MAC Eye Shadow x15 Cool Neutral palette

Een tijd geleden zag ik op een aantal blogs de nieuwe, al gevulde 15 eyeshadow palettes van MAC voorbij komen en niet veel later zag ik ze ook bij de counters. Een warme en een koele variant, allebei gevuld met prachtige kleuren. En dat de oogschaduws van MAC van goede kwaliteit waren wist ik al. Ik werd er heel hebberig van, maar ze zijn zo duur! Toen ik ze echter op een vliegveld in Londen zag voor een flink lagere prijs, ging ik toch overstag.Ik koos voor het Cool Neutral palette. Niet helemaal vrijwillig overigens, want het Warm Neutral palette was uitverkocht. Maar ik ben zelf sowieso wel meer fan van koele kleuren. Ik weet dat warm misschien beter staat bij mijn groene ogen en rode haar, maar op een of andere manier vind ik het dan juist too much. Anyways, het palette ziet er door de strakke verpakking heel tof uit! Nadeel is wel dat het plastic super besmettelijk is haha, voordat je het weet zit het hele palette onder de oogschaduwvlekken.

Hij heeft een magnetische sluiting en heeft geen vervelend vakje met een sponsapplicator die je toch niet gebruikt. Scheelt weer ruimte! De meeste kleuren in het palette zijn nieuw en niet los verkrijgbaar, een aantal kleuren zijn volgens mij wel eerder uitgebracht. Ook bevat het palette een mix van verschillende finishes – mat, shimmery en echt glitterig. De tinten zijn wel vrij licht en dat vind ik zelf niet zo erg, maar is misschien minder interessant als je een donkere huidskleur hebt.

Swatches! De eerste rij bestaat uit de volgende 5 kleuren (van links naar rechts): Flounce, Sweet Allure, Sun Tweaked, After Dusk en Blackberry. Vooral de tweede kleur uit dit rijtje vind ik mooi voor op het bewegend ooglid, maar ook de andere kleuren staan mooi bij groene of bruine ogen!

In het tweede rijtje vind je de kleuren Pick Me Up, Cozy Grey, Crushed Clove, Deception en Brun. De tweede kleur vind ik stiekem wel een beetje tegenvallen, maar de andere kleuren liggen helemaal in mijn straatje. Pick Me Up is de perfecte matte highlighter die niet zo wit is dat hij te hard over komt. En Brun vind ik een hele fijne kleur voor in de crease!

In de laatste rij vind je Silver Fog, French Clay, Cumulus, Pearled Earth en Black Tied. Op de zwarte kleur na is dit denk ik toch wel mijn favoriete rij. French Clay is prachtig op het bewegend ooglid en Pearled Earth is een handige kleur om in je crease te gebruiken bij een koele look. De zwarte kleur is door de grove, zilveren glitters die erin zitten bovendien ook best bijzonder.


En looks! Zoals altijd vermeld ik er graag bij dat ik niet zo’n heldin ben in het maken van ooglooks, haha. Toch hoop ik dat het je wel een beetje een idee geeft van wat je ermee kunt. Ik maak het liefst een look zoals je onderaan ziet: fris en licht, en niet al te opvallend. Maar je kunt zeker ook een stuk donkerder gaan als je dat wilt. Bij het gebruiken van de oogschaduws merk je waarom MAC oogschaduws zulke goede reviews krijgen – ze zijn misschien niet altijd even gepigmenteerd, maar ze zijn altijd super goed op te bouwen en lekker zacht. Bovendien lijken ze bij mij altijd wel net wat beter te blijven zitten dan oogschaduw van goedkopere merken!

Ik gebruik het Cool Neutral palette vaak en graag en ben er ook echt blij mee. Maar, ik vind de prijs wel echt overdreven hoog haha. Hij kost in Nederland namelijk €125 €138 en dat is veel geld. Wel is het goedkoper dan het zelf samenstellen van een 15 palette van MAC, wat trouwens wel een mogelijkheid is. Een andere optie is het palette scoren op een vliegveld of bijvoorbeeld in Amerika. Zo betaalde ik bij het duty free gedeelte in Londen zo’n 50 pond voor, wat op ongeveer €80 kwam. Nog steeds veel geld, maar het scheelt wel iets! Een aanrader is het MAC Eye Shadow x15 Cool Neutral palette in ieder geval zeker. Hij is te koop bij de MAC counters, MAC Pro Store en in de webshop!