Kruidvat make-up kwastenreiniger

Kwastenreiniger, ideaal als je andere mensen op moet maken of snel de kleur uit je kwast wilt halen.. Of gewoon net zo’n luie donder bent als ik en geen zin hebt om vaak je kwasten uitgebreid te wassen! Voorheen was het best lastig te verkrijgen en ooit heb ik wel €10 neergelegd voor een flesje brush cleanser van MAC, maar nu heeft Kruidvat het ook!


En ik kan alvast verklappen dat ik wel fan ben! Oké, de verpakking vind ik totaal niet handig en ik heb de reiniger dan ook al snel in een spuitflacon gedaan, want dat vind ik stukken fijner werken. Het alcoholgehalte leek me in eerste instantie niet zo best, maar zo’n beetje alle kwastenreinigers bevatten veel alcohol. Dit is niet alleen ontsmettend en reinigend, maar vervliegt ook snel waardoor je kwasten sneller droog zijn! Je ruikt de geur van alcohol wel aan de reiniger, maar er zit geen overweldigende geur aan en uiteindelijk ruik je het nauwelijks aan je kwasten.Op de verpakking wordt aangeraden om de reiniger op een tissue te doen en je kwast hierover te wrijven tot hij schoon is, maar ik vind het handiger om de reiniger direct op de kwast te spuiten en ‘m daarna over een droge tissue te wrijven. Op de foto’s is te zien dat er genoeg viezigheid van m’n kwasten af kwam, haha!

Helemaal schoon worden mijn kwasten niet, het is niet vergelijkbaar met het grondig wassen met water en zeep. Toch vind ik het een ideale oplossing voor tussendoor, omdat het wel het ergste vuil eruit haalt en mijn kwasten in ieder geval wat zachter en frisser aan laat voelen. Wat betreft de werking vind ik hem eigenlijk best vergelijkbaar met de reiniger van MAC en vind ik het een prima optie! Bovendien zijn mijn kwasten relatief snel droog na het reinigen, snel genoeg om ze een paar uur later weer te kunnen gebruiken.

De reiniger is inmiddels al te koop bij Kruidvat en kost €2,99 voor 200 ml. Mocht je nog een product zoeken om tussendoor je kwasten een snelle opfrisbeurt te geven, dan vind ik het zeker een aanrader!

Verder Bericht

Vorige Bericht

40 Reacties

 1. Laura 11 mei 2013

  Lijkt me erg fijn! Ik ben ook echt een luie donder op het gebied van kwasten wassen 🙂 Toevallig pas nog gedaan, na 3-4 maanden.

 2. Sofie 11 mei 2013

  Klinkt goed voor die budget prijs!

 3. Alette 11 mei 2013

  Duidelijke review! 🙂 deze reiniger kocht ik een tijdje geleden ook en ik moet zeggen dat ik er ook tevreden over ben 🙂 toch ben ik wel voorzichtig met mijn mooiste kwasten, omdat ik wat huiverig ben voor het effect van alcohol op de lange termijn.

 4. Marlies 11 mei 2013

  Lijkt me een fijne reiniger! Ik heb nu die van hema dus die ga ik eerst gebruiken, misschien dat ik daarna deze uit ga proberen.

 5. Milou- LounaBeauty 11 mei 2013

  Klinkt goed!! heb hem pas gekregen, dus ben heel benieuwd 🙂 hihi

 6. Beautydagboek 11 mei 2013

  Deze lijkt me heel fijn voor tussendoor. Ik giet de remover van MAC ook altijd over in een spuitflesje, wel zo handig!

 7. Mandy 11 mei 2013

  Deze heb ik ook gekocht, moet het nog proberen!

 8. Sophie 11 mei 2013

  Deze kwastenreiniger wil ik heel graag hebben. Lijkt me inderdaad fijn voor tussendoor!

 9. Myrthe 11 mei 2013

  Deze kwastenreiniger van Kruidvat lijkt me erg fijn! En voor de prijs kun je ‘m ook zeker meenemen.

 10. Frances 11 mei 2013

  Best handig! Ik heb maar 3 kwasten dus denk niet dat dit echt nodig is… :p

 11. Kelly 11 mei 2013

  Ik heb die van de Hema! Heel fijn vind ik hem maar het kan zeker de grondige wasbeurten niet vervangen.

 12. Claudia 11 mei 2013

  Hmm, hoe snel droogt het op zijn langzaamst dan? Ik heb er aan gedacht het ook te kopen, maar ik denk, als ik de tijd en moeite niet wil nemen om mijn kwasten echt te wassen, zal ik het ook niet met zo’n reiniger doen.. xD

  • Marjolein 11 mei 2013 — Berichtauteur

   Hm voor grote gezichtskwasten (die het langst nat blijven in het midden) duurt het 3-4 uur voordat ze goed droog zijn (tenzij je ze tussendoor nog droog veegt met een tissue, maar daar ben ik te lui voor) dus vaak doe ik het ’s avonds, zodat ze ’s ochtends helemaal droog en fris zijn. Maar ik vind vooral het schoonmaken zelf wel echt sneller gaan dan naar de badkamer en al m’n kwasten wassen met water en zeep, dus daarom vind ik het wel heel fijn!

   • Claudia 11 mei 2013

    Ooja, bedankt voor de info! Nee voor die 2 kwasten die ik dagelijks gebruik… xD

 13. Danielle 11 mei 2013

  Ik wil hem misschien nog kopen. Mooie foto’s trouwens! Vooral die laatste.

 14. Kimberly 11 mei 2013

  Ik ben benieuwd! Hij is hier de hele tijd of uitverkocht of nog niet binnen, grrr!

 15. Beautyjuf 11 mei 2013

  Dit lijkt me een fijn product, maar ik blijf liever bij mijn ‘badje met babyshampoo’. Ik krijg het idee dat de kwasten daardoor nét iets schoner worden.

 16. Charlotte 11 mei 2013

  Lijkt me wel handig! Ik heb zelf die van de Hema, die werkt ook niet verkeerd.

 17. Edith 11 mei 2013

  Lijkt me een fijne kwastenreiniger!

 18. Ilja 11 mei 2013

  Ik zal eens kijken als die van ELF op is.

 19. Nina 11 mei 2013

  Ik laatst de kwastenreiniger van de Hema gekocht, maar moet ‘m niet proberen. Deze lijkt me ook fijn!

 20. femketje 11 mei 2013

  in ieder geval wel lekker betaalbaar 😀

 21. Joyce 11 mei 2013

  Erg fijn! Ik heb laatst die van de Hema gekocht, ook erg goed!

 22. Lotte 11 mei 2013

  Klinkt goed! Ik ben ook heel blij dat ik nu eindelijk zo’n kwastenreiniger heb (ook al heb ik die van Hema) want het is inderdaad heel handig voor tussendoor. En super stom he, die openingen van die flessen. Waarom doen ze dat niet gewoon in sprayflacons?

 23. robin 11 mei 2013

  klinkt goed! ook een fijne prijs. pretty pictures weer <3

 24. Lotte 11 mei 2013

  Klinkt goed 🙂

 25. jana 11 mei 2013

  Klinkt er goed, deze koop ik zeker als die van MAC op is 🙂 x

 26. Anna 11 mei 2013

  Dit is heel handig! Ik wacht altijd veel te lang met kwasten grondig wassen, omdat ze dan zo lang nog nat zijn. Dit is wel heel handig voor als je ze de dag zelf nog nodig hebt, geweldig!

  • Marjolein 12 mei 2013 — Berichtauteur

   Ja precies! Zeker bij de kleinere oogschaduwkwastjes is het behoorlijk snel droog en kun je ze weer gebruiken :).

 27. Mieke 11 mei 2013

  Ik heb zo’n reiniger van BeautySoClean, maar deze klinkt ook ideaal voor tussendoor!

 28. Sas 12 mei 2013

  Ik heb ‘m ook gekocht, maar nog niet geprobeerd. Normaal was ik mijn kwasten bijna nooit, heb er gewoon nooit zin in. Dus dit leek mij ook wel handig 🙂

 29. Nicole 12 mei 2013

  Ziet er goed uit zeg 🙂 En ook nog eens een aantrekkelijk prijsje! Leuk potje trouwens om je kwasten in te bewaren, haha!

 30. Evelien 12 mei 2013

  Ik heb deze ook, alleen nog niet uitgeprobeerd! Je kwastenhouder is ook tof zeg, haha. Je hebt trouwens 1234 Bloglovin volgers, zag ik net staan 😛

 31. Priscilla 13 mei 2013

  Ik denk dat ik deze reiniger ook ga aanschaffen. Toch wel fijn zo’n opfrisbeurt voor je kwasten.

 32. Esmay 13 mei 2013

  Die ga ik def. kopen zeg! ideale oplossing.
  Doet me er wel aan herinneren dat ik mijn kwasten wel heavy schoon moet maken .. oops.

 33. Gabriella 20 mei 2013

  Tip: Doe wat van deze reiniger in de dop, doop je kwast erin en dan op een tissue uitwrijven. Voor grotere kwasten natuurlijk een groter bakje gebruiken of gewoon water en babyshampoo.

 34. Gabriella 20 mei 2013

  Ik stel voor: deze reiniger wekelijks gebruiken. En één keer in de maand met shampoo!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén