Sally Hansen – Hard as Nails & Instra-Dri


Lange, harde nagels met perfecte nagellak erop… Ik wil het! Helaas zijn mijn nagels van zichzelf niet heel stevig en scheuren ze best snel af, en dus gebruik ik vaak nagelverharder om ze wat sterker te maken. Oh en ik ben lui en onhandig, dus ik wil ook dat mijn nagellak snel droog is! Laatst kocht ik twee producten van Sally Hansen, namelijk de Hard as Nails nagellakverharder en de Instra-Dri sneldrogende topcoat.


De Hard as Nails transparante nagelverharder is volgens mij best een cultproduct van Sally Hansen. Het merk omschrijft het als een “nail clinic in a bottle”, en het zou je nagels minder snel laten chippen en scheuren. Wat ik vaak heb zijn van die laagjes bij mijn nagels waar ik aan ga pulken en trekken, waardoor ze nog veel sneller af gaan scheuren. Niet handig en niet mooi!

Ik heb hem gebruikt als basecoat onder mijn nagellak en ik moet zeggen dat mijn nagels er echt heel hard van werden. Het flesje is wat apart omdat de dop vrij plat is en dat even wennen is met lakken haha, maar het ging prima en het product was ook niet te dik of te dun! Hij doet wat hij belooft, mijn nagels worden hard en scheuren minder snel.


Sneldrogende topcoats vind ik echt een must – zonder een sneldrogende topcoat verpest ik bijna altijd mijn nagellak wel door ergens tegenaan te botsen of simpelweg door te snel erna naar bed te gaan (hoi dekbedpatroon). Ik heb voorheen weleens Seche Vite, INM en Poshé gebruikt, maar die moet je online bestellen en dat is al gauw best prijzig. Sally Hansen belooft eigenlijk dat Insta-Dri minstens net zo snel je nagellak zal drogen en er ook nog voor zal zorgen dat je nagellak langer blijft zitten!

Snel drogen, dat doet hij redelijk. Na 1-2 minuten is je nagellak eigenlijk al droog genoeg om het (zachtjes) aan te kunnen raken, maar het duurt alsnog wel even voordat je nagellak echt goed droog is. Ook vind ik de topcoat behoorlijk dun en waar je met andere, dikkere topcoats nog weleens ervoor kan zorgen dat oneffenheden van je nagels of nagellak minder opvallen, benadrukt hij dit juist. Tevens moet je echt even wachten voordat je de topcoat aan brengt, want anders komen er bubbels in de nagellak. Ook moet je hem in 1x aanbrengen en niet je kwastje weer even terug dopen in het flesje, ook dan krijg je bubbels in je nagellak! Heel erg onder de indruk ben ik er dan ook niet van, hij droogt niet zo snel als bijvoorbeeld Seche Vite of INM. Hij is verder qua topcoat wel prima, want mijn nagellak blijft er wel beter door zitten.


Hier zie je hoe Essie’s Lapiz of Luxury erop zat na 3 dagen, waarbij ik de Hard as Nails nagelverharder en de Insta-Dri topcoat heb gebruikt. Met andere producten heb ik vaak dat ik heel snel tipwear heb, chips, of dat ik de nagellak binnen een dag er vanaf kan trekken. Dit bleef echter heel goed zitten! Wel merkte ik dat de topcoat niet echt goed beschermde tegen krasjes en andere kleine beschadigingen.

Al met al vind ik de twee producten best fijn, maar ik moet wel zeggen dat ik ook alsnog groot fan blijf van de Essence Studio Nails Ultra Nail Repair en de Essence Studio Nails Better Than Gel Nails Topsealer Fast Dry (lange naam, haha). Die eerste is eigenlijk wel vergelijkbaar met de Sally Hansen Hard as Nails en vind ik qua effect ook echt vergelijkbaar, want beiden versterken mijn nagels en zorgen ervoor dat ik minder last heb van chips en scheuren. Ik merk wel verschil in de topcoats, want die van Sally Hansen droogt alsnog iets sneller en die van Essence zorgt er juist meer voor dat je nagellak er gladder uit ziet, en ook minder snel beschadigt.

En de prijs is een belangrijk verschil! Voor de Sally Hansen Harder than Nails betaal je namelijk €9,99 terwijl de Essence Studio Nails Ultra Nail Repair nog geen twee euro kost. De Sally Hansen Insta-Dri topcoat kost €6,99 en de Essence topcoat met de lange naam €2,59. Ik kocht de Sally Hansen producten trouwens wel met een 1+1 gratis actie bij Kruidvat, en dan vind ik bijvoorbeeld €6,99 voor twee keer Insta-Dri nog best schappelijk en alsnog goedkoper dan Seche of INM online bestellen. Maar toch… Zou het weleens zo kunnen zijn dat ik bij mijn geliefde Essence producten blijf ;).

Verder Bericht

Vorige Bericht

18 Reacties

 1. Laura 2 augustus 2013

  Fijne review! Ik blijf toch bij de Essence combinatie die ik mede door jou ook heb. 😉

 2. Kimberly 2 augustus 2013

  Ik ga toch eens die lakjes van Essence proberen 😀

 3. Amy 2 augustus 2013

  Ik heb de insta dri ook van Sally Hansen, ik heb hem juist weer fijner dan INM. Maar echt goedkoop is die niet nee.

 4. Sharon 2 augustus 2013

  Hmm klinkt dan opzich niet zo heel spannend voor die prijs. Dan gebruik ik liever Essence haha.

 5. Claudia 2 augustus 2013

  Oh interessant, ik vind die lange naam Essence namelijk echt heel fijn, fijner dan Seche Vite (die is me echt te dik), terwijl hij misschien maar íets langer nodig heeft om te drogen.
  De Hard As Nails heb ik ooit als 16 jarig meisje gebruikt, kan me herinneren dat ik hem toen erg fijn vond 😀 (hoewel ik toen nog niet zo extreem bezig was met nagellak) Voor de prijs blijf ik toch ook bij Essence. Ik kan je nog wel de Trind perfect system aanraden als je echt iets aan je nagels wilt doen, maar dat vind ik ook niet goedkoop (inslaan bij 1+1 acties).

  • Marjolein 3 augustus 2013 — Berichtauteur

   Die verzorgende Trind lakken heb ik ook weleens geprobeerd, vond ik ook wel fijn ja! Maar wederom wel prijzig helaas.

 6. femketje 2 augustus 2013

  handige review, was hier best benieuwd naar ;D

 7. Lotte 2 augustus 2013

  Haha, leuk dat Essence eigenlijk net zo goed is als Sally Hansen. Dan ga ik liever voor de fijne prijsjes!

 8. The Beauty Suitcase 2 augustus 2013

  Echt ongelofelijk hoelang die Essie er op blijft zitten!

 9. Tea 2 augustus 2013

  Sally Hansen en een sneldrogende topcoat klonk echt geweldig, jammer dat t toch niet zo een succes is.

 10. Nina 2 augustus 2013

  Handige review (:

 11. Alette 2 augustus 2013

  zelf vind ik de Sally hansen sneldrogende topcoat wel erg fijn werken. Ik vind het juist wel fijn dat ie zo dun is

 12. Esther 2 augustus 2013

  Ik heb ook snel brekende nagels en vanalles geprobeerd.
  Eerst Essence, ging een tijdje goed. Daarna Trind, ook die ging maar een tijdje goed.
  Laatst heb ik een workshop van Sally Hanssen gehad en sinds dien ben ik verkocht!
  Ik gebruik ook eerst de hardner, dan kleurtje en dan de Insta-dri en ik hou van deze combi.
  Het houdt me nagels sterk en geeft een mooie glans.
  Sally Hanssen is indd wel duur, maar ik sla altijd een voorraad in als ze 1+1gratis zijn 😀

 13. TimeForBlues 2 augustus 2013

  Die anti-chip lijkt me wel wat! Mede ook doordat ik gitaar speel en dan vaak het ijzer van mijn snaren mn nagellak eraf chipt aan de puntjes

 14. robin 2 augustus 2013

  na 3 dagen zit die er nog perfect op! nice! 🙂 ik heb het ook heel snel dat ik nagellak er zo af kan trekken, niet zo fijn :’) maar wel beter dat die Essence producten je beter bevallen, scheelt toch wat geld 🙂

 15. Anna 3 augustus 2013

  Goede review! Die anti-chip lijkt me wel wat, ik heb echt hele lange nagels haha.

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén