Tried & tested: Curves snackrepen en maaltijdrepen

De laatste weken probeer ik wat gezonder te leven. Niet eens perse om een goddelijk lichaam te kweken (alhoewel, kom maar door!), maar meer omdat ik me dan wat beter voel en meer energie heb. Sporten is daar een onderdeel van, maar ook wat gezonder en beter eten. En toen ik een mailtje kreeg over de nieuwe Curves repen was ik dan ook best wel benieuwd, aangezien ik totaal geen ervaring heb met dit soort “dieetvoer”. Ik probeerde ze uit!De Curves repen maken deel uit van het Curves programma, wat een mix is van beweging en voeding. Natuurlijk hoef je niet het Curves programma te volgen om de Curves repen te gebruiken. Er zijn twee types repen: snackrepen en repen die als maaltijdvervanger dienen. Dreamy Chocolate Crunch (de hele donkere reep) en Blissfull Berry Bite (de witte reep) zijn beiden zo’n snackreep die een laag calorieëngehalte hebben en juist wel veel eiwitten en vezels bevatten. Chewy Caramel Delight (de met chocolade bedekte lichtbruine reep) is daarentegen een maaltijdvervanger. Ook hier zitten veel vezels en eiwitten in en bovendien bevat deze reep 23 vitamines en mineralen.


Ik ben geen voedings- of dieetexpert en kan jullie dus niet vertellen of deze repen een verstandige keuze zijn. Wel kan ik natuurlijk vertellen of ze een beetje lekker zijn en of ze goed vullen! En laten we beginnen met de maaltijdvervanger, Chewy Caramel Delight. Hierbij had ik high hopes want ik hou van caramel en chocolade, en beiden zitten in de reep. Maar echt lekker? Meh.. De eerste hap is best prima, maar de “vulling” is wat smaakloos en niet echt op en top genieten dus. Bovendien bevat de reep soja en ik ben een beetje bang dat ik er niet zo goed tegen kan (na een eerdere ervaring).

Vullend is de reep overigens zeker weten wel! Ik heb wel een beetje twijfels over of het gezond is om zo’n reep te nemen in plaats van een lekkere lunch met bijvoorbeeld een salade, maar op zich is de reep ook niet bedoeld als standaard vervanger van een maaltijd. Het is meer gericht op situaties waarin je snel iets moet eten wat je energie geeft en toch niet al teveel calorieën bevat.


Persoonlijk ben ik meer fan van de snackrepen. Beiden hebben ze van die knapperige bolletjes en dat vind ik altijd zo jum! De Dreamy Chocolate Crunch reep is minder zoet dan ik had verwacht maar daarmee eigenlijk best lekker. Je hebt namelijk niet het gevoel dat je een blok suiker naar binnen zit te werken. Verder is het een prima tussendoortje – je krijgt er snel energie van en het is vullend. Eventueel goed te combineren met wat fruit!


Blissful Berry Bite is ook zo’n snackreep, maar dan met witte chocolade en aardbei. Zelf vind ik deze reep het lekkerst van de drie. Lekker zoet en fris! Ook deze reep is prima vullend.

Helemaal enthousiast kan ik niet zijn, want de maaltijd-vervangende reep vond ik niet zo’n succes. De andere twee repen vind ik wel dikke prima en zijn ook handig als je echt zo’n sugar (of chocolade) craving hebt! De snackrepen kosten €1,50 per stuk en de maaltijd-vervangende reep kost €2,50. Meer weten over Curves? Kijk op de website!

Verder Bericht

Vorige Bericht

8 Reacties

 1. Sandra 12 juni 2015

  Een salade lijkt me inderdaad ook wel beter dan één zo’n reepje..

 2. Femke 12 juni 2015

  Je geef aan dat de reep van de maaltijdvervanger vullend is… wel ben ik benieuwd hoe snel je na zo’n reep toch weer trek krijgt, dat vraag ik mezelf nou altijd af haha! Ik heb nooit dit soort repen.. Ik eet gewoon en als tussendoortje heb ik eigenlijk altijd fruit of twee rijstwafels bij me.

  • Marjolein 12 juni 2015 — Berichtauteur

   Ik vind het verrassend vullend! Natuurlijk niet te vergelijken met een stevige lunch met brood enzo, maar zeker wel met een lichte lunch. Doordat er soja in zit vind ik het best “zwaar” vallen en daardoor heb je niet zo snel weer honger.

 3. Rachel 12 juni 2015

  Leuk om dit zo te lezen ik heb dit artikel ook net online gezet op mijn blog en vond de chocolade het lekkerst toen de karamel en daarna pas de aardbei, leuk om dus het verschil qua smaak te zien!

 4. Manon 12 juni 2015

  Ik weet het niet met dit soort repen. In hoe verre is het echt een vervangend iets voor maaltijden. Ik ben altijd beetje sceptisch over dit soort producten!

 5. Deborah 12 juni 2015

  Jammer dat die maaltijdvervangende reep het minste is, die leek mij juist het lekkerste!
  Ik vraag me inderdaad ook altijd af of het wel gezond is. Goedkoop is het in ieder geval niet!

 6. Kimberly 12 juni 2015

  Wat een goede review! Ik ben echt súper benieuwd naar deze repen, ik zou ze graag eens willen uitproberen. Toch handig als je probeert af te vallen. Jammer dat die maaltijd-vervangende reep een iets minder groot succes was!

 7. Kelly 12 juni 2015

  Wat grappig, ik las net een review waarbij de laatste smaak ontzettend vies werd gevonden. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar deze repen!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén