MaxFactor Creme Puff blush – Lovely Pink & Seductive Pink

Eerst zag ik ze vooral bij Britse bloggers, toen ook bij de Nederlanders: de Creme Puff blush van MaxFactor. Zo pretty! Ze deden me gelijk een beetje denken aan de roze varianten van MAC’s Mineralize Skinfinishes. Dat soort producten vind ik zelf echt ideaal om te gebruiken als blush, want ze geven je zowel een kleurtje als een mooie glow. Laatst was er een kortingsactie bij Kruidvat en ik besloot er dan ook twee mee te nemen om te proberen.
Ik ging voor de kleuren Lovely Pink en Seductive Pink. Lovely Pink is de lichtere kleur met peachy ondertoon, Seductive Pink is de wat meer roze kleur (de onderste bij de foto’s hierboven). De blushes komen in plastic verpakkingen met een zwarte onderkant en aan de bovenkant een goudkleurig randje. Chique? Meh. Maar functioneel is het wel, en lekker compact! Door de naam denk je wellicht dat het creme blushes zijn, maar niets is minder waar. Het zijn gewoon poederblushes!
En oeh, ik vind ze mooi! Ze zijn shimmery maar zeker niet te glitterig en geven een mooie glow. Op de swatchfoto zie je links Lovely Pink en rechts Seductive Pink. Op de tweede foto zie je Lovely Pink aangebracht op m’n wang, en op de derde foto uiteraard Seductive Pink. Lovely Pink is heel licht en beter te omschrijven als peachy, maar wel lekker zacht en natuurlijk qua kleur. Seductive Pink is wat feller en meer roze, en ook beter op te bouwen. Lovely Pink is voor een donkere huidskleur misschien wel te onopvallend, maar zeker voor lichte huidjes wel mooi!

Sinds ik ze heb gebruik ik ze eigenlijk wel dagelijks, uiteraard afwisselend. Lovely Pink is eigenlijk wel mijn favoriet omdat ik die prima aan kan brengen zonder bang te zijn dat het snel too much wordt. Maar Seductive Pink is ook wel mooi, zeker als je niet zo wit bent als ik haha. Ze doen me trouwens zeker denken aan de Mineralize Skinfinishes van MAC, al hebben die vaak nog wel wat extra shimmer. Zo heb ik Star Wonder van een oude collectie. Qua tint lijkt hij best op Seductive Pink, maar hij bevat daarnaast ook nog een mooie gouden glans die je bij Seductive Pink dan weer niet terug ziet. Geen perfecte dupe dus! De MaxFactor Cream Puff blushes zijn wel best prijzig vind ik, je betaalt namelijk €12,99 per stuk. Wachten op een goede kortingsactie is zeker de moeite waard!