On top – Anna Nooshin

Ongeveer tegelijkertijd met het boek van Serena, kwam die van Anna Nooshin uit. Anna Nooshin ken je wellicht van de website NSMBL of van meer persoonlijke dingen zoals haar Instagram en YouTube kanaal. Anna wordt een succesvolle online ondernemer genoemd, al is het volgens mij pas sinds kort dat ze zelf ook meer in the picture komt. Ik was eigenlijk wel minstens net zo benieuwd naar dit boek als naar het boek van Serena, en toen ik ‘m bij Donner spotte ging hij dan ook mee naar huis!
In On Top vertelt Anna in feite haar levensverhaal. Hoe ze hier op haar zevende vanuit Iran kwam, hoe haar jeugd was, hoe ze toen al leerde dat hard werken loont, en hoe ze uiteindelijk op de plek is gekomen waar ze nu is. Wat voor plek dat is? Anna verdient volgens mij verrekte goed met d’r online activiteiten, reist de hele wereld over en doet de meest toffe dingen. Ik ken Anna vooral van haar Instagram account en daar krijg je regelmatig een glimp te zien van wat ze allemaal meemaakt.

Dat Anna behoorlijk cool is wist ik al wel, maar door het boek leer je haar een stuk beter kennen. Wat ik vooral leuk vind is dat het op zo’n manier is dat het niet meelijwekkend bedoeld is. Voor Anna was het bijvoorbeeld als zevenjarige niet gemakkelijk om te wennen aan hoe dingen in Nederland gaan, maar vond ze het leven in de verschillende asielzoekerscentra niet eens zo erg. Al was het maar omdat ze niet beter wist en omdat ze met het gezin het beste ervan probeerden te maken.

Het eerste deel van het boek gaat vooral over haar jeugd en hoe ze opgroeide, het tweede deel gaat meer over het nu. Over haar werk en werken in het algemeen, social events, Instagram, daten en meer van dat soort onderwerpen. Overigens ook over hele herkenbare onderwerpen voor mij. In het bijzonder de mid-twintigers crisis die ik toch ook wel een beetje voel op het moment. Je bent afgestudeerd maar hebt eigenlijk nog geen idee wat je nou echt wilt, terwijl je wel denkt dat iedereen om je heen het allang exact weet (not true). Ook deelt ze grappige en serieuze ervaringen van vorige baantjes en daar zitten ook best herkenbare dingen in.

In een gedeelte van het boek ligt de focus op ondernemerschap en het zijn van een eigen baas. Ik denk dat dat super inspirerend en interessant kan zijn als je zelf denkt aan het opzetten van je eigen bedrijf of er al mee bezig bent. Zelf is dat niet iets waar ik van droom, maar toch is het ook voor mij wel iets om over na te denken. Want zelfs als je simpelweg een medewerker van een bedrijf bent “run” je soms je eigen mini afdeling of taken en is het evengoed van belang dat je goed werk aflevert. En ja, dat geldt zelfs ook voor bloggers.

Ik vind het leuk dat Anna in haar boek een goede mix heeft weten te vinden van levensverhaal, tips en lekker veel foto’s. Het is een super inspirerend boek zonder te zweverig te worden (ik kan totaal niet tegen The Secret achtige verhalen). Bovendien is het echt leuk geschreven, op een vlotte manier en met hele grappige stukken erin! Ik denk wel dat dit boek meer geschikt is voor mensen vanaf een jaar of 16/17 en minder voor echt jonge meiden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het boek van Serena. Ik heb het boek geboeid en met veel plezier gelezen en vind het oprecht een aanrader! Hij ligt inmiddels al in de winkels en is uiteraard ook online te bestellen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

10 Reacties

 1. Sandra - Beautybysandra 6 mei 2015

  Fijn review 🙂 Klinkt als een leuk boek!

 2. Alyssa 6 mei 2015

  Ik ben heel benieuwd naar het boek van Serena, maar nu ik deze review heb gelezen wil ik dit boek ook graag lezen. Lijkt me heel interessant!

 3. Bianca 6 mei 2015

  Zelf ben ik niet zo van de boeken, maar dat is ÊÊn van de boeken die ik echt nog wel zou willen hebben x

 4. Liset 6 mei 2015

  Ik lees verschillende reviews hierover, dus ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Nu ik jouw recensie lees, raak ik toch wel nieuwsgierig naar dit boek! Ook al ken ik Anna niet, ik heb pas van haar gehoord via alle boekrecensies, lijkt het me toch interessant om te lezen. Vooral doordat ik even mee kon lezen in haar tekst door je foto’s :).

 5. Esther 6 mei 2015

  Wat een fijne review heb je geschreven. Ik wil het boek ook zo graag. Anna lijkt me zo’n fijne meid 🙂 Liefs

 6. Sophie 6 mei 2015

  Ik heb die bladzijden hierboven gelezen en vind de schrijfstijl echt ontzettend leuk! Ik ga toch eens even kijken naar dit, ik had me zo voorgenomen het niet te doen, haha!

 7. Mariska 6 mei 2015

  Mooie foto’s heb je gemaakt van het boek. Ik heb hem toevallig gister avond uit gelezen. Vond het een erg leuk boek. Vooral het deel over haar jeugd vond ik tof om te lezen.

  Liefs.

 8. Stephanie 6 mei 2015

  Fijne review en je foto’s zijn prachtig! Ben erg benieuwd naar het boek 🙂

 9. Do 8 mei 2015

  Fijne review en mooie foto’s. Ik ben erg benieuwd naar dit boek 🙂

 10. Lisa 12 mei 2015

  Ik heb er al veel over gelezen en het lijkt mij echt een interessant boek, binnenkort eens gaan lezen dus 🙂

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén