L’Oréal La Palette Nude

Een tijdje geleden kon je bij veel Britse beautybloggers reviews lezen van het La Palette Nude palette van L’Oréal en over het algemeen waren ze behoorlijk positief. En dus wilde ik ‘m ook wel scoren tijdens m’n bezoekje aan Londen. Toch ging ik twijfelen vanwege de prijs en nam ik ‘m uiteindelijk niet mee. En dat is maar goed ook, want ik trof ‘m aan in de goodiebag die ik kreeg na het L’Oréal event! Het duurt helaas nog wel eventjes voordat ‘t palette naar Nederland komt, maar ik wil ‘m jullie toch al graag laten zien!
Ik vind de vormgeving van het palette top. Lekker simpel en strak, van niet al te goedkoop ogend plastic. Het vakje met ‘t penseeltje had van mij niet echt gehoeven, maar ik ben wel blij dat een kant ervan tenminste nog haartjes heeft. In het palette zitten tien neutrale tinten. Ik heb zelf trouwens 02 Beige en voorlopig is dit de enige variant die in Nederland te koop zal zijn.


Tijdens het swatchen werd ik eigenlijk wel blij verrast door het palette! De oogschaduws voelen lekker zacht aan en de pigmentatie valt zeker niet tegen. In het palette vind je een mix van matte en shimmery kleuren. Ik vind het wel een beetje jammer dat er drie bijna identieke, matbruine tinten in zitten. Dat is wel een beetje teveel van het goede haha, doe me dan maar een extra lichte tint. De overige kleuren vind ik wel erg mooi en ook de mix van zowel hele warme als net wat koelere tinten vind ik fijn!

Ik maakte er twee looks mee: een vrij warme met onder andere de kopertint die rechts in het palette zit, en een juist vrij koele tint. Ik moet zeggen dat de oogschaduws eenmaal in een ooglook best wel snel weg vegen en weg blenden en je de kleur best wel op moet bouwen wil je ‘m zien. Ik vind dat op zich niet eens zo erg omdat ik dit soort basic palettes graag gebruik voor een hele basic alledaagse look. Maar daarmee wint hij het niet van merken zoals Urban Decay, Inglot en MAC!

En dat is – gezien de prijs van het palette – wel een beetje jammer. Hij kost je namelijk €20 en dat is voor een “drugstore” palette best prijzig. Nu kan je L’Oréal gelukkig nog weleens met korting scoren en is het zeker de moeite waard om te wachten op een leuke 50% kortingsactie. Oh en tot hij ook werkelijk in de winkels ligt, want dit zal eind augustus zijn! Je kunt ‘m al wel vinden in andere landen (onder andere Engeland), dus misschien kan je ‘m wel vinden op je vakantieadres.