New in – plenty of books

Het lezen van boeken gaat bij mij echt in fases – soms heb ik er weken lang helemaal geen zin in, en soms wil ik juist alleen maar meer, meer en meer. Momenteel zit ik in die tweede fase en dus bestelde ik in een moment van zwakte aardig wat boeken bij bol.com. En kocht ik ook nog een paar in de boekhandel. Tijd voor een korte introductie!


Alfie ken je wellicht van zijn youtube kanaal of van zijn rol als vriendje van Zoe. Niet lang geleden heeft hij echter ook een boek gemaakt en daar was ik best benieuwd naar. Ik zeg bewust niet geschreven, aangezien het een boek is zoals de Wreck This Journal lijn. Een boek vol opdrachten en doe-dingen dus, om lekker creatief mee bezig te zijn! Hier te bestellen.


Van meerdere mensen heb ik gehoord dat dit boek echt ontzettend goed is en dus wil ik ‘m nu ook weleens lezen. Het gaat over een jongen waarvan z’n vader te overlijden komt tijdens de aanslag op het World Trade Center. Tussen de spullen van zijn vader vindt hij een sleutel en een aanwijzing, en hij gaat in het verhaal op zoek naar de eigenaar van de sleutel. Het boek is inmiddels ook al verfilmd, maar ik ga zeker eerst voor de papieren versie! Hier te bestellen.


En ik kocht nog een boek waar inmiddels een verfilming van is. De trailer daarvan had ik laatst in de bios gezien en het zag eruit als een heel grappig maar ook ontroerend verhaal. En ook hiervan wil ik dus het boek wel lezen! Dit verhaal gaat over een man die zijn 100ste verjaardag viert en daarbij besluit om de tijd die hij nog heeft beter te gaan besteden dan in het bejaardentehuis. Een roadtrip door Zweden volgt, beschreven met voor zover ik heb begrepen heerlijk droge humor. Hier te bestellen.


Laatst was ik in het lokale winkelcentrum en tot mijn grote verbazing had de boekhandel daar een heel smal stukje met Engelstalige boeken. En dit gele boek met inspirerende titel sprak me natuurlijk gelijk aan! Flauw, maar hij leek me serieus na het lezen van de achterkant best tof. Dit boek ben ik op dit moment aan het lezen maar ik twijfel nog. Ja het is tof, maar ook een beetje freaky omdat je tussendoor vele mogelijkheden te lezen krijgt van hoe je je baas kunt vermoorden. Oh well.. Hier te bestellen.


Dit boek is ook even iets anders dan de rest. Sasha Grey is namelijk een ex pornoactrice die inmiddels lekker met pensioen is en (naast het doen van normaal acteerwerk) een boek besloot te schrijven. Het schijnt 50 Shades of Grey achtig te zijn – maar dan nog net wat anders. Hopelijk niet veel extremer haha. Toch ben ik er stiekem wel benieuwd naar! Hier te bestellen.


Ooit ben ik in de e-book variant van dit boek begonnen en het was best interessant. Zo’n e-book vind ik echter wat minder fijn lezen en dus bestelde ik maar de papieren variant! In dit boek beschrijft Bill Bryson allerlei wetenschappelijke onderwerpen – sterrenstelsels, het ontstaan van de aarde, theorieën van bekende wetenschappers – maar dan op een wat meer toegankelijke manier. Ik hoop zelf op zo’n manier dat zelfs ik het ga snappen, haha. Maar interessant lijkt het me zeker! Hier te bestellen.


Normaal ben ik niet zo van de feel good business boeken, maar naar deze was ik toch wel benieuwd. In dit boek probeert de schrijver namelijk uit te leggen waarom sommige mensen en organisaties keer op keer innovatiever, baanbrekender en succesvoller dan anderen weten te zijn. Volgens hem komt dit omdat die mensen en bedrijven zich meer focussen op waarom ze iets doen en dit ook kunnen uitdragen, wat een grote aantrekkingskracht heeft op andere mensen. Ik hoop dat het oprecht interessant is en niet teveel blabla, haha. Hier te bestellen.


Het laatste boek wat ik kocht is IT van Alexa Chung. Alexa is denk ik wel wat je noemt een IT-girl – is de muse van verschillende ontwerpers, doet modellenwerk en presenteert verschillende programma’s. En heeft een boek gevuld met foto’s, tekeningen en teksten van Alexa. Natuurlijk heb ik er al even doorheen gebladerd en het ziet er vooral heel inspirerend uit! Hier te bestellen.

Genoeg leesvoer voor de komende tijd dus! Zeker met mijn tempo van lezen, haha. De boeken die ik bij Bol bestelde deden trouwens mee met een 2+1 gratis actie, dat scheelde gelukkig wel aardig wat. Ik ben zelf denk ik het meest benieuwd naar Extremely Loud & Incredibly Close! Welk boek lijkt jou het leukst?

Verder Bericht

Vorige Bericht

13 Reacties

 1. Inge 23 november 2014

  Van het boek “extremely loud & incredibly close” is ook een film, die heb ik maar half gezien haha maar het was best wel leuk. Haha!
  Het boek “A short history of nearly everything” lijkt me ook super interessant! Vind het altijd leuk om weer iets nieuws te leren.
  Veel plezier met lezen!

 2. Sophie 23 november 2014

  Extremely loud & Incredibly Close is zo’n mooi boek! Ik heb deze voor mijn middelbare school moeten lezen en heb ‘m ook thuis staan. Ik vond ‘ m heel erg leuk, net als de film! Verder heb ik ook wat titels opgeslagen; er zitten echt toffe boeken tussen! Ook heel leuk dat je Engels leest, ik vind dat zelf heel fijn 🙂

 3. Bo 23 november 2014

  Wat een leuke boeken zitten er tussen!

 4. Citlali 23 november 2014

  Extremely loud and increadibly close staat op mijn leeslijstje, ik heb er ook erg veel goeds over gehoord. Ook ben ik best benieuwd naar The pointless book!

 5. Evelien 23 november 2014

  Wat een stapel boeken heb je gekocht. Jij kunt even lekker vooruit! Dat boek van Alexa Chung lijkt me een mooi, inspirerend boek. De 100 jarige man heb ik ook gelezen. Heel leuk, maar soms iets te onrealistisch, naar mijn mening. Veel leesplezier!

 6. Kirsty 23 november 2014

  Wat een leuke boeken zeg! Ik ben vooral benieuwd naar het boek van Alfie!

 7. Kelly 23 november 2014

  Ik heb de verfilming gezien van Extremely loud & Incredibly Close. Ik vond de film heel erg indrukwekkend! De rest van de boeken zegt mij eigenlijk niet veel, maar ik heb wat titels opgeslagen!

 8. Kelly 23 november 2014

  Wat een leuke boeken!

 9. henrietta 23 november 2014

  thank you! i just added these to my wishlist 🙂

 10. Marleen 24 november 2014

  Ik heb het boek Extremely Loud & Incredibly Close moeten lezen voor school. Een dik boek, bijzonder verhaal, maar wel erg leuk! Mooie foto’s trouwens 🙂 x

 11. Frances 24 november 2014

  Goede actie van Bol, misschien ga ik ook wat boeken bestellen. Bedankt voor de suggesties. Liefs!

 12. Roxanne 24 november 2014

  Extremely loud and incredibly close heb ik in de bioscoop gezien, toen wist ik nog niet dat er ook een boek van was! Zo’n mooie en indrukwekkende film. Ik wil het boek ook nog graag lezen

 13. lisa 30 november 2014

  Naar een aantal boeken in dit rijtje was ik al een tijdje benieuwd! Nu stiekem nog een beetje meer haha.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén