New in – Google Chromecast

Tv’s zijn tegenwoordig steeds slimmer en handiger en je kunt steeds meer on demand kijken. En dat maakt me blij, want ik ben dol op series en films kijken maar wil wel graag kunnen kiezen! Ik heb dan ook al maanden Netflix en maak er goed gebruik van. Maar mijn kleine en oude tv in mijn slaapkamer is verre van slim.. Oplossing? Een Google Chromecast!


De Chromecast is al een tijdje te koop en is een klein, usb-stick achtig apparaatje waarmee je onder andere Netflix en YouTube kunt afspelen op je tv. Je prikt ‘m in de hdmi poort van je tv en zorgt dat hij stroom krijgt (dit kan via een usb poort in je tv of via een stopcontact). Hierna kun je ‘m instellen, wat heel makkelijk via je telefoon of tablet met de Google Chromecast app gaat. Hij werkt via je WiFi netwerk dus je moet ‘m even van het juiste netwerk en wachtwoord voorzien.
Gelukkig ging dat super makkelijk en kan ik inmiddels dus op mijn tv lekker naar Suits of de meiden van Kittehscupcakes kijken! Je stuurt ‘m makkelijk aan met bijvoorbeeld je telefoon of laptop, daar krijg je een icoontje te zien en als je daarop drukt kun je de Chromecast activeren. Omdat hij zelf op WiFi gaat is het niet zo dat bijvoorbeeld je telefoon ineens snel leeg gaat door het streamen. Naast YouTube en Netflix (hiervoor heb je natuurlijk wel een Netflix abonnement nodig) kun je er ook muziek mee afspelen via de Google Music app en ik geloof dat er inmiddels ook een app of programma is waarmee je videobestanden die op je laptop staan naar je tv kunt sturen.

Ik vind het in ieder geval een ideaal ding! Voorheen keek ik het altijd op m’n laptop maar ik vind het juist wel fijn om tijdens het bloggen op m’n laptop wat te kijken op m’n tv. En dat kan nu! De Google Chromecast kost €35 en ik kocht hem bij de Mediamarkt. Andere opties zijn trouwens een smart tv (dure optie) of Apple TV (€99). Die opties bieden je wat meer mogelijkheden, maar voor de prijs zou ik lekker voor de Chromecast gaan! Misschien een leuk cadeautje voor kerst?

Verder Bericht

Vorige Bericht

6 Reacties

 1. Sophie 6 december 2014

  Oh wat slim! Ik wist helemaal niet dat dit kon! Wij hebben zelf een Apple TV wat ik een ideale oplossing vind, maar dit is natuurlijk ook heel erg makkelijk!

 2. Anita 6 december 2014

  Wat een handig ding! Wist helemaal niet dat het bestond.

 3. Dhini 6 december 2014

  Wat handig ding

 4. Loïs 6 december 2014

  Inderdaad heel indeaal!

 5. Carola 6 december 2014

  Wat een handig ding!

 6. Natalia 8 december 2014

  Oh wat een handig ding! Ik wist niet dat zoiets bestond. Ik kijk youtube en netflix op mijn (ook niet smart) tv via de xbox, maar kwaliteit van het beeld is dan zker niet HD. Is het HD met de google chrome of weet je dat niet?

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén