Ik kocht een nieuwe lens voor mijn Canon spiegelreflex!

En dat terwijl ik eigenlijk best wel heel erg pro iPhone fotografie ben tegenwoordig. Maar eerlijk is eerlijk, het verslaat nog steeds niet een good (old) Canon camera. Mijn Canon 50mm F1.8 lens is volgens mij al minimaal 5 jaar oud, als het niet meer is, en werd langzaamaan slechter en slechter. Ik droomde altijd al van de Canon 50mm F1.4 lens, maar vroeg me af of het echt de investering waard zou zijn. Tot ik met Black Friday een mooie deal zag bij KameraExpress en ik ‘m dus toch maar besloot te kopen!

En toen was het wachten op een moment waarbij het niet donker zou zijn als ik thuis kwam van werk. Gelukkig kon ik woensdag even een paar laatste zonnestraaltjes meepikken. Het resultaat? Dat zie je hieronder!

De Canon 50mm F1.4 lens heeft een hele nauwe scherpte-diepte, waardoor dus maar een heel klein beetje van je foto scherp is als je op F1.4 schiet. Overigens valt het dan echt niet mee om een scherpe foto te krijgen, dus ik gebruik ‘m eerder op F1.8 of F2.2. Voordeel ten opzichte van de plastic fantastic F1.8 lens van Canon is dat deze F1.4 variant een stuk scherper en beter is op F1.8.

Een heel technisch verhaal, maar kort samengevat is hij gewoon net wat fijner in gebruik. Ik ga de komende weken flink oefenen en experimenteren met de lens, wat helemaal past in mijn goede voornemen om meer te fotograferen. To be continued!

Verder Bericht

Vorige Bericht

5 Reacties

 1. Lindsey Beljaars 2 december 2017

  Wauw, ik vind je foto’s ermee heel erg tof!

 2. Fleur 2 december 2017

  Ah I luv it!
  Ik heb inderdaad die voorgaande nog en merk ook dat ik ie toch langzamerhand wel minder wordt.. En als ik dan jouw foto’s zie.. Aaaawh hij is wel echt heel mooi hoor! Geniet van je nieuwe speeltje:).

 3. Mariska 3 december 2017

  Ik vind de foto’s echt super mooi, zag het ook al voorbij komen op Twitter 🙂

 4. Lenneke 3 december 2017

  Jaaa, dit is zó’n mooie lens! Ik wil ook echt weer fotograferen…

 5. Nicole 10 december 2017

  Wat een prachtige foto’s. Het lijkt me een hele fijne lens!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén