Essence Smokey Eyes – Smokey Day palette

Laatst las ik deze review bij Maud en hoewel de kleuren op zich me niet zo aanspraken, verraste de pigmentatie me eigenlijk wel! En toen ik las dat er nog een variant was, besloot ik die maar eens te bekijken in de winkel. Uiteindelijk nam ik ‘m zelfs mee, aangezien het er ook in de winkel best prima uit zag! Een lekker compact palette met drie kleuren die je op zich niet eens alleen voor een smokey look hoeft te gebruiken. Benieuwd of hij ook echt bevalt? Read on!


Best klein is dit palette, wat ik wel handig vind. Er zitten drie kleuren in – een shimmery champagnekleur, een shimmery taupe-achtige kleur en een bijna matte bruintint. Die laatste twee zijn wat groter dan de lichte kleur, aangezien je dit palette normaal voor een smokey look gebruikt en dus vooral de donkere tinten zult gebruiken. Op de achterkant staat een uitleg van hoe je een look hiermee kunt maken, al kun je natuurlijk ook lekker zelf kiezen hoe je de kleuren gebruikt.


De swatches… Ik was onder de indruk! Meer dan prima, helemaal voor een budgetmerk. De oogschaduws geven goed kleur af en zijn niet te poederig. Ik vind het verschil in finish ook wel mooi – de champagnekleur en bruine kleur zijn allebei licht shimmery, de taupe kleur bijna metallic.

En ook bij het maken van de looks werd ik blij! Ik besloot twee looks te maken – een vrij smokey versie en een nude versie. Die smokey versie kon overigens nog wel donkerder aangezien ik vooral de taupe kleur gebruikte en iets minder de bruine tint. Gebruik je die tint juist nog meer, dan kun je ‘m zeker nog meer smokey maken. Ik vind allebei de looks eigenlijk wel mooi! Smokey voor een feestje of iets dergelijks, en de meer neutrale look voor iedere dag.

Eigenlijk ben ik dus wel super tevreden met dit lekker compacte palette. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en ze passen ook erg goed bij mijn oogkleur. En je kunt meerdere kanten op met de drie kleuren, dat is ook wel fijn! Dit palette kost bovendien slechts €2,79, geen geld natuurlijk. Jep, ik vind het 100% een aanrader!

Verder Bericht

Vorige Bericht

18 Reacties

 1. Laura 9 maart 2014

  Lekker goedkoop en klein én super gepigmenteerd! Misschien koop ik binnenkort ook wel eens zo’n setje! 🙂

 2. LaraLaurentia 9 maart 2014

  Ik had niet verwacht dat de pigmentatie zo goed zou zijn! Well done Essence 🙂

 3. Kimberly 9 maart 2014

  Wat een heerlijk budget product die ook nog eens goed werkt, i like! 😀

 4. Eline 9 maart 2014

  De pigmentatie is een stuk beter dan dat ik had verwacht! Ziet er goed uit!

 5. Dionne 9 maart 2014

  Wauw, wat een super mooie palette!

 6. Lidewij 9 maart 2014

  Wow, wat een pigmentatie! Ik vind je looks oo heel mooi 😀

 7. charile 9 maart 2014

  Prachtig! Hij is me nog helemaal niet opgevallen!

 8. Tessa 9 maart 2014

  Ziet er goed uit, ik hou wel van bruine tinten 🙂

 9. Miranda 9 maart 2014

  Wat een mooie kleuren, ik had niet verwacht dat het er zo goed uit zou zien.

 10. Elise 9 maart 2014

  wauw prachtige pigmentatie, heel handig zo’n klein palette voor een weekendje weg! En ook nog eens lekker budget! Mooie ooglook heb je ervan genaakt!

 11. Myrna 9 maart 2014

  Dit is een heel leuk setje, deze ga ik denk ik ook nog een keer halen!

 12. Lotje 9 maart 2014

  Mooi zeg! Zeker voor dat prijsje xoxo

 13. Kelly 9 maart 2014

  Dit pigment had ik zeker niet verwacht. Deze ga ik volgende keer ook aanschaffen, een mooi palette voor alledaags!

 14. Jana 9 maart 2014

  Mooi budget en compact palette 🙂 x

 15. Vera 9 maart 2014

  Wat een mooie pigmentatie en je look is zeker geslaagd! Essence is goed bezig 🙂

 16. Angelique 10 maart 2014

  Klinkt goed, lekker makkelijk palette ook, goed formaat om mee te nemen en goede pigmentatie

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén