Mijn favoriete make-up kwasten

Echte make-up skills zal je moeten ontwikkelen, maar iets wat zeker weten al helpt is het hebben van fijne en goede kwasten. Ik gebruik zelf vaak dezelfde kwasten en voel op zich ook niet zo de drang om er veel meer bij te kopen, aangezien ze voor mij prima werken. Benieuwd naar mijn favoriete make-up kwasten? Read on!


Voor het aanbrengen van foundation of CC cream gebruik ik standaard de Expert Face Brush van RealTechniques. En zoals je kunt zien heb ik ‘m al zo vaak gebruikt dat de tekst eraf is, haha. Ik vind de ronde vorm van deze kwast super fijn om mee te blenden en te vegen, maar hij is ook weer niet zo groot dat je niet goed bij bijvoorbeeld de zijkant van je neus kunt. En hij is lekker stevig waardoor hij snel en gemakkelijk werkt. Love it!


Het liefste wilde ik dat al m’n kwasten van RealTechniques waren, maar ik twijfelde over de andere kwasten en besloot dupes te bestellen op eBay. En van die dupes heb ik nooit afscheid genomen want ze zijn minstens net zo fijn als the real deal! Voor het afpoederen van mijn make-up gebruik ik wisselend een hele grote fluffige kwast of juist een van de twee wat meer stevige kwasten. Het ligt een beetje aan ’t poeder en in hoeverre ik het poeder echt goed in wil werken, of een lichte dekking wil. Maar ik vind alle drie de kwasten op hun eigen manier heel fijn! Minder voor foundation trouwens, daar vind ik ze dan weer net te groot en te zacht voor.


En voor het aanbrengen van blush gebruik ik ook zo’n dupe, en dan de stippling variant. Dat is een mengsel van korte zwarte haren en wat langere witte haren, wat een heel zacht en licht resultaat geeft. Ik ben niet zo van het shapen en gebruik zelf ook nooit bronzer, dus ik heb voldoende aan zo’n lichte kwast voor blush. Hiermee kan ik een blush rustig opbouwen zonder dat het snel too much wordt. Deze kwast en de kwasten hierboven kan je zoals ik al zei op eBay vinden, je komt ze vaak al tegen als je bijvoorbeeld op “blush brush” zoekt. Ze kosten vaak nog geen €2 per stuk en hier kan je ze bijvoorbeeld bestellen.


Voor oogschaduw gebruik ik wel graag weer echte RealTechniques kwasten en dan die uit de RealTechniques Starter Set (met het paarse handvat). Voor oogschaduw zelf gebruik ik dan vaak de platte en de wat meer ronde oogschaduwkwasten. Ook heb ik nog een simpele oogschaduwkwast van Kruidvat die lekker fluffig is en ideaal als ik super snel een look wil maken. Bij dagelijkse looks doe ik trouwens sowieso niet veel moeite en dan vind ik een zachte, luchtige kwast het aller makkelijkst en snelst.

En ook de andere drie kleinere kwastjes uit de set gebruik ik graag. Die zijn wel wat meer geschikt voor eyeliner, waaronder gelliner. Daar vind ik de pixel-point eyeliner brush trouwens echt geweldig voor, dat is dat hele dunne penseeltje. Werkt echt perfect! Voor het uitblenden van oogpotlood of donkere oogschaduw als eyeliner gebruik ik graag een van de andere twee kwastjes uit de RealTechniques Starter Set.

En dat is zo’n beetje wat ik aan kwasten het liefste gebruik! Zoals ik al zei doe ik niet zoveel met shapen, ben ik qua ooglooks best lui en ik doe ook niet bijzonder veel met m’n wenkbrauwen of lippen. Daar zie je dus niet zoveel kwasten voor terug. Maar zeker voor foundation, poeder en blush vind ik fijne kwasten belangrijk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

12 Reacties

 1. Eline 15 juni 2015

  Ik vind de kwasten van Real techniques ook het aller fijnst! Vooral de Expert Face brush kan ik niet meer missen!

 2. Marije 15 juni 2015

  Yuuppp, de echte én neppe RT kwasten zijn heel fijn! Ik heb ze ook beide en de neppe varianten doen niet onder voor de echte. Misschien vinden mensen het stom om neppe varianten te kopen, maar ach… mijn bankrekening wordt er iets gelukkiger van.

 3. Mandy 15 juni 2015

  Ik heb een aantal neppe kwasten maar vind ze een beetje onhandig opbergen omdat de onderkant vrij dik is passen ze niet goed in het potje

 4. Denise 15 juni 2015

  Zo jaloers op je kwasten, ik moet echt eens wat professionele aan gaan schaffen!

 5. Jana 15 juni 2015

  Hier ook een grote fan van de RT kwasten! Ik zou nog graag hun sculpting brush willen maar dan om foundation mee aan te brengen. De Pixiwoos gebruiken hem vaak daarvoor en het resultaat ziet er mooi uit. En hun spons wil ik ook nog graag eens proberen.

 6. Mariëlle 15 juni 2015

  Ik vind Real Techniques kwasten ook erg fijn! Maar ik heb nu een nieuwe set van Zoeva (zo’n dure) en daar ben ik ook héél blij mee!

 7. Sophie 15 juni 2015

  Prachtige kwasten! Ik heb ook een paar RT kwasten en ook een paar dupes. Die dupes gebruik ik nauwelijks, haha! Die poederkwast heb ik wel van RT en die is echt fantastisch <3 Van Zoeva heb ik de complete eye set, en die is echt amazing<3

 8. Lotte 15 juni 2015

  Die dupes heb ik ook, zijn echt prima! Ik gebruik vooral kwasten van Zoeva, dat blijft echt m’n favo merk voor kwasten.

 9. Nicole 15 juni 2015

  Fijne kwasten. Ik ben echt dol op mijn Real Techniques Expert Face Brush. Ik vind het verschil tussen de Ebay varianten van de RT kwasten en de echte toch best groot. Ik hoop dat ik binnenkort een aantal van hun kwasten aan mijn collectie kan toevoegen.

 10. Amelie 15 juni 2015

  Real Techniques is ook zeker favoriet bij mij!! Ik vind het juist wel leuk om steeds meer te proberen en steeds meer favoriete kwasten te ontdekken!

 11. Deborah 15 juni 2015

  Ze zien er zo heerlijk fluffy uit! Ik denk dat ik binnenkort maar eens de dupes ga kopen!

 12. Femke 15 juni 2015

  Het lijken me erg fijne kwasten..Zelf gebruik ik kwasten van Zoeva, die ik erg fijn vind! De enige kwast waar ik nog naar op zoek ben is dus een grote fluffy poederkwast.. Misschien die uit deze review eens proberen :)!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén