New in – Kobo Aura e-Reader

Ik lees best veel boeken en vind het helemaal niet erg om een stapeltje papier mee te zeulen in m’n tas. Een e-Reader was dan ook niet echt iets wat heel hoog op de wishlist stond. Maar ik lees wel veel in het OV en in bed, en dan is een dik en log boek niet zo heel ideaal. En dan is er natuurlijk nog de prijs van een gemiddeld boek.. Auw! En dus besloot ik me toch maar eens te verdiepen in het concept “e-Reader”, en kocht ik er uiteindelijk ook eentje!Na het lezen van verscheidene reviews en wat tips op Twitter besloot ik voor een e-Reader te gaan van het merk Kobo, namelijk de Aura. Niet de HD of H20 versie, want dat vond ik toch net wat te duur en overbodig. De Aura kwam echter gelukkig ook al goed naar voren in reviews en leek wel een van de beste opties voor een prima prijs.

En tot nu toe ben ik er eigenlijk wel 100% tevreden mee! Ik kan ermee doen wat ik ermee wil kunnen doen, namelijk boeken lezen zonder dat ik het gevoel heb dat ik van een digitaal scherm lees & ook prima lezen in het donker. E-Reader werken met een andere technologie dan een “gewoon” scherm van bijvoorbeeld een tablet of telefoon en werkt niet met constante verlichting, wat het meer het gevoel geeft dat je werkelijk van papier leest. Ja, ik ben zo’n nerd die het leuk vindt om er meer over te weten te komen, haha. Maar het is ook echt zo. Ik merk namelijk dat als ik boeken lees op bijvoorbeeld mijn telefoon ik de informatie veel minder goed in me opneem en bovendien snel afgeleid word. Met een e-Reader lijkt dit wel veel minder te zijn!


De Kobo Aura heeft trouwens wel licht en dat is super handig als je vaak in bed leest, dan kan je het aanzetten om het scherm beter te kunnen lezen. Verder werkt hij eigenlijk heel simpel en intuïtief. Boeken kan je er gemakkelijk opzetten door de reader aan je laptop te doen en epub, mobi of PDF bestanden naar de map van de e-Reader te slepen. Je kunt trouwens ook boeken kopen in de Kobo shop en natuurlijk is Kobo zo slim geweest om ‘m daarom uit te rusten met WiFi, zodat je dat on the go op je e-Reader kan doen. Er zit ook wel een browser op maar dat werkt niet zo best (wat dat betreft zijn e-Reader totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld een tablet).

Al met al ben ik er tot nu toe heel blij mee! Ik hoop wel dat ik ‘m niet snel ga verwaarlozen, haha. Ik heb vaak periodes waarin ik heel veel lees en periodes waarin ik bijna geen boek aanraak, dus dat zou ook met de ereader wel kunnen gebeuren. We’ll see! Ik ben nu trouwens The Girl On The Train aan het lezen zoals je waarschijnlijk al zag op de foto’s. Tot nu toe best een goed boek! Ik kocht de Kobo Aura e-Reader voor €119 bij Mediamarkt. Ben jij team e-Reader of ga je toch nog steeds liever voor echt papier?