Dingen die ik liever niet te vaak opnieuw koop

Sommige dingen vind ik helemaal niet erg om opnieuw te kopen. Zoals een lekkere shampoo, nieuwe nagellak (nooit genoeg) of oogschaduw. Maar sommige items koop ik het liefst niet al te vaak. Bijvoorbeeld omdat ze duur zijn of niet al te makkelijk te verkrijgen. Welke items ik het minst graag opnieuw koop? Lees verder!

Ik zweet best snel en gebruik dus graag van die deo’s die net wat beter werken dan een gewone spray of roller. Helaas hebben ze allemaal wel iets gemeen – ze zijn best prijzig. Op dit moment gebruik ik die van Secret en hij gaat gelukkig verrassend lang mee (mijn uitgebreide review lees je trouwens hier). Helaas is ‘t niet zo makkelijk om ‘m (goedkoop) in Nederland te scoren, de enige optie is webshops. In Amerika wordt ‘t wel in winkels verkocht en is hij ook aanzienlijk goedkoper. Helaas kom ik daar dan weer niet zo vaak, haha. De Maximum Protection deo’s van Dove (en Rexona) zijn gelukkig wel in Nederland te koop. Al kosten ze je zo’n €8 per stuk en daarmee is het ook niet een van de meest leuke aankopen.

Philosophy is een van mijn favoriete skincare merken en bovendien een van de weinige merken waarbij ik geen problemen heb met allergische reacties of andere vervelende dingen. Iets minder leuk is de prijs van de producten.. Hope in a Jar is echt mijn meest favoriete crème ever, maar elke keer als ik er €40 voor neer moet leggen huilen mijn pinpas en ik, haha. Gelukkig heeft Ici Paris XL trouwens best vaak goede acties met skincare, bijvoorbeeld 40% korting als je twee producten koopt. Scheelt een hoop!

Hetzelfde geldt overigens voor mijn geliefde MAC poeders. Ik heb ook wel poeders van andere merken, maar vooral de MSF Natural blijft favoriet. Dat poeder geeft namelijk zelf ook vrij veel kleur af, waardoor je ‘m bijvoorbeeld in de zomer zelfs gewoon als foundation kunt gebruiken en je niet aan de slag hoeft met plakkerige producten! Helaas zijn MAC poeders best duur (€25-€30). Zodra ik de pan begin te raken denk ik dan ook niet “aw yes ik heb weer wat opgemaakt” maar word ik er juist verre van vrolijk van, haha!

Parfum is niet alleen prijzig; ik heb ook vaak zat meegemaakt dat mijn favoriete geur ineens spoorloos verdwenen bleek te zijn. Sowieso koop of krijg ik meestal van die geuren die een tijdelijke seizoenscollectie zijn en het volgende seizoen vervangen worden door een nieuwe variant. Boeh! En natuurlijk is het ook wel jammer als je favoriete parfum à €60 per flesje na een maand of 3 al op is omdat hij zo lekker ruikt..

En wat ik echt vervelend vind om te kopen is mascara. Ik wil wel altijd graag een nieuwe uitproberen omdat ik de perfecte mascara nog niet gevonden heb, maar als ik dan voor de zoveelste keer ruim €10 neergelegd heb voor een flutmascara ben ik wel een beetje sip. Oh en er is ook nog eens ZOVEEL keus aan mascara dat kiezen ook nog een heuse uitdaging is, haha. Niet mijn favoriete activiteit in ieder geval.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die ik met liefde opnieuw koop en als het echt een fijn product is, dan is het natuurlijk ook wel weer leuk om een hele nieuwe verpakking open te mogen trekken. Maar soms doet het afrekenen of de zoektocht toch wel een beetje pijn, haha. Welke producten koop jij het liefst niet al te vaak opnieuw?