Shoplog Ikea & Blokker (fotografiestuff!)

Woohoo, gisteren ben ik eindelijk weer eens naar Ikea geweest! Super vaak kom ik er namelijk niet (ondanks dat hij niet eens zo ver hier vandaan is), al is dat misschien maar beter ook. Ik wilde echter graag wat nieuwe items om te gebruiken voor de foto’s die ik maak. Oké, en omdat ik het stiekem best een leuk (mid)dagje uit vind. Ik ging er dan ook heen met m’n ma en kocht wat dingen!

Allereerst kocht ik een nieuwe LACK tafel. Dit witte bijzettafeltje gebruik ik standaard als ondergrond voor m’n foto’s, maar de tafel die ik had was inmiddels best wel beschadigd en vies. Gelukkig zijn ze super goedkoop! De gewone witte variant kost je namelijk slechts €5 en dat is natuurlijk geen geld. Deze keer besloot ik voor de hoogglans variant te gaan, die €10 is. Ik hoop dat deze net iets minder snel lelijk wordt! Al heb ik al gezien dat je er sneller vingerafdrukken enzo op ziet, dus dat wordt even poetsen voordat ik er foto’s op maak ;).


Ook kocht ik zo’n fluffig (vloer)kleedje, wat ik al vaker heb gezien als ondergrond voor foto’s. Ik vind ‘m er altijd zo lekker zacht en liefelijk uit zien en zeker in combinatie met make-up producten mooie foto’s opleveren! Hij is trouwens wel best groot haha, hij past zeker 2x op het tafeltje. Wel handig! Hij heet Tjen, is van kunstschapenvacht en kost je €9,99.


Ik ging naar de Ikea in Barendrecht en daar hebben ze bij het magazijn een koopjeshoek. Je vindt er onder andere meubels en accessoires die al uit het assortiment zijn, maar ook heel veel planken die eigenlijk bij bijvoorbeeld keukens of kasten horen. Of.. Die je prima kunt gebruiken als ondergrond voor foto’s! Ik nam er eentje mee in een lichte houtprint, die net zo groot is als het tafeltje. Hij was maar een euro en hij is gelukkig niet zo’n rare kleur dat m’n camera ervan flipt. Ja dat is serieus een ding haha, mijn vloer is bijvoorbeeld zo’n rare kleur bruin dat m’n camera het echt niet snapt. Anyways, een prima ondergrond voor een fijne prijs!Na ons bezoekje aan de Ikea moest m’n ma nog wat boodschappen doen en even wat ruilen bij Blokker. En al een tijdje ben ik op zoek naar iets met een marmerprint erop, wat toch zo eruit ziet dat het echt lijkt. Zo heeft H&M wat van dat soort items in de Home collectie, maar ik vond die print dus veel te nep. Maar.. Bij Blokker vond ik dus een echt stuk marmer voor een prima prijs! Hij lag bij de snijplanken, is zo’n 15 bij 30 cm en kost €8. De ene zijde is glanzend en de andere juist mat. Geen enkele plaat was trouwens hetzelfde en de een had ook meer (donkere) print dan de ander, dus je kan zelf kiezen wat je mooi vindt. Ik ben er blij mee!

En bij de Appie kocht ik een lekkere reep Tony Chocolonely, haha. Anyways, ik ben blij met m’n nieuwe items die perfect als foto-ondergrond gaan dienen! Het LACK tafeltje vind ik sowieso een aanrader als foto-ondergrond en je zou zelfs ervoor kunnen kiezen om de poten er niet onder te schroeven waardoor je ‘m makkelijker op kunt bergen. Ik ga lekker experimenteren met de nieuwe items en de resultaten zien jullie vast wel voorbij komen hier. Wat gebruik jij graag als ondergrond voor fotografie?

Verder Bericht

Vorige Bericht

30 Reacties

 1. Femke 13 juni 2015

  Leuke items, ik moet ook maar eens wat dingen gaan scoren om als foto achtergrond te gaan gebruiken.. als ik ooit tijd heb om hiervoor te gaan shoppen ;-)!

 2. Mandy 13 juni 2015

  Leuke items, je maakt echt mooie foto’s!

 3. Sophie 13 juni 2015

  Leuk, haha! Ik heb het Lack tafeltje van €5 ook samen met het kleedje. Perfect fotografie materiaal 😀 Wat handig dat dat marmeren plaatje een matte en glanzende kant heeft 🙂 Ik ben heel benieuwd!

 4. Naomi 13 juni 2015

  Leuke items! Ik zoek ook nog dingetjes waarop ik dan foto’s kan maken dus dit zijn hele goede tips!

 5. Mariëlle 13 juni 2015

  Mooi artikel! Ik heb het tafeltje ook gekocht, maar heb de pootjes er niet onder zitten haha! Dus ook puur voor fotografie, net zoals zo’n wit kleedje 🙂

 6. Andrea 13 juni 2015

  Goed geslaagd! Allemaal leuke achtergrondjes 🙂

 7. Joyce - Beamingbeautynl 13 juni 2015

  Oh ik ben al tijden op zoek naar zo’n vachtje! Zo balen dat ik nooit bij de ikea kom!

 8. Dionne 13 juni 2015

  Wat een leuke items! Dat oogschaduw palette is mooi!

 9. Nina Simplynspecial 13 juni 2015

  Super leuk! Ik vind dat marmer echt gaaf 🙂 Ik moet ook maar weer eens naar ikea denk ik hihi.

 10. Nicole 13 juni 2015

  Wat een prachtige aankopen!

 11. Emma 13 juni 2015

  Oh dat marmeren plaatje is supermooi!<3 Je bent lekker geslaagd!
  X Emma

 12. lonneke 13 juni 2015

  Oeh wauw, wat een mooie dingen!
  Bedankt voor de tip van het LACK tafeltje. Ideaal!
  Liefs Lonneke

 13. Tedje 13 juni 2015

  Oeeeh heel nice!

 14. Anne 13 juni 2015

  Vind het vachtje en de marmeren plaat echt super, goede tips 😀
  Toch maar weer eens gezellig langs Ikea.
  xxx Anne

 15. robin 13 juni 2015

  hey je was bij de ikea in het coolste dorp van NL

  :’)

 16. Linda / Oh My Beauty 13 juni 2015

  Wat leuk al die achtergronden voor de foto’s!

 17. Bjarne-Vidar 13 juni 2015

  Oh wat een leuke items! Ik gebruik nu zelf ook wel eens een stuk marmer dit is van een oud vintage nachtkastje, hij is loodzwaar en best beschadigd. Ook ben ik als de dood dat ik hem laat vallen omdat hij zo groot en zwaar is maar die van de blokker is een super goed alternatief, ik ga snel een kijkje nemen. En het Ikea tafeltje is volgensmij een echte klassieker in blog land 😉 Leuk artikel!

 18. Lena 13 juni 2015

  Oh, ik ben vooral fan van dat fluffig kleedje, is echt zo mooi als achtergrond! Ik fotografeer meestal op onze houten vloer, maar ben al lang aan het nadenken om dingen zoals in dit artikel te kopen. Dat is wat professioneler 🙂
  Heel mooie dingen allemaal. Liefs, Lena

 19. Josan 13 juni 2015

  Hey wat leuk. Dank je voor de tips

 20. mariska 13 juni 2015

  Ahh leuk! En mooie foto’s weer. Zoals altijd eigenlijk!

 21. Aranka 14 juni 2015

  Wauw! Ik denk dat ik ook maar heel snel naar de IEKA en Blokker moet. Ik ben altijd jaloers op jouw prachtige foto’s!

 22. Mieke 14 juni 2015

  super leuke items! Ik wist iet dat dat vachtje zo goedkoop was joh! Vind ik ook altijd erg leuk staan als achtergond!

 23. Do 14 juni 2015

  Leuke spullen heb je gekocht 🙂 Ik vind vooral de marmeren plank erg mooi! Ik ben benieuwd naar je foto’s!

 24. Vera 14 juni 2015

  Wat een gave spulletjes voor je fotografie. Zag laatst bij de blokker het marmeren snijplankje ook liggen en ik twijfelde echt heel erg! Ik ga hem denk alsnog halen.

 25. Léonie 14 juni 2015

  Wat een handige aankopen! Ik ga binnenkort maar snel naar de Ikea, dat tafeltje lijkt me erg fijn.

 26. Nadia 14 juni 2015

  Ik ben ook nog opzoek naar een mooie marmer ondergrond. Nu gebruik ik wel eens een oud wollen vest wat een heel cosy effect geeft en ook vaak een heel groot dienblad wat van witte plankjes is, een blondblik is ook vaak een ondergrond en natuurlijk magazines. 🙂

 27. Mieke 15 juni 2015

  Wat een super leuke items. Het tafeltje heb ik 2 weken geleden ook gekocht alleen de normale van 5,- heel handig. Dat kleedje raak ik altijd even aan bij een bezoek aan de ikea haha zo fijn. Die marmer plaat is echt té leuk!

 28. Didem 16 juni 2015

  Heel handig en leuk artikel! Dat fluffy (;-)) kleedje en marmeren plankje van Ikea en Blokker had ik al langer om m’n wishlist staan, maar dat witte tafeltje is heerlijk goedkoop plus onwijs handig, ik vroeg me al af hoe het kon dat iedere blogger zo’n mooie witte tafel/bureau had. Hele fijn tip voor mij dus, thanks!!

  Liefs,
  Didem

 29. Rachel 17 juni 2015

  ziet er goed uit zeg mooie items

 30. Evy 21 september 2016

  Wellicht ben ik ‘late to the party’, maar ik zat te googelen naar marmeren platen voor fotografie, en je hebt mij zo ontzettend geholpen! Bedankt! Ik zoek al weken naar iets fatsoenlijks!
  Liefs

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén