Dr. Hauschka Reinigend Masker

Lang geleden heb ik weleens een crème geprobeerd van het merk Dr. Hauschka, maar verder eigenlijk niets. Best jammer, want de producten bevatten over het algemeen aanzienlijk minder “slechte” dingen (lees: dingen waar ik potentieel allergisch voor ben) dan de meeste andere verzorgingsmerken. Ik ontving een masker van dit merk om uit te proberen!


Ik ben dol op gezichtsmaskers en deze pot is dan ook meer dan welkom. Dr. Hauschka zegt het volgende over dit masker: ” Reinigend Masker is de ideale intensieve verzorging voor de onzuivere, vette huid en de huid met grove poriën en verhardingen. De samenstelling van Oost-Indische kers en toverhazelaar maakt vuildeeltjes los en bindt ze actief. Mee-eters worden verwijderd, roodheid wordt verminderd en de huid wordt gekalmeerd.” Mijn huid is niet echt vet maar ik heb wel best last van mee-eters en een onrustige huid, en wat dat betreft past hij dus redelijk goed bij mijn huid.


Het masker komt in een poedervorm en voordat je jezelf ermee onder kunt smeren, moet je twee theelepels mengen met water. Aan de ene kant niet zo handig, aan de andere kant merk ik dat het masker hierdoor wel best zuinig is! Hij ruikt wat apart en zo erg vind ik dat niet, want ik kan vaak niet zo goed tegen parfum en dat zit er dus gelukkig niet in. Het masker heeft een lekker bruin kleurtje en droogt op zoals ik bij een kleimasker gewend ben – vooral niet lachen of bewegen, haha.

Het vervelende was wel dat hij zodra hij droog werd een beetje af begon te brokkelen als ik wel beweeg. Niet heel handig, want toen sneeuwde het dus kleine bruine stukjes. Maar rustig stilzitten deed wonderen en na het eraf wassen zag ik wel echt resultaat! De poriën op m’n neus en kin waren minder opvallend en mijn huid was egaler van kleur. Wel aan de droge kant, maar dit was snel opgelost met een likje crème.

Eigenlijk ben ik best enthousiast over het masker! Ik zie werkelijk resultaat (in tegenstelling tot met de Freeman maskers die ik normaal gebruik) en er zitten geen ingrediënten in die mijn huid irriteren. Dat het in poedervorm is, is aan de ene kant wat onhandig maar aan de andere kant wel best zuinig. Met een prijs van €23,95 is hij helaas zeker niet goedkoop maar wat mij betreft wel het proberen waard. Verkooppunten kun je op de Dr. Hauschka site vinden en hier kun je de producten ook online bestellen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

11 Reacties

 1. Denise 14 oktober 2014

  Wat lijkt me dit een fijn masker zeg! Haha, super leuk die foto’s van jezelf!

 2. Esther 14 oktober 2014

  Klinkt heel fijn! Ik herken het wanneer zo’n poeder masker een beetje begint af te brokkelen, net sneeuw inderdaad! haha

 3. Sophie 14 oktober 2014

  Ik vind het wel grappig dat ‘ie in poedervorm is! Ik zou het te grappig vinden om het te mogen mengen, hihi 🙂 He klinkt me als een heel fijn masker!

 4. Svenja 14 oktober 2014

  Poeder maskers vind ik altijd een hele goede werkingen hebben inderdaad. Het masker klinkt echt heel fijn (op het brokkelen na) en effectief!

 5. beautyforgirls 14 oktober 2014

  Ik ben zo slecht in het mengen van poedermaskers. Op een of andere manier is de verhouding nooit goed bij mij. Hij ziet er wel erg goed uit en de poederige substantie maakt hem juist een stuk zuiniger.
  Liefs, xxx

 6. Manon 14 oktober 2014

  Dat klinkt wel goed!

 7. Amelie 14 oktober 2014

  Hij klinkt heel goed, hij ziet er wel vies uit!!

 8. Marloes 14 oktober 2014

  Dit klinkt erg goed! Ik ben stiekem wel een beetje gek aan het worden op de producten van Dr. Hauschka!

 9. femketje 14 oktober 2014

  ik vind die zo fijn 😀

 10. Natascha 14 oktober 2014

  Wat een leuke foto’s van je haha! Grappig altijd om te zien, die maskers 🙂 Ik heb zelf nu ook een paar producten van Dr. Hauschka geprobeerd en ik ben er ook heel enthousiast over, vooral vanwege de ‘goede’ ingredienten.

 11. Evelien 14 oktober 2014

  Hij klinkt erg goed, jammer van dat brokkelen alleen! En leuke foto’s haha ♥

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén