The Master Perfumer Absolute Iris & Jasmine Blush

Een hele tijd geleden bracht Kruidvat een lijn met parfums uit genaamd The Master Perfumer. En ik was en ben nog steeds blij verrast, want ze ruiken heerlijk! Ze zijn bovendien goed betaalbaar en blijven alsnog lekker lang hangen. Mijn favoriet tot nu toe was de geur Amber, maar Kruidvat heeft laatst twee nieuwe geuren uitgebracht. Ik probeerde ze uit!

Deze twee geuren heten Absolute Iris en Jasmine Blush. Zoals altijd komen ze in eigenlijk best mooie doosjes en vrij simpele, glazen flacons. Ook die flacons vind ik trouwens best mooi! Lekker clean en simpel. Iets minder geschikt om mee te nemen weet ik uit ervaring, maar gelukkig zijn er ook kleine reisvarianten van de The Master Perfumer parfums te koop.


Absolute Iris schijnt een dupe te zijn voor La Vie Est Belle van Lâncome. Ik heb zelf geen idee hoe die geur ruikt, ik weet hooguit dat hij best vrouwelijk en bloemig is. En Absolute Iris is dat zeker ook! Het is een mix van iris, patchoeli en muskus en ruikt vanaf het begin af aan dan ook bloemig. Muskus maakt ‘m wel wat serieuzer en daardoor vind ik ‘m alsnog best lekker, ondanks dat bloemig niet zo mijn ding is. Hij blijft bovendien lekker lang hangen. Het is niet 100% mijn geur, maar wel lekker voor de afwisseling.


Jasmine Blush is meer mijn ding, vooral omdat hij net wat zoeter en frisser is dan Absolute Iris. Zoals ik al zei in de inleiding is Amber mijn favoriete geur van The Master Perfumer, en amber vormt toevallig samen met jasmijn en roos ook de belangrijkste geurnoten van Jasmine Blush. Wederom bloemig, maar dan juist wat frisser en zoeter. Blijft wederom lekker lang hangen!

Gelukkig ben ik weer positief verrast door deze twee nieuwe eau de toilettes van de The Master Perfumer lijn van Kruidvat. Ze ruiken allebei best lekker en blijven lang hangen. Of het geuren zijn die goed bij jou passen kun je natuurlijk het beste ontdekken door ze te proberen bij een Kruidvat vestiging. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten: een flacon van 50ml kost je €7,99 en voor een handige verstuiver van 15ml betaal je €3,49.