Wide Angle & Macro lens voor je telefoon

Accessoires voor je telefoon vind ik tof en al helemaal als ze iets met fotografie te maken hebben! Op eBay vond ik een set met daarin twee lensjes voor je telefoon – een groothoeklens (fish-eye achtig) en macro. Voor de prijs had ik er niet zo heel veel verwachtingen van, maar juist daarom wilde ik het best eens proberen. Inmiddels heb ik het setje binnen en al uitgebreid getest, tijd voor een review!

In het setje zaten een aantal dingen. Natuurlijk de lensjes zelf, die je op elkaar kunt (en moet) draaien. Ook zaten er metalen ringetjes bij met aan een kant van dat plakkende tape. Het lensje zelf is namelijk magnetisch en dat werkt super goed als je telefoon van metaal is. Helaas is die van mij dat niet, en dan kun je de ringetjes gebruiken om ‘m toch vast te plakken op je telefoon. Verder zit er nog een dopje bij en een metalen plaatje voor op de achterkant van het lensje, zodat je ze veilig mee kunt nemen.

En op je telefoon ziet dat er dus zo uit! Een van de ringetjes kun je rondom je lens plakken en hier dan de lensjes op bevestigen. Voor het wide angle effect moet je beide lensjes op elkaar draaien, voor het macro effect gebruik je alleen het onderste lensje van het setje. Het systeem met het vastgeplakte ringetje en magnetische lensje werkt best goed, al vind ik het wel jammer dat je het ringetje eigenlijk zou moeten laten zitten op je telefoon. Ik heb ‘m er steeds vanaf gehaald maar dan plakt hij logischerwijs vrij snel al niet meer zo goed!
Tijd om de lensjes eens uit te proberen! Ik begon met de macrolens en ik was echt heel verbaasd over hoe goed hij eigenlijk werkt. Je kan en moet behoorlijk dicht bij het onderwerp voor een scherpe foto, en dan werkt het ook best goed! Natuurlijk is het niet zo scherp en mooi als een foto gemaakt met een spiegelreflex camera en fancy macrolens, maar dat had ik uiteraard ook niet verwacht. Leuk om mee te spelen!
De wide angle lens geeft een soort fish-eye effect. Best leuk om mee te experimenteren, zeker in bijvoorbeeld een stad! Al vind ik het wel jammer dat je net de randjes van de lens er omheen ziet zitten, en echt ideaal voor bijvoorbeeld Instagram is het ook niet haha. Met dit effect moet ik denk ik ook nog wat meer spelen om te kijken of er nog meer uit te halen valt!

Al met al.. Vind ik het een super leuk setje! Leuk om mee te experimenteren, en vooral de macrolens vind ik verrassend goed werken. Ik kocht ‘m hier op eBay voor nog geen €2. Zeker een (budget proof) tip dus!

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. Sofie 21 juni 2014

  Tof zeg! Ik vind de foto’s die je ermee hebt gemaakt erg goed gelukt!

 2. Jaimy en Laura 21 juni 2014

  Wat een leuk effect zeg!

 3. Sophie 21 juni 2014

  Superleuk! Jammer inderdaad dat je de randjes ziet bij de fisheye, die zou ik juist heel graag willen! 🙂

 4. Suzanne 21 juni 2014

  Dit is SUPER tof! Alleen wel jammer dat hij al niet meer goed plakt, niet zo praktisch eigenlijk.

 5. Henriet 21 juni 2014

  Voor die nog geen 2 euro heb ik het ook gekocht kon het niet laten, ben benieuwd!

 6. femketje 21 juni 2014

  woah gaaf 😀 die zou ik ook nog wel eens willen!

 7. Vera 21 juni 2014

  Voor twee euro vind ik die macro lens echt heel erg tof! Voor fish eye gebruik ik een Gopro.

 8. Denise 21 juni 2014

  Wat ontzettend leuk! Onwijs fijne tip! <3

 9. Dhini 21 juni 2014

  ooo wat leuk. Thanks for the tip

 10. Jana 21 juni 2014

  Wow de macrolens maakt wel heel geslaagde foto’s, vind ik 😀 x

 11. Dana 21 juni 2014

  Dit soort setjes zijn zo tof! Ik heb ook een set ;D

 12. Mieke 22 juni 2014

  Erg tof, zoiets wil ik ook nog wel eens proberen voor m’n iphone!

 13. Mariska 22 juni 2014

  Ziet er wel erg leuk uit!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén