Vier budget eyeliner pennen

Voorheen was ik altijd groot fan van gelliner of gewone liquid liner, tot er ineens steeds meer eyeliner pennen uitgebracht werden. Best een handig concept, want het lijkt op een viltstift en voelt daardoor ook best “natuurlijk” aan als je ‘m aan wilt brengen. In korte tijd kwamen er 4 verschillende in mijn nog te reviewen bakje te liggen en dus ga ik ze in dit artikel alle vier voor jullie reviewen!


Te beginnen met the fatty van het stel, namelijk deze ScandalEyes 24 HR Jumbo Liquid Eyeliner van Rimmel London. Een dikke stift met een dikke punt! Rimmel belooft ons dat deze dikke eyeliner ideaal is voor het creëren van een opvallende en dramatische look, hij waterproof is en niet vlekt.

En ja, hij is dik.. Ik kan er niet zo goed een dunne lijn mee maken en kom dus al snel uit op een behoorlijk dikke look. Erg? Mwah, tenzij je totaal geen fan bent van opvallende eyeliner. Minder geslaagd vind ik dat hij niet bepaald waterproof is. Hij gaat bij mij redelijk snel vlekken (ook met oogschaduwbasis & oogschaduw) en is verre van waterproof. Eindconclusie: geen fan! Hij kost bovendien €7,99 en is daarmee de duurste eyeliner van deze 4.


Miss Sporty is natuurlijk lekker budget en dat ook dit merk met zo’n eyeliner pen komt vind ik tof. Met een hele leuke naam trouwens, want hij heet voluit Studio Lash The Miaoww Look eyeliner. Kittehs! Miss Sporty belooft ons een intens zwarte eyeliner die snel opdroogt en lang blijft zitten.

En eerlijk, ik vind ‘m qua applicatie en zwartheid echt zo slecht nog niet! Het puntje werkt fijn en de eyeliner geeft voldoende kleur af. Minder enthousiast ben ik over hoe goed hij blijft zitten. Met oogschaduwbasis en oogschaduw is het nog te doen, maar hij is vooral verre van waterproof. Ik krijg soms wel last van een traanoog nadat ik m’n make-up heb gedaan en daarna snel de deur uit moet. De vorige keer dat ik ‘m gebruikte had ik dat ook, en eenmaal op kantoor kwam ik erachter dat de eyeliner overal zat. Noooo! Geen aanrader dus als je zelf ook last hebt van traanogen (of regen), maar verder best oké. Hij kost je €3,49.


Essence heeft al langere tijd verschillende eyeliner pennen in het assortiment en eentje daarvan is de Easy 2 Use eyeliner pen. Het schijnt een dupe te zijn van de Kat Von D Tattoo eyeliner, die zich kenmerkt door een puntje wat bestaat uit dunne haartjes in plaat van vilt. Dat is bij de Essence eyeliner namelijk ook zo! Essence zegt dat we door dit speciale puntje de eyeliner heel precies aan kunnen brengen en dat hij daarnaast longlasting is.

Maar woah Essence, waar ging het fout? Elke keer als ik deze eyeliner probeer te gebruiken, is hij super droog en komt er bijna geen kleur vanaf. Met veel schudden lukt het me om een lijntje te zetten, maar gemakkelijk gaat het niet. Super jammer, want de punt op zich lijkt wel fijn en precies te werken en hij blijft eenmaal aangebracht in combinatie met oogschaduw best prima zitten. Maar, veel te droog en te weinig eyeliner. Jammer! Hij kost €2,89.


De laatste eyeliner is de Calligraph Ultra Slim Eyeliner Pen Waterproof van Catrice en er is een reden dat het puntje er al vrij gebruikt uit ziet – het is mijn favoriet! Door de smalle punt is hij volgens Catrice super precies aan te brengen en kun je dus ook voor een dunne eyeliner gaan. Bovendien belooft Catrice dat hij waterproof is (er is ook een niet-waterproof variant).

En ik vind ‘m dus heel fijn! Hij is goed zwart, makkelijk aan te brengen met het dunne puntje, en het belangrijkste van alles: hij blijft heel goed zitten. Hij is echt waterproof en vlekt bij mij zelfs niet, wat echt een wonder is. Het is zo’n eyeliner die als je ‘m wilt verwijderen afbrokkelt en op een of andere manier werkt dat bij mij het beste. Het enige nadeel is dat hij relatief snel op gaat, sneller dan bijvoorbeeld een gewone liquid eyeliner van Catrice. Een beetje schudden en ‘m op z’n kop bewaren helpt al wel. Deze eyeliner kost je €3,39.

De winnaar van deze vier budget eyeliner pennen is voor mij dus zeker weten de eyeliner pen van Catrice! Al is hij niet helemaal perfect hoor, ik had nog wel graag gezien dat hij wat langer mee zou gaan. De eyeliner van Miss Sporty is ook zeker niet verkeerd mits je niet zo’n last hebt van traanogen. De andere twee eyeliners vallen mij echt heel erg tegen. Welke eyeliner gebruik jij het allerliefst?

Verder Bericht

Vorige Bericht

26 Reacties

 1. PinkFairy 6 juni 2015

  De gewone liquid eyeliner van Catrice vind ik ook heel goed, zij weten dus hoe ze eyeliners moeten maken. Jammer van de andere merken…,

 2. Femke 6 juni 2015

  Ik vind die van Catrice het mooiste en als ik één van deze vier zou moeten proberen zou ik zeker voor die van Catrice gaan. Ik heb zelf nog nooit met een eyeliner pen gewerkt maar ben hier wel erg benieuwd naar. Het liefst zet ik een lijntje met zwarte oogschaduw, dit blijft bij mij het allerbeste zitten :-)! Anders gebruik ik een oogpotlood (geen voorkeur) of eyeliner van de Hema :-)!

 3. Dionne 6 juni 2015

  Die laatste ziet er goed uit! Ik had eerst die van Essence, maar die is echt niet fijn..

 4. Lotte 6 juni 2015

  Goede review! Ik vind die eyeliner van Miss Sporty echt heel fijn! Maar inderdaad niet helemaal waterproof, dat is dan weer jammer.

 5. anna 6 juni 2015

  Wat een fijne review, ik ben benieuwd naar die van Catrice!

 6. Sonja 6 juni 2015

  Fijne review. Ik kies voor geen. Vind het niet prettig voelen deze ‘stift’ variant.
  Een ouderwets potlood werkt bij mij het beste. Toch wel nieuwsgierig nu naar de Catrice hoe deze voelt dat weer wel.

 7. Larissa 6 juni 2015

  Fijn review! De 1e twee heb ik ook tegen elkaar gereviewed en ik vond en vind ze beide wel heel fijn. Maar nu ben ik ook benieuwd naar de waterproof variant van Catrice want ja, summer is here! En om 1 of andere reden vind ik dat je altijd een ruime selectie aan eyeliners moet hebben liggen haha oeps

  • Marjolein 7 juni 2015 — Berichtauteur

   Nooit genoeg eyeliner! En mascara, en oogschaduw, en nagellak.. Haha! Ben wel benieuwd wat jij van die van Catrice zult vinden :).

 8. Sara 6 juni 2015

  Ahhhh die van Catrice gaat m worden. Aankomende week even langs de kruidvat!

 9. Naomi in Wonderland 6 juni 2015

  Ik ben een hele grote fan van een liquid eyeliner pen van Tarte, ik testte hem in Sephora en ik was er op slag verliefd op dus kocht ik meteen drie stuks. Hij is wat duurder dan deze budget eyeliners, kost zo’n 20 dollar, maar hij werkt ZO ongelofelijk goed (regen? geen probleem), blijft heel de dag lang zitten, geeft niet af, enzovoort. Dus maw de 20 dollar meer dan waard!

  • Marjolein 7 juni 2015 — Berichtauteur

   Wow, dat klinkt ook goed! Als ik ‘m ooit eens kan kopen of bestellen dan ga ik dat zeker doen. Thanks voor de tip :D.

 10. alexa 6 juni 2015

  ziet er goed uit, houd er echt niet van als hij droog is of amper op je ooglid aanbrengt. Die van ij is van essence the liquid ink. Absoluut mijn favoriet!

 11. Mariëlle 6 juni 2015

  Wat een leuke vergelijking! Mijn ogen zijn wat dat betreft niet zo moeilijk, ik heb ze ook meestal van Essence of Catrice!

 12. Nicole 6 juni 2015

  Wat een fijne review! De eyeliner van Catrice lijkt me erg fijn.

 13. me 6 juni 2015

  Ik heb de “gewone”waterproof van catrice, vind het toch wel een groot nadeel dat die versie hier benoemd zo snel uitdroogt en met de andere is ook prima te werken, zo’n extreem lijntje maak ik toch niet. 😉

 14. Julie 6 juni 2015

  Ik begon al te denken dat geen enkele van de vier goed zou werken, gelukkig doet die van Catrice dat wel! 🙂
  Ikzelf ben meer fan van potloodjes, omdat ik echt een kluns ben met welke vorm van eyeliner dan ook! 🙂
  Heel leuk om deze vier met elkaar te vergelijken, goeie review!

 15. Do 6 juni 2015

  Fijne review, ik heb zelf de eyeliner van Essence en ik ben er ook niet helemaal tevreden over. Ik ben nu wel benieuwd naar die van Miss Sporty en Catrice.

 16. Joyce 6 juni 2015

  Fijne review! Zelf gebruik ik een liquid eyeliner van KIKO, vlekt niet en blijft goed zitten. Alleen niet waterproof, dus traanogen overleeft ‘ie niet. Ik ben inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar die pen van Catrice en Miss Sporty!

 17. Denna 6 juni 2015

  Wat een fijne review, echt super om alles zo onder elkaar te zien.
  Ik gebruik zelf niet echt een eyelinerpen, ik koop er meestal 1 om in mijn tas te doen als back-up voor het geval dat ik weer eens door mijn ogen wrijf en vergeet dat ik eyeliner opheb.

  Die van catrice klinkt en ziet er goed uit.

 18. laralaurentia 6 juni 2015

  Ik ben fan van de applicator van de Easy 2 use van Essence. Alleen is hij, net als bij jou, droog. Je kan er met flink wat schudden uiteindelijk een lijn mee maken, maar gemakkelijk gaat het niet. Heel erg jammer Essence.

  • Marjolein 7 juni 2015 — Berichtauteur

   Ja, ik baal daar echt van! De applicator zelf werkt wel fijn namelijk met die haartjes, maar de hele tijd ermee schudden enzo.. Ain’t nobody got time for that, haha.

 19. Amelie 6 juni 2015

  Ik vind die van Essence zelf wel fijn, maar ik snap wel dat je hem droog vindt. Ik bewaar hem zelf op z’n kop in een glas en ik schud van te voren en druk dan even de punt op tafel/plastic/doekje, dan stroomt er wat vloeistof in en werkt hij fijn! dat werkt trouwens voor heel veel eyeliners!

 20. Mariska 6 juni 2015

  ah super handig. Thanks! 🙂

 21. priscilla 6 juni 2015

  Fijn om een review te zien met meerdere merken/soorten in 1. handig om het zo met elkaar te kunnen vergelijken! Die van Catrice spreekt mij ook het meeste aan 🙂

 22. Vera 7 juni 2015

  De eyeliner van Essence is echt drama inderdaad. Schijnbaar heeft iedereen er last van want na 1 keer gebruiken werkt hij helemaal niet meer of krijg je een heel klein beetje zwart eruit. De punt is inderdaad echt heel fijn.

 23. Mieke 7 juni 2015

  De laatste is idd het mooiste zwart ook!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén