MAC Eye Shadow x15 Cool Neutral palette

Een tijd geleden zag ik op een aantal blogs de nieuwe, al gevulde 15 eyeshadow palettes van MAC voorbij komen en niet veel later zag ik ze ook bij de counters. Een warme en een koele variant, allebei gevuld met prachtige kleuren. En dat de oogschaduws van MAC van goede kwaliteit waren wist ik al. Ik werd er heel hebberig van, maar ze zijn zo duur! Toen ik ze echter op een vliegveld in Londen zag voor een flink lagere prijs, ging ik toch overstag.Ik koos voor het Cool Neutral palette. Niet helemaal vrijwillig overigens, want het Warm Neutral palette was uitverkocht. Maar ik ben zelf sowieso wel meer fan van koele kleuren. Ik weet dat warm misschien beter staat bij mijn groene ogen en rode haar, maar op een of andere manier vind ik het dan juist too much. Anyways, het palette ziet er door de strakke verpakking heel tof uit! Nadeel is wel dat het plastic super besmettelijk is haha, voordat je het weet zit het hele palette onder de oogschaduwvlekken.

Hij heeft een magnetische sluiting en heeft geen vervelend vakje met een sponsapplicator die je toch niet gebruikt. Scheelt weer ruimte! De meeste kleuren in het palette zijn nieuw en niet los verkrijgbaar, een aantal kleuren zijn volgens mij wel eerder uitgebracht. Ook bevat het palette een mix van verschillende finishes – mat, shimmery en echt glitterig. De tinten zijn wel vrij licht en dat vind ik zelf niet zo erg, maar is misschien minder interessant als je een donkere huidskleur hebt.

Swatches! De eerste rij bestaat uit de volgende 5 kleuren (van links naar rechts): Flounce, Sweet Allure, Sun Tweaked, After Dusk en Blackberry. Vooral de tweede kleur uit dit rijtje vind ik mooi voor op het bewegend ooglid, maar ook de andere kleuren staan mooi bij groene of bruine ogen!

In het tweede rijtje vind je de kleuren Pick Me Up, Cozy Grey, Crushed Clove, Deception en Brun. De tweede kleur vind ik stiekem wel een beetje tegenvallen, maar de andere kleuren liggen helemaal in mijn straatje. Pick Me Up is de perfecte matte highlighter die niet zo wit is dat hij te hard over komt. En Brun vind ik een hele fijne kleur voor in de crease!

In de laatste rij vind je Silver Fog, French Clay, Cumulus, Pearled Earth en Black Tied. Op de zwarte kleur na is dit denk ik toch wel mijn favoriete rij. French Clay is prachtig op het bewegend ooglid en Pearled Earth is een handige kleur om in je crease te gebruiken bij een koele look. De zwarte kleur is door de grove, zilveren glitters die erin zitten bovendien ook best bijzonder.


En looks! Zoals altijd vermeld ik er graag bij dat ik niet zo’n heldin ben in het maken van ooglooks, haha. Toch hoop ik dat het je wel een beetje een idee geeft van wat je ermee kunt. Ik maak het liefst een look zoals je onderaan ziet: fris en licht, en niet al te opvallend. Maar je kunt zeker ook een stuk donkerder gaan als je dat wilt. Bij het gebruiken van de oogschaduws merk je waarom MAC oogschaduws zulke goede reviews krijgen – ze zijn misschien niet altijd even gepigmenteerd, maar ze zijn altijd super goed op te bouwen en lekker zacht. Bovendien lijken ze bij mij altijd wel net wat beter te blijven zitten dan oogschaduw van goedkopere merken!

Ik gebruik het Cool Neutral palette vaak en graag en ben er ook echt blij mee. Maar, ik vind de prijs wel echt overdreven hoog haha. Hij kost in Nederland namelijk €125 €138 en dat is veel geld. Wel is het goedkoper dan het zelf samenstellen van een 15 palette van MAC, wat trouwens wel een mogelijkheid is. Een andere optie is het palette scoren op een vliegveld of bijvoorbeeld in Amerika. Zo betaalde ik bij het duty free gedeelte in Londen zo’n 50 pond voor, wat op ongeveer €80 kwam. Nog steeds veel geld, maar het scheelt wel iets! Een aanrader is het MAC Eye Shadow x15 Cool Neutral palette in ieder geval zeker. Hij is te koop bij de MAC counters, MAC Pro Store en in de webshop!

Verder Bericht

Vorige Bericht

30 Reacties

 1. Liset - Beautydagboek 31 mei 2015

  Een mooi palette, zeker de wat warmere kleurtjes spreken me aan! Sowieso is MAC één van mijn favoriete merken, dus dan kan het al niet meer stuk, haha.

 2. Lotte 31 mei 2015

  Mooi palette! Ik ben zelf alleen meer een warm type dus zou dit palette niet echt iets voor mij zijn… Wel echt prachtige kleurtjes ♥

 3. Bianca 31 mei 2015

  Ik vind het een heel mooi palette maar in Nederland kost die inmiddels al €138 en daar voor ga ik hem nooit kopen vind dat gewoon echt te veel geld x

 4. Sophie 31 mei 2015

  Wat een prachtig palette! Ik zou zelf echt voor het warm palette gaan omdat ik veel meer warme kleuren draag. Maar dit palette wil ik hoe dan ook, haha! 🙂

 5. Femke 31 mei 2015

  Wauw, wat een prijs voor dit palette zeg! Als ik die zou willen zou ik hem inderdaad zeker ergens anders scoren dan in Nederland..toch verwacht ik niet dat ik deze eens ga aanschaffen maar wel een ontzettend mooi palette met mooie swatches die je hebt gemaakt!

 6. Amelie 31 mei 2015

  Dit is echt mijn favoriete palette! Zo onwijs mooi en goed! Maar ben ook blij dat ik hem in Londen kocht, want 125€ is echt een belachelijke prijs

 7. Sandra - Beautybysandra 31 mei 2015

  Wat een mooie kleuren, maar inderdaad nog steeds wel echt belachelijk veel geld…

 8. Anneloes 31 mei 2015

  Dit is zo’n mooi palette! Ik heb ‘m ook en het is ook een van mijn favorieten.

 9. Lotte 31 mei 2015

  Zo mooi, maar zooo duur! 🙁 Wel echt een tof palette, alle kleuren die je nodig hebt, heb je nu (gezien je nooit echt kleurrijke ooglooks draagt).

 10. wies 31 mei 2015

  ah so pretty, ik wil deze ook al heel lang maar ik heb al zoveel dus ik mag hem daarom niet kopen van mezelf 😛

  • Marjolein 31 mei 2015 — Berichtauteur

   Dan is de prijs al helemaal een reden om ‘m niet te kopen, haha! Al heb ik ook wel heel veel van dit soort palettes hoor, maar nog bijna geen MAC :).

 11. Dionne 31 mei 2015

  Wauw! Wat een ontzettend mooi palette! Prachtig!

 12. Mariëlle 31 mei 2015

  Het is inderdaad veel geld, MAAR ik vind het echt een prachtig palette met hele mooie kleuren <3

 13. anna 31 mei 2015

  Wat een geweldig palette, die is zijn geld zeker waard!

 14. Nicole 31 mei 2015

  Wauw wat een mooi palette. Hij is zeker aan de prijs, maar inderdaad bij een duty free gedeelte gaat het nog wel!

 15. Mariska 31 mei 2015

  Dat is echt een prachtig palette!

 16. Laura 31 mei 2015

  Wat een prachtig palette! <3

 17. Kelly 31 mei 2015

  Prachtig palette is dit. Ben zelf ook erg tevreden over het mijne. 🙂

 18. LinvanT 31 mei 2015

  Mooi palette! Ik denk dat het mss aan mijn monitor ligt, maar op sommige foto’s lijkt het alsof je 6 witte oogschaduws hebt en 9 neutrale. Hoeveel matte oogschaduws zitten er nu in? Ik heb het idee maar 3 en de rest shimmery.

  Maar de volgende keer dat ik ga vliegen neem ik ook meer geld mee. Lipsticks schelen iets van €4-4,50 per stuk en dan wordt MAC al leuker om te shoppen.

  • Marjolein 31 mei 2015 — Berichtauteur

   Flounce, Blackberry, Pick Me Up, Cozy Grey en Brun zijn allemaal mat. En ik denk dat je de kleuren het beste kunt zien op de swatches! Aangezien de meeste kleuren licht en shimmery zijn, lijken ze op foto’s helaas al snel allemaal dezelfde kleur. Terwijl dat in het echt zeker niet zo is :).

   MAC shoppen bij een duty free deel is inderdaad al een heel stuk leuker, haha! En ik zag ook bij de counters in Londen en op Schiphol best veel producten van de LE die er toen was, terwijl het verder overal wel uitverkocht leek. Ook wel interessant :).

 19. Alette 31 mei 2015

  Oeh, zo mooi! Dit palet wil ik ook zo graag hebben. Maarja die prijs he…?

 20. Anne 31 mei 2015

  Wat een mooi palette. De kleuren zijn geweldig 🙂
  Vind het wel heel veel geld voor een oogschaduw palette hoor, weet niet of ik dat ervoor over heb.
  xxx Anne

 21. Lisa's Beautybabbels 31 mei 2015

  Wat een awesome palette toch!

 22. Vera 31 mei 2015

  Echt een heel mooi palette maar inderdaad heel prijzig! Tof dat je hem voor een stuk minder hebt weten te bemachtigen. Mooi kleuren zijn het.

 23. Marjoleinee 31 mei 2015

  Wat een prachtig palette!

 24. Eilish (artisticstateofmind) 31 mei 2015

  Hij is zoo mooi, maaar zooooo veeeeeel te duur voor mij!

 25. Rachel 1 juni 2015

  Mooi palette maar vind het te duur voor zulke kleuren!

 26. Priscilla 1 juni 2015

  Dit is echte en prachtig palette. 80 euro zou ik er misschien ook nog voor neerleggen maar 138 euro word me echt veel te gek. Het is natuurlijk maar oogschaduw. Ik denk wel dat je eindeloos kunt variëren qua mooie neutrale looks. Ik zou graag nog meer looks willen zien met dit palette 🙂

 27. Shiralee 1 juni 2015

  €80,-?! Dat is een hele goede reden om deze te kopen! In Nederland vind ik het echt té veel geld, niet leuk meer gewoon. Je hebt er misschien wel wat voor maar overdrijven kan ook. En ik vind dat je mooie looks hebt gemaakt hoor, vooral de bovenste!

 28. Julie 1 juni 2015

  Het ziet er mooi uit, maar het palette kost echt belachelijk veel vind ik!
  Wel super nice dat je het aan €80 kon scoren! 🙂

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén