Makeup Revolution I Heart Chocolate palette

Bedankt Makeup Revolution voor de naam van dit palette. Waarom? I Heart Chocolate staat me natuurlijk op het lijf geschreven. Gotta love chocolate! Makeup Revolution is heel goed in dupes maken van dure palettes en dan op zo’n manier dat het ook echt goede palettes zijn. In dit artikel laat ik jullie meer zien van het I Heart Chocolate palette!Een hele tijd geleden bestelde ik meerdere palettes in de Britse webshop en sindsdien heb ik nog niet zoveel reviews erover geschreven, haha. Wel trouwens van het prachtige Flawless palette wat zeker weten een aanrader is! Het I Heart Chocolate palette had ik al wel gefotografeerd nadat ik ‘m net binnen had, maar die foto’s waren een beetje mislukt. Excuses dus voor de foto’s van het al gebruikte palette!

Anyways, het palette komt in een chocoladereep-vormige verpakking. Niet helemaal praktisch, wel leuk! In het palette zitten 16 kleurtjes, waarvan de twee lichtste kleuren een groter vakje hebben. Dat vind ik dus echt top, want die kleuren gaan bij mij altijd het snelste op. Hij ruikt licht naar chocolade trouwens. Een beetje apart haha, maar wel een grappig detail!


Swatches! Een aantal kleuren zijn aan de matte kant, zoals de gebroken witte kleur linksboven en de lichtroze tint. De rest is echter shimmery. Alle kleuren zijn eigenlijk verrassend goed gepigmenteerd! Er komt voldoende kleur vanaf zonder te kruimelig of te droog te zijn. Ik moet wel zeggen dat ik de tinten voor de looks die ik dagelijks maak wat aan de donkere kant vind trouwens. Ik gebruik zelf dan vaak vooral lichte tinten.

Ik maakte twee looks met het palette. De bovenste is voor mijn doen vrij donker en hier gebruikte ik onder andere Chocolate Love op het bewegend ooglid, een beetje van Piece Me Together richting de crease (die groen lijkt maar het eenmaal aangebracht niet echt is) en Stolen Chocolate in de crease zelf.

De tweede look is hoe ik het palette vooral zal gebruiken. Hierbij heb ik More aangebracht op het bewegend ooglid en You Need More in de crease (logische combinatie qua namen, haha). Ik heb elke keer trouwens de lichte kleur links bovenin het palette gebruikt richting mijn wenkbrauw en de shimmery witte kleur rechts onderin het palette bij de binnenste ooghoek. Daar zijn ze echt perfect voor!

Ik heb zelf niet het Too Faced Chocolate Bar palette, waar het Makeup Revolution I Heart Chocolate palette wel overduidelijk een dupe van is. Daar kan ik ‘m dus niet mee vergelijken. Maar op zichzelf staand vind ik het Makeup Revolution palette echt verrassend goed en fijn! De kleuren zijn mooi en goed gepigmenteerd. Bovendien kost hij je zo’n €10, wat toch best budget is voor zo’n groot palette. Hij is onder andere te bestellen in de officiële webshop van Makeup Revolution en bij de Nederlandse webshop MakeupMusthaves.

  1. Aaaah wat een snoepig palette om te zien! Ik vind de kleuren er ook verrassend goed en mooi uitzien. Inderdaad ideaal dat de lichte kleuren wat groter zijn, die gaan bij mij ook altijd het snelst op!

  2. Ziet er niet slecht uit! Ik heb zelf wel het echte Chocolate Bar Palette en ben daar zo verliefd op dat er niks aan kan tippen momenteel, haha! 🙂

  3. Heel gaaf! Ik ben helemaal weg van de Makeup Revolution oogschaduw paletten: zulke fijne kwaliteit voor een budget prijsje. Deze gaat zeker op de wish list.
    xxx Anne

  4. Het palette ziet er echt super uit het heeft echt een ‘heb’ factor. Welke vrouw houd er nu niet van chocolade? Ik vind de kleuren ook erg leuk en de prijs valt zeker mee. Ik denk dat ik hem zelfs beter vind dan the nudes van Maybelline en die was ook nog eens duurder. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *