Philosophy Total Matteness Cleansing Mask

Een tijdje geleden was er weer eens zo’n stapelkortingsactie bij Ici Paris XL, waarbij je 40% korting kreeg bij twee reinigingsproducten. Plus ik had nog een code voor €5 extra korting en je betaalt ook nog eens geen verzendkosten als je in de webshop bestelt. En ik had een moment van zwakte haha, dus bestelde ik twee items van Philosophy die ik al eens wilde proberen. Waaronder het Philosophy Total Matteness Cleansing Mask!De volledige naam van dit product is overigens het Philosophy Total Matteness Pore Minimizing & Mattifying Cleansing Mask. Later kwam ik er pas achter dat het niet alleen een masker is, maar dat je ‘m ook als cleanser kunt gebruiken. Als masker breng je ‘m aan op een droge huid, laat je hem 3-5 minuten intrekken en spoel je hem daarna af. Als cleanser gebruik je het product juist op een vochtige huid en masseer je het voor 30-60 seconden in, om hem er daarna af te spoelen.

Het product is bedoeld voor de vettere huid en/of als je best opvallende poriën hebt. Mijn huid is in de zomer wel wat sneller vet dan normaal en ik heb best opvallende poriën, dus voor mijn huid is het een prima match! Ik vind het zelf ook een pluspunt dat er weinig hele vervelende ingrediënten in zitten, zoals parfum.Ik gebruik ‘m zelf alleen als masker, gemiddeld 1x per week. Dit omdat ik het best een duur product vind en dan dus liever op zo’n manier gebruik. Dan kan ik er een stuk langer mee doen! Het product zit in een tube en het heeft een lichtgrijze kleur. Hij is wat dikkig, maar brengt een stuk gemakkelijker aan dan het Clear Improvement masker van Origins, hij is toch net wat romiger. Oh en ja, toen ik een weekendje bij Lara was moesten we natuurlijk een maskermomentje houden ;).

Het masker werkt bij mij prima: mijn porien worden minder opvallend, eventuele puistjes worden ook minder (of juist rijper als ze net op mijn gezicht zijn komen wonen, wat ze makkelijker uit te drukken maakt) en mijn huid voelt niet vervelend droog aan. Het Origins masker wat ik hierboven al even noemde vind ik overigens wel nog net wat beter zijn werk doen, maar bij dat masker heb ik vaak een vrij rode huid nadat ik ‘m gebruikt heb. Dat masker bewaar ik dan ook voor de momenten dat mijn huid echt een flinke oppepper nodig heeft, en in de tussentijd gebruik ik het Philosophy masker.

Ik vind het Philosophy Total Matteness Cleansing Mask een fijn product en zeker een aanrader als je een masker zoekt voor een wat vettere huid met wat onzuiverheden en opvallende poriën. Zoek je toch iets sterkers, dan raad ik je eerder het Clear Improvement masker van Origins aan. Beide maskers zijn overigens ongeveer dezelfde prijs en daarmee niet bepaald goedkoop. Voor het Philosophy masker betaal je bij Ici Paris XL €25,50. Gelukkig heeft Ici Paris XL wel regelmatig fijne (stapel)korting op skincare en is het zeker de moeite waard om dat in de gaten te houden als je het masker eens wilt proberen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

9 Reacties

 1. Femke 9 juli 2015

  Hmmm dit is een masker welke ik zeker wel eens wil proberen.. Als is het alleen al om die porieën wat minder zichtbaar te maken haha!

 2. Eline 9 juli 2015

  Hij klinkt echt goed, daarbij; als hij echt werkt is het prijsje goed te doen 🙂

 3. mariëlle 9 juli 2015

  Ik heb zelf een droge huid, maar ik geloof dat hij fijn is voor een vette huid!

 4. kelly 9 juli 2015

  Hmm dit ziet er erg goed uit! Ik ben niet zo’n maskertype, vergeet het heel erg vaak en je herinnert mij er weer aan om weer eens een maskertje te nemen!

 5. Manon 9 juli 2015

  Klinkt als een goed masker!

 6. Sophie 9 juli 2015

  Ziet er goed uit! Ik heb nu ook een soortgelijk masker van origins, maar ik blijf toch groter fan van de vochtinbrengende masksers 🙂

 7. Rachel 9 juli 2015

  ziet er goed uit zeg mooi strak item!

 8. Nicole 9 juli 2015

  Klinkt goed, maar ik denk dat als ik dan zo een masker zou willen ik die van Origins zou nemen!

 9. Anita 13 juli 2015

  Heb zelf ook wat producten uit deze lijn, werken erg goed. Misschien deze ook maar eens gaan aanschaffen.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén