Essence Stays No Matter What waterproof eyepencils


Laatst ging ik gezellie shoppen met mams in Rotterdam, maar de buit was vrij matig. Al was ik wel heel blij met m’n favo serum van The body Shop! Bij Kruidvat nam ik nog twee oogpotloden mee die nieuw in het assortiment zitten van Essence en die potloden ga ik jullie vandaag laten zien.


Essence belooft dat deze oogpotloden waterproof zijn en zelfs nog op hun plek blijven zitten, wat er ook gebeurt. Nou Essence.. Dan heb je mijn ogen nog niet ontmoet ;).Ik kocht 2 kleuren, Stunning Brown en Midnight Black. Ze zijn allebei mat en bevatten dus geen glitter! Ik besloot ze eerst te swatchen op m’n hand, waarbij ik merkte dat ze verrassend zacht en goed gepigmenteerd waren. Een gedeelte van de swatches besloot ik uit te smudgen, maar dat was eigenlijk al iets te laat haha. Een kwartiertje later ging ik los op de inmiddels opgedroogde swatch met wrijven en water.. Maar het bleef eigenlijk prima zitten!


En dus was het tijd voor de echte test – op m’n vettige oogleden. Ik probeerde eerst de zwarte kleur, zonder basis of iets op m’n oogleden. Nu moet ik zeggen dat ik echt niet goed ben in mooie lijntjes trekken met oogpotlood (liquid liner ftw) en ik ook eigenlijk nooit oogpotlood op m’n waterlijn draag.. Maar goed, aan het eind van de dag was de lijn toch aardig weg en hing het grootste deel van ’t potlood onder m’n ogen. No sexy.

Ik probeerde hem ook nog op m’n waterlijn en hoewel dat wel beter bleef zitten dan een gewoon kohlpotlood, bleef het zeker niet oneindig zitten. Wel was hij ook daar vrij zwart!


Poging 2 was de bruine kleur over een ooglook met oogschaduw en basis. Dit blijft bij mij een stuk beter zitten en het oogpotlood dus logischerwijs ook. Wel had ik hier eigenlijk best veel moeite om een lijntje te tekenen, het potlood was te hard en uiteindelijk heb ik ‘m eerst nog op moeten warmen met een aansteker.


Stays no matter what? Nee, hoewel ze waterproof zijn kunnen ze alsnog niet tegen vettige oogleden én vind ik ze ook best aan de harde kant. Wel prima voor op waterlijnen, minder op oogleden. Nu weet ik dat er ook nog een eyeliner pen is, die ga ik nog wel een kansje geven!

De Stays No Matter What waterproof oogpotloden zijn verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, bruin en grijs) en kosten €1,59 per stuk. Ze zijn onderdeel van het nieuwe assortiment, dus het kan zijn dat ze nog niet overal verkrijgbaar zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

30 Reacties

 1. Sofie 19 februari 2013

  Jammer dat ze niet zo geweldig zijn! Fijne review 🙂

 2. beautybysandra 19 februari 2013

  Toch lijken ze me erg fijn, want ik gebruik oogpotloden eigenlijk alleen maar op de waterlijn =)

 3. Miss Sentinelli 19 februari 2013

  Goede review! Jammer dat ze niet goed blijven zitten..

 4. Esther - Mango Sorbetto 19 februari 2013

  Vroeger gebruikte ik altijd oogpotloden maar die bleven nooit goed zitten.. ik heb nu een waterproof potlood van de Hema en die is echt super gepigmenteerd en zit er aan het eind vd dag nog grotendeels op!

 5. LaraLaurentia 19 februari 2013

  Wel weer een beetje jammer 🙁 Het zou anders een mooie budget vinding zijn geweest.

 6. Sharon 19 februari 2013

  Meh word er niet echt warm van! Wel een fijne prijs.

 7. Tedje 19 februari 2013

  Ik heb hem ook, moet hem nog gaan uitproberen. Ben wel erg benieuwd nu hoe ze bij mij werken.

 8. femketje 19 februari 2013

  hmmz, dat ze hard zijn vind ik nooit zo fijn >.< ook ik heb ietwat vettige oogleden dus deze skip ik!

 9. Danielle 19 februari 2013

  Jammer dat ze wat hard zijn. Hmm, niks voor mij.

 10. Anna 19 februari 2013

  Jammer dat ze niet goed blijven zitten en dat ze zo hard zijn! Bah. Ik gebruik liever eyeliner, dat blijft tenminste de hele dag zitten 🙂

 11. Lotte 19 februari 2013

  Ah, harde oogpotloodjes zijn echt zó niet mijn ding. Ze moeten lekker romig zijn, anders doet het gewoon pijn als je er een lijntje mee moet trekken doordat je dan zo hard moet drukken.

 12. Claudia 19 februari 2013

  Ik vraag me vooral af of deze beer zijn dan de Essence Longlasting eye pencils, die zijn al vrij goed namelijk! (hoewel ik het alleen gebruik om te tightlinen)

 13. Natasja 19 februari 2013

  Hmm, jammer. Ik heb wel gehoord dat de nieuwe eyeliner pen zelf stained op je oogleden! Die blijft dus wel zitten xD alleen misschien wel iets te goed, haha.

 14. Céleste 19 februari 2013

  Jammer dat het niet goed blijft zitten!

 15. Miranda 19 februari 2013

  Wat jammer dat ze wat hard zijn en niet zo goed blijven zitten ;(

 16. Belllezza 19 februari 2013

  Ik vind ze er wel erg mooi uitzien!

 17. Mariska 19 februari 2013

  Jammer dat ze niet waterproof zijn. Maar het ziet er wel mooi uit!

 18. Maaike 19 februari 2013

  maargoed dat ik heb staan twijfelen & dat ik ze uiteindelijk niet gekocht heb! Ik heb ook best vettige oogleden. Best jammer..

 19. Kimberly 19 februari 2013

  Jammer dat ze eigenlijk niet bestand zijn tegen vette oogleden

 20. Frauke 19 februari 2013

  Jammer dat ze ’t toch niet zo goed doen als verwacht! Maar alsnog fijne budget productjes lijkt me ^^

 21. Kelly 19 februari 2013

  Ik heb die pen! Maar bij mij is hij niet regenwaterproof!

 22. Lies 19 februari 2013

  Qua pigmentatie vind ik ze er wel erg mooi uitzien. Alleen dat ze zo hard zijn en er zelfs een aansteker aan te pas moest komen vind ik wel een behoorlijke minpunt.

 23. Chiara 19 februari 2013

  Ah ik vind m er nog best okay uit zien! Fijn review! (:

 24. Gerrianne 19 februari 2013

  Balen van de kwaliteit, alhoewel ze op je hand er wel echt goed uit zagen! Ik heb ze nog niet gespot, maar als ik ze zie ben ik ook erg benieuwd hoe ze zijn!

 25. Charile 23 februari 2013

  Jamme van de kwaliteit!

 26. Charlotte 23 februari 2013

  De eyeliners zien er goed uit!

 27. Lucie 25 februari 2013

  Bij mij brak de punt meteen af, meteen niet meer te gebruiken dus…

 28. Evelien 3 maart 2013

  Ah balen dat ze toch niet zo ‘stay no matter what’ zijn! *afkeurend deuntje*

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén