The Master Perfumer Absolute Iris & Jasmine Blush

Een hele tijd geleden bracht Kruidvat een lijn met parfums uit genaamd The Master Perfumer. En ik was en ben nog steeds blij verrast, want ze ruiken heerlijk! Ze zijn bovendien goed betaalbaar en blijven alsnog lekker lang hangen. Mijn favoriet tot nu toe was de geur Amber, maar Kruidvat heeft laatst twee nieuwe geuren uitgebracht. Ik probeerde ze uit!

Deze twee geuren heten Absolute Iris en Jasmine Blush. Zoals altijd komen ze in eigenlijk best mooie doosjes en vrij simpele, glazen flacons. Ook die flacons vind ik trouwens best mooi! Lekker clean en simpel. Iets minder geschikt om mee te nemen weet ik uit ervaring, maar gelukkig zijn er ook kleine reisvarianten van de The Master Perfumer parfums te koop.


Absolute Iris schijnt een dupe te zijn voor La Vie Est Belle van Lâncome. Ik heb zelf geen idee hoe die geur ruikt, ik weet hooguit dat hij best vrouwelijk en bloemig is. En Absolute Iris is dat zeker ook! Het is een mix van iris, patchoeli en muskus en ruikt vanaf het begin af aan dan ook bloemig. Muskus maakt ‘m wel wat serieuzer en daardoor vind ik ‘m alsnog best lekker, ondanks dat bloemig niet zo mijn ding is. Hij blijft bovendien lekker lang hangen. Het is niet 100% mijn geur, maar wel lekker voor de afwisseling.


Jasmine Blush is meer mijn ding, vooral omdat hij net wat zoeter en frisser is dan Absolute Iris. Zoals ik al zei in de inleiding is Amber mijn favoriete geur van The Master Perfumer, en amber vormt toevallig samen met jasmijn en roos ook de belangrijkste geurnoten van Jasmine Blush. Wederom bloemig, maar dan juist wat frisser en zoeter. Blijft wederom lekker lang hangen!

Gelukkig ben ik weer positief verrast door deze twee nieuwe eau de toilettes van de The Master Perfumer lijn van Kruidvat. Ze ruiken allebei best lekker en blijven lang hangen. Of het geuren zijn die goed bij jou passen kun je natuurlijk het beste ontdekken door ze te proberen bij een Kruidvat vestiging. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten: een flacon van 50ml kost je €7,99 en voor een handige verstuiver van 15ml betaal je €3,49.

  1. Ik ben heel benieuwd naar Jasmine Blush! Het is jammer dat ze bij ons nooit de testers van alle parfums hebben staan. Ik dacht dus dat Violet de nieuwe was want daar stond de tester van. Ik spuit ‘m op… bahhhhhh wat stonk die! Ik heb heel de dag gestonken :’) Iris vind ik zelf in ieder geval wel heel erg lekker 🙂

  2. Absolute Iris vind ik echt een ontzettend lekkere geur. Ik heb hem nu twee weekjes en draag hem bijna elke dag. Vind de kwaliteit en houdbaarheid ook verrassend goed. De eerste budget parfum die mij zo goed bevalt!

  3. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit één van de The Master Perfumers heb gebruikt, haha. En elke keer als ik weer een review zie denk ik ‘oh, moet ik eens gaan ruiken!’. Deze geuren spreken me op zich niet zo aan, maar ik ben toch benieuwd.

  4. Ik heb Absolute Iris ook, ik vind ‘m echt heel lekker ruiken. Jasmine Blush staat ook nog op mijn wishlist. Ik vind het echt een leuk concept van Kruidvat, de geuren zijn van redelijk goede kwaliteit. En voor die prijs kun je het helemaal niet laten liggen…

  5. Jasmine Blush wil ik zeker wel eens proberen want ik ben echt dol op de geur van jasmijn. Voor de prijs moet je het ook zeker niet laten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *