Serie tip: Broadchurch

Wat ik de afgelopen dagen heb gedaan? Heel veel Broadchurch gekeken! En een beetje gezeurd om het weer haha, mijn ding is het totaal niet. En dus heb ik lekker in de schaduw en/of voor de ventilator serie gekeken. Zo’n goede serie dat ik er jullie toch wat meer over wil vertellen, want Broadchurch is echt het kijken waard!

De serie Broadchurch speelt zich af in het fictieve stadje Broadchurch, wat een vrij hechte samenleving is waarbij bijna iedereen elkaar wel kent. Op een ochtend wordt op het strand het lichaam gevonden van de 11-jarige Danny die uit dit plaatsje komt. Lokale rechercheur Ellie Miller gaat samen met inspecteur Alec Hardy, die van een ander deel van het land komt, op zoek naar de dader. Ellie vindt ’t een lastige zaak omdat ze tussen de mensen die ze zelf goed denkt te kennen de waarheid moet achterhalen, en ook Alec heeft zijn eigen problemen die hij niet zomaar los kan laten.

Ik heb inmiddels de twee bestaande seizoenen van Broadchurch gezien en ik vond het zo’n toffe serie! Lekker spannend, en het is zo in elkaar gezet dat je uiteindelijk zo’n beetje iedereen gaat verdenken haha. Overigens wordt eind seizoen 1 wel iemand gearresteerd voor de moord en dat vind ik wel fijn. Het is niet zo’n serie zoals Pretty Little Liars waarbij je pas na 25 seizoenen eens antwoorden krijgt. Seizoen 2 draait daarom trouwens ook meer om de rechtszaak en je krijgt ook meer te zien van de vorige case waar Alec aan gewerkt heeft. Dit seizoen is dan ook net wat anders dan seizoen 1, maar minstens net zo goed. Bovendien vind ik de serie heel mooi gefilmd en in elkaar gezet.

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een spannende serie om te kijken: probeer Broadchurch eens uit! Seizoen 1 staat trouwens op Netflix, mocht je dat hebben. En anders kan je Broadchurch altijd nog kopen op dvd of op een andere, niet nader te noemen manier bekijken ;). Seizoen 3 is trouwens ook al aangekondigd dus daar kijk ik zeker weten naar uit! Welke serie(s) kijk jij op het moment?

Verder Bericht

Vorige Bericht

13 Reacties

 1. Do 5 juli 2015

  Klinkt als een goede serie. Ik ben nu wel erg benieuwd geworden, fijn dat hij gewoon op Netflix staat. Ik weet wat ik vanavond ga kijken 🙂

 2. Tineke 5 juli 2015

  Ik heb hem al helemaal uitgekeken. Deze serie is zo goed, echt een aanrader!
  Liefs

 3. wies 5 juli 2015

  Ik vond zelf Broadchurch ook heel goed! Een serie die ook misschien nog wel beter vind is the Killing en dan de zweedse variant. Vooral seizoen 2 vind ik geweldig.

  Xxxx

 4. Manon 5 juli 2015

  Nu ben ik wel erg benieuwd geworden!

 5. Rianne 5 juli 2015

  Ohh klinkt als een toffe serie, die ga ik onthouden!

 6. Femke 5 juli 2015

  Deze serie staat al een tijdje op mijn “wishlist” om te gaan kijken!

 7. Mariëlle 5 juli 2015

  Ik volg dit al sinds het begin op tv, mijn moeder keek het en ik vind het een hele leuke serie. Wel vind ik het moeilijk om het nog te volgen, er zijn zoveel personen!

 8. Inez 5 juli 2015

  Lijkt echt een leuke serie, komt zeker op mijn ‘te kijken’ lijstje te staan 😀

 9. marjolein 5 juli 2015

  Deze serie is echt steeeeen goed! Ik heb beide seizoenen gevolgd en kan niet wachten tot de volgende. Ben er echt van overtuigd dat hij wel weer terugkomt. En gelukkig maar want jeetje wat een topserie. x

 10. Annette - Ann Ages Gracefully 5 juli 2015

  Ik vond het ook een top serie. Heb ook van het 2e seizoen weer genoten.

 11. Marike 5 juli 2015

  DAVID TENNANT <3

 12. Pauline 5 juli 2015

  Ik vind de serie echt fantastisch! Ik kan niet wachten tot seizoen 3 er is 🙂

  Liefs,
  Pauline

 13. debby 7 juli 2015

  geweldig leuke serie :):) ik had even gemist dat seizoen 2 er al was hahaha gauw kijken dus 😀

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén