Looming like a little kid

Vroegâh toen ik nog soort van klein was, was er die trend met scoobiedoo draadjes waar je sleutelhangers, armbandjes en beestjes mee kon maken. Tijden veranderen natuurlijk en trends vliegen wel weer over. Maar inmiddels is er weer een nieuwe trend, namelijk looming! Of Rainbow Loom, of hoe het ook mag heten. Eigenlijk is dat iets waar ik met mijn 23 jaar veel te oud voor ben, maar de filmpjes van Serena en Larissa maakten me toch wel een beetje nieuwsgierig. En bovendien vind ik het sowieso wel leuk om sieraden enzo te maken, dus laatst besloot ik toch maar de Intertoys binnen te huppelen en een setje te kopen.En stiekem.. Is het best leuk om te doen, haha! Ik kocht zo’n standaard set met een bord, een zak elastiekjes en een haaknaald. En een extra zakje met glow in the dark elastiekjes, omdat die er wel cool uitzagen. In het instructieboekje stond de uitleg voor het meest basic model. Op Youtube kun je echter super veel filmpjes vinden van allerlei verschillende technieken, modellen en zelfs figuurtjes. Daar heb ik er inmiddels ook al een paar van geprobeerd. Helaas wel met al wat gebroken elastiekjes tot gevolg, wat ook komt doordat ik niet zulke beste elastiekjes heb. De filmpjes op dit kanaal vind ik zelf tot nu toe het beste en meest duidelijk. Ze zijn prima te volgen, al heb je voor sommige filmpjes wel tools nodig die ik nu niet heb.

Waarschijnlijk vind ik het leuk tot de elastiekjes op zijn en iedereen om me heen voorzien is van een armbandje. Maar die 10 euro voor de set (en 3 voor de glow in the dark elastiekjes) vind ik het nog best waard! Het is leuk om te doen en ja de armbandjes die eruit komen zijn een beetje kinderachtig, maar ook wel weer lekker zomers door de kleurtjes. En soms kan het geen kwaad om je gewoon weer even te gedragen als een 10-jarige, toch? 😉 Heb jij je al op deze trend gestort?

Verder Bericht

Vorige Bericht

9 Reacties

 1. Mandy 5 juli 2014

  Ik doe het ook hoor, het is helemaal niet voor kinderen, er zijn zat volwassen vrouwen die ook loomen

 2. Fleur 5 juli 2014

  Leukleukleuk!
  Ik heb 2 dozen vol elastiekjes staan en vind het heerlijk om te doen!
  Hetvhartje is nog niet gelukt want op het moment dat ik ze van het bord afhaal, dan breken er 2 elastiekjes..
  Wie weet gaat het ooit nog lukken!

 3. femketje 5 juli 2014

  ik begin er niet aan XD zie mijn katten nu al door alle elastiekjes heen rennen en vriendlief die er knettergek van wordt!

 4. Sophie 5 juli 2014

  Wat een leuke heb jij al gemaakt! Ik heb zo’n hele simpele, oranje gemaakt en ik vond het erg leuk om te doen, haha! Ik twijfel elke keer om een doos mee te nemen, maar wat moet ik met 30 van die bandjes? Haha!

 5. Teddy 5 juli 2014

  haha wat leuk!

 6. Kelly 5 juli 2014

  Dit is echt één van de ”trends” die ik helemaal niets vind haha! Maar ach, zo hebben we allemaal een andere mening. 🙂

 7. Jana 5 juli 2014

  Eigenlijk wil ik het ook eens proberen, het ziet er zo leuk uit 🙂 x

 8. Anna 5 juli 2014

  Wat leuk! Vooral de zwart witte vind ik tof.

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén