij Skins Cosmetics in Rotterdam, maar je kunt het ook bij bijvoorbeeld Douglas of Boozyshop vinden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

9 Reacties

 1. Karlien - Polished Cats 21 december 2014

  mmmm ik gebruik zo’n potjes van vaseline
  ik vind ze echt super geweldig
  maar deze klinkt ook wel goed eigenlijk

  liefs
  Karlien

 2. PinkFairy 21 december 2014

  Ik heb hem ook en ben er net zo blij mee! Hij werkt echt fijn!

 3. mariëlle 21 december 2014

  Inderdaad wel prijzig, maar als het dan werkt!

 4. Sophie 21 december 2014

  Deze ruiken zoooo lekker! Maar ze zijn wel heel prijzig 🙂 Het is dat mijn voorraad nog zo bizar groot is.. Als ik er een beetje door kom, haal ik deze ook haha!

 5. femketje 21 december 2014

  die is zo fijn 😀

 6. Kelly 21 december 2014

  Aaaahh deze ruikt zo lekker en ik vind het echt de beste lipbalm!

 7. wies 22 december 2014

  Ik ben momenteel gek op de 8 Hour cream van Elizabeth Arden. Ik wilde deze ook al super lang proberen, dus misschien wordt dat mijn volgende lippenbalsem.

 8. Deborah 22 december 2014

  Rosebud Salve is echt fijn! ik gebruik het ook altijd 🙂

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén