Love – Netflix!

Netflix bestaat al een hele tijd in Amerika, maar kunnen we nu ook in Nederland krijgen! Ik noemde het al even in een favorietenartikel maar omdat een aantal mensen zeiden dat ze het niet kenden (en ik het tof vind), leek het me wel leuk om er nog een apart artikeltje over te maken. Benieuwd waarom ik wel fan ben? Lees vooral verder!

Netflix is een online streamingdienst waar je voor €8 per maand toegang krijgt tot het aanbod van dit bedrijf. Wat dat aanbod is? Uiteraard niet alle films en series die je kunt bedenken, maar wel een heleboel! Denk aan series als Dexter, Pretty Little Liars, Modern Family, Prison Break (jeugdsentiment!), Homeland, The Vampire Diaries, New Girl, Sherlock en de Netflix-series Orange Is The New Black en House Of Cards. Je vindt er ook een heleboel films in allerlei genres, en ook aardig wat kinderseries en -films. Ik vind het aanbod meer dan voldoende aangezien de series die ik leuk vind erbij staan, en ik toch niet zo heel vaak een (hele nieuwe) film kijk. Het grote nadeel is wel dat je geen HBO series hebt (zoals True Blood, Game Of Thrones, Girls en Entourage) omdat die een eigen streamingdienst hebben, en dat die ook bepaalde films hebben die Netflix dan weer niet heeft. Het hele Netflix assortiment voor Nederland kun je overigens hier bekijken!

Je kunt de series en films op je laptop kijken door naar de Netflix site te gaan en in te loggen met je account, maar er zijn ook apps voor tablets en mobiele telefoons. Ik kijk Netflix dan ook vooral op mijn (Android) tablet! Verder kun je ook kijken via bijvoorbeeld je Playstation 3, Wii, Xbox en Apple TV als je liever op je televisie kijkt (al kan je natuurlijk ook je laptop aan je tv doen). Met het standaard abonnement kun je op 2 apparaten tegelijkertijd kijken (en je account dus delen met iemand, als je dat zou willen) en met het iets duurdere abonnement (€12 per maand) op 4 tegelijkertijd.

So far so good dus! Al kan ik ook wel wat nadelen bedenken, waarvan de belangrijkste is dat je wel prima tot goed internet moet hebben. De video’s worden immers gestreamed, en net als bij bijvoorbeeld YouTube gaat dat minder lekker als je matig internet hebt ;). Ons internet hier thuis is niet bijster snel en als we met meerdere mensen lekker aan het downloaden en overzetten van bestanden zijn, merk ik wel dat Netflix kan gaan haperen. Oh en je hebt natuurlijk altijd internet nodig wil je wat kijken, wat minder handig is als je onderweg wilt kijken. De kwaliteit van het beeld wordt bovendien aangepast aan de snelheid van je internet, dus ook daarvoor is het wel fijn om een prima verbinding te hebben. Meer daarover kun je overigens hier lezen.

Maar goed, ik ben er blij mee! Netflix is ideaal als je regelmatig thuis series en films kijkt en best €8 over hebt voor een makkelijke manier van kijken (wat eigenlijk sowieso niet veel is – kijk 1 film of een halve serie en je hebt het er wel weer uit!). Ik kijk op dit moment lekker veel Dexter en tussendoor allerlei films, en ben zeker fan! Ik vind het makkelijker dan downloaden haha, en dit is bovendien gewoon legaal. Meer info kun je natuurlijk op de site van Netflix vinden. Hier kun je ook een account aanmaken. Op dit moment is de eerste maand nog gratis, maar logischerwijs moet je dan wel gelijk al je gegevens invullen zodat ze na die maand je abonnementskosten kunnen innen. Overigens kun je wel op elk moment moeiteloos opzeggen!

Heb jij al een abonnement op Netflix genomen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

13 Reacties

 1. Kelly 10 november 2013

  Handig zeg! Dit ga ik eens uitzoeken. 🙂

 2. Bo 10 november 2013

  Het is zooo fijn! Ik kijk altijd Gossip Girl!

 3. Natascha 10 november 2013

  Ik heb geen abbo op Netflix maar wel op HBO. Ik vind het aanbod kwa series op Netflix niet boeiend genoeg om het te nemen, het meeste heb ik eigenlijk al gezien.

  Zelf ben ik al eens in de wereld van HBO/Netflix (America) gedoken en ben er vrij snel achter gekomen dat beide partijen hebben met bepaalde bedrijven contracten afgesloten om van die partij films of series te mogen streamen. Zo heeft Netflix een contract met oa Disney-ABC Entertainment en heeft HBO als zuster bedrijf van Warner Bros. rechten voor hun films en series. Maar of dat die contracten ook in Nederland gelden is maar de vraag aangezien je hier ook nog met RTL en SBS zit die ook misschien contracten afgesloten hebben met zulke partijen.

 4. Anne vdh 10 november 2013

  Jaa ik hou van netflix! De ochtend dat het uitkwam hebben mijn vriend en ik gelijk een abonnement genomen 😀 Een groot nadeel vind ik alleen wel de apps die ze er voor hebben, naast dat ik m chaotisch vind ogen, kun je ook eigenlijk nooit in 1x een overzicht hebben van alle films en series die ze hebben.. Maargoed, dat nemen we maar voor lief 😀

 5. Nieke 10 november 2013

  Ik heb de Engelse versie van Netflix nu ong een halfjaar (6 pond per maand) en vind het geweldig. Scroll ook vaak gewoon even langs de documentaires en daar zitten toch wel heel veel leuke dingen ook tussen. Plus series en Breaking Bad had elke week meteen de nieuwe aflevering, super! Ik kan niet meer zonder.

 6. angelaa 10 november 2013

  Tipje.
  Als je bij Google Chrome de extensie Hola Unblocker installeert, zie je rechtsboven naast de adresbalk een vlammetje staan. Als je dan naar Netflix.com gaat, klik je op dit vlammetje. Je kan dan op de amerikaanse vlag klikken, of op unblocken en dan heb je het amerikaanse aanbod! Wel zonder nederlandse ondertiteling en dit kan niet op je telefoon.

 7. Melissa 10 november 2013

  Sinds ik Netflix heb kijk ik bijna geen normale tv meer haha!
  Het aanbod van tv series valt nog een beetje tegen, maar er komt gelukkig wel steeds meer bij 🙂

 8. Nicole 10 november 2013

  Ohhh, deze uitleg is heel handig! Ik hoor hier zoveel mensen over, maar ik had echt geen idee wat het nu precies is. Ik ga er eens even overna denken of ik dit ga doen!

 9. Lies 10 november 2013

  Ik heb zelf geen abonnement op Netflix. Ik vind het wel erg leuk en interessant klinken, maar de meeste films die ik er tussen zie staan heb ik al gezien en ook de series die ik volg staan er helaas niet tussen.

 10. Lotte 11 november 2013

  Ik vind het ook echt een leuk iets! Ik heb zelf ook een abonnement. Al wil ik wel dat er nog meer films en series aan worden toegevoegd, anders zeg ik ‘m misschien weer op na een tijdje.

 11. robin 11 november 2013

  ik zie LOST <33 en robin hood.. hey thats me.. XD maar Supernatural en the Walking Dead blijven the best *_*

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén