New in – Kobo Aura e-Reader

Ik lees best veel boeken en vind het helemaal niet erg om een stapeltje papier mee te zeulen in m’n tas. Een e-Reader was dan ook niet echt iets wat heel hoog op de wishlist stond. Maar ik lees wel veel in het OV en in bed, en dan is een dik en log boek niet zo heel ideaal. En dan is er natuurlijk nog de prijs van een gemiddeld boek.. Auw! En dus besloot ik me toch maar eens te verdiepen in het concept “e-Reader”, en kocht ik er uiteindelijk ook eentje!Na het lezen van verscheidene reviews en wat tips op Twitter besloot ik voor een e-Reader te gaan van het merk Kobo, namelijk de Aura. Niet de HD of H20 versie, want dat vond ik toch net wat te duur en overbodig. De Aura kwam echter gelukkig ook al goed naar voren in reviews en leek wel een van de beste opties voor een prima prijs.

En tot nu toe ben ik er eigenlijk wel 100% tevreden mee! Ik kan ermee doen wat ik ermee wil kunnen doen, namelijk boeken lezen zonder dat ik het gevoel heb dat ik van een digitaal scherm lees & ook prima lezen in het donker. E-Reader werken met een andere technologie dan een “gewoon” scherm van bijvoorbeeld een tablet of telefoon en werkt niet met constante verlichting, wat het meer het gevoel geeft dat je werkelijk van papier leest. Ja, ik ben zo’n nerd die het leuk vindt om er meer over te weten te komen, haha. Maar het is ook echt zo. Ik merk namelijk dat als ik boeken lees op bijvoorbeeld mijn telefoon ik de informatie veel minder goed in me opneem en bovendien snel afgeleid word. Met een e-Reader lijkt dit wel veel minder te zijn!


De Kobo Aura heeft trouwens wel licht en dat is super handig als je vaak in bed leest, dan kan je het aanzetten om het scherm beter te kunnen lezen. Verder werkt hij eigenlijk heel simpel en intuïtief. Boeken kan je er gemakkelijk opzetten door de reader aan je laptop te doen en epub, mobi of PDF bestanden naar de map van de e-Reader te slepen. Je kunt trouwens ook boeken kopen in de Kobo shop en natuurlijk is Kobo zo slim geweest om ‘m daarom uit te rusten met WiFi, zodat je dat on the go op je e-Reader kan doen. Er zit ook wel een browser op maar dat werkt niet zo best (wat dat betreft zijn e-Reader totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld een tablet).

Al met al ben ik er tot nu toe heel blij mee! Ik hoop wel dat ik ‘m niet snel ga verwaarlozen, haha. Ik heb vaak periodes waarin ik heel veel lees en periodes waarin ik bijna geen boek aanraak, dus dat zou ook met de ereader wel kunnen gebeuren. We’ll see! Ik ben nu trouwens The Girl On The Train aan het lezen zoals je waarschijnlijk al zag op de foto’s. Tot nu toe best een goed boek! Ik kocht de Kobo Aura e-Reader voor €119 bij Mediamarkt. Ben jij team e-Reader of ga je toch nog steeds liever voor echt papier?

Verder Bericht

Vorige Bericht

18 Reacties

 1. Do 25 mei 2015

  Fijne review! Ik lees ook graag boeken, maar de dikke boeken zijn inderdaad niet echt fijn om te lezen (mee te nemen of in bed te lezen)Wie weet dat ik ooit nog een e-reader ga aanschaffen. 🙂

 2. Sandra - Beautybysandra 25 mei 2015

  Ik heb deze ook, maar dan in het roze. Het is echt een super fijn ding!

 3. kelly 25 mei 2015

  Ik heb wel een e-reader waar ik regelmatig boeken op lees, maar een echt boek zo op zijn tijd vind ik ook heerlijk om te lezen. Alleen vind ik het zonde van mijn geld om allemaal ‘echte boeken’te kopen, want ik doe er voor de rest niets mee. Als ik hem heb gelezen dan beland die in de kast!

  • Femke 25 mei 2015

   Als je verder niks met je boeken doet kun je natuurlijk ook overwegen om ze als 2e hands op bijvoorbeeld Bol.com te verkopen 🙂

 4. Femke 25 mei 2015

  Team E-reader hier! Mijn eerste E-reader was een goedkoop ding welke binnen no time stuk was.. Nota bene tijdens het opstijgen onderweg naar mijn vakantie besloot het ding vast te lopen en niet meer te gaan werken.. :-(. Vervolgens een goede Sony gekocht, die heb ik nu al een aantal jaar en ik ben er echt super blij mee! Afgelopen vakantie 10 boeken op mijn E-reader gezet en allemaal uitgelezen.. lezen leest zo heerlijk met mijn E-reader EN het scheelt zo ontzettend veel gewicht in mijn koffer :-)!

 5. Denise 25 mei 2015

  Wat een fijne review! Ik wil zelf ook nog ontzettend graag een e-reader aanschaffen, misschien dat ik dan toch voor dit exemplaar ga!

 6. Sophie 25 mei 2015

  Oh wat een mooie e-reader! Ik heb een oude van mijn vader gekregen en die is echt super fijn. Mijn vader verslindt die van hem ook en wil een nieuwe. Deze heeft ‘ie even opgeslagen, haha! 🙂

 7. Andrea 25 mei 2015

  Ik heb dezelfde ereader, nu zo’n 1,5 jaar. Echt een fijn ding! Zou niet meer zonder kunnen.

 8. Shiralee 25 mei 2015

  Oeh dat ziet er wel goed uit eigenlijk! Zelf ben ik echt van het papier, ik houd er van om een dik boek in mijn handen te hebben en om er aan te kunnen ruiken (ja echt waar ja…) maar voor in de trein lijkt het me ook wel weer handig. Op mijn telefoon heb ik het ook geprobeerd, maar ik heb eigenlijk precies hetzelfde zoals jij het beschrijft, het komt op de een of andere manier niet of minder binnen.

 9. Manon 25 mei 2015

  Ik lees gewoon nog boeken 😛 mijn moeder heeft wel een e reader en ze vind heme echt super!

 10. Monique | WritingMonique 25 mei 2015

  Dit is een mooie ereader. Lekker strak model ook. Ik heb geen eReader, ik blijf gewoon lekker ouderwets papieren boeken lezen 😉

 11. Soesja 25 mei 2015

  Ik begin een eReader ook wel steeds interessanter te vinden omdat echte boeken inderdaad wel erg duur zijn… Ik hou van echt papier, maar soms heb ik gewoon niet genoeg geld om alle boeken te lezen die ik wil lezen en pak ik maar weer eens iets uit de kast van m’n ouders. Dan lijkt dit me toch een stuk chiller!

 12. Kimberly 25 mei 2015

  Leuk! Ik ben opzich niet team eReader of team boek, want ik lees toch wel, maakt niet uit of het van papier of van een scherm is haha. Zelf heb ik tijdens mijn zes maanden vrijwilligerswerk in Uganda en Nepal héél veel gelezen vanaf mijn iPad. Ik kon moeilijk 100 boeken meenemen in mn koffer (want zo veel heb ik er gelezen, echt!).

  Ik zelf had eigenlijk geen last van lezen vanaf mijn iPad, maar kan me voorstellen dat zo een ereader een heel stuk makkelijker leest voor de meeste mensen.

 13. Annette - Ann Ages Gracefully 25 mei 2015

  Ik heb sinds vorig jaar een ereader en vind het heerlijk. Vooral met vakantie. Ik sleepte altijd iets van 8 boeken mee en dat was eigenlijk te weinig. Nu kan er zo 15 op de ereader zetten en heerlijk lezen,lezen,lezen 🙂

 14. Fleur 25 mei 2015

  Ik lees boeken via mijn tablet, ontzettend makkelijk en heel fijn!
  Deze ereader ziet er ook heel mooi uit!

 15. Eline | Simply Handwritten 25 mei 2015

  Fijn dat je tevreden bent met je e-reader! Ik heb zelf een Sony Reader en ik kan ook echt niet meer zonder, het is zo heerlijk om weinig gewicht en toch veel boeken mee te kunnen nemen.

 16. Amelie 25 mei 2015

  Ik sta zeker nog aan de kant van Team Papier, maar voor pdf-bestanden van school en dergelijke is het zeker handig!

 17. Laura - Dagelijkse hap 26 mei 2015

  Wij hebben dezelfde en ik raad het iedereen aan! Ik had zelf verwacht dat ik het “boekgevoel” zou missen, maar in tegendeel… ik lees veel meer en het is super handig mee te nemen als je veel onderweg bent 🙂
  Veel plezier ermee!!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén