4711 Wunderwasser Eau de Cologne for him & her

Het parfumhuis 4711 ken je wellicht van 4711 Eau de Cologne, een hele klassieke geur die al een hele tijd bestaat. Het merk komt echter nu met een heel ander soort geur. Fris, waterig, lekker zomers! Dit geurtje heet Wunderwasser en ik probeerde zowel de mannen- als vrouwenvariant uit.


Het uiterlijk van de doosjes en flacons is al lekker fris door het blauwe glas. Beide flesjes bevatten 50 ml en het merk omschrijft de geur zelf als modern, jeugdig en vol van frisheid. Bovendien zijn beide varianten goed betaalbaar, wat ook fijn is! De flesjes vind ik zelf vrij simpel en komen op mij niet heel chic over, maar ze zijn wel prima en praktisch in gebruik.


Wunderwasser for Her bevat verschillende geurnoten. Topnoten zijn frisse pomelo, neroli en pistache- en lotusbloesem. In de basis vind je iris en roze peper en de basis bestaat uit sandelhout, een vleugje vanille en muskus. Hierdoor ruikt de geur in eerste instantie heel fris en vrij zoet, maar wordt hij al snel wat warmer en vrouwelijker.

Ik vind wel dat het lijkt alsof je ‘m snel al niet meer ruikt. Lijkt, want als ik eind van de dag aan mijn kleding snuffel ruik ik ‘m nog wel. Maar zo’n hele overheersende geur die je lang blijft ruiken is het dus in ieder geval niet. Hierdoor vind ik ‘m overigens juist voor zomerdagen wel fijn!


Wunderwasser for Him bevat juist weer andere geurnoten en is dan ook ondanks zijn wederom frisse karakter heel anders. De topnoten zijn mandarijn, bergamot, citroen en een vleugje zwarte peper. In het hart vind je lavendel, steranijs, iris en cistus. De basis bestaat uit sandelhout, teakhout, patchouli en sporen van drijfhout.

Dit vind ik echt zo’n typisch mannenparfum, vrij sterk en best scherp. Ik heb m’n vader ‘m uit laten proberen wegens gebrek aan liefde in mijn leven haha, en hij vond ‘m zelf wel heel lekker. Hij gebruikt vaak van dit soort vrij zware geuren met houtnoten in de basis. De mannenvariant bleef bij hem overigens wel behoorlijk lang hangen.


Met deze zomerse temperaturen merk ik dat ik de vrouwenvariant best vaak pak, omdat de geur niet zo zwaar en heftig is! Mocht je ‘m binnenkort eens tegenkomen in de winkel dan raad ik je zeker aan om ‘m eens te ruiken. Online bestellen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld bij Parfumania. Hoef je met die tropische temperaturen de deur niet uit! Zowel de vrouwen- als de mannenvariant van Wunderwasser kost hier nu €14,35 voor 50ml. Cheap!

Verder Bericht

Vorige Bericht

7 Reacties

 1. Marloes 2 juli 2015

  Klinkt als een lekkere frisse geur. Ik ben benieuwd!

 2. Jolien 2 juli 2015

  Ik ben al een tijdje benieuwd naar deze geur, volgens mij is hij heerlijk!

 3. Lotte 2 juli 2015

  Ik vind Wunderwasser for her best lekker! Wel jammer dat ‘ie inderdaad niet de hele dag blijft hangen.

 4. Manon 2 juli 2015

  Lijkt me een lekkere frisse geur, jammer dat die niet de hele dag blijft hangen.

 5. Do 2 juli 2015

  Wat een leuke naam voor een parfum, ik ben erg benieuwd naar de geur!

 6. Nicole 2 juli 2015

  Het lijkt me echt een lekker luchtje!

 7. Femke 2 juli 2015

  Ik denk dat ik dit wel een lekker geurtje zal vinden maar toch niet zo snel zal gaan kopen.. ik ben wel erg benieuwd naar de geur :-)!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén