Fotografie – Kralingse Plas

Afgelopen zondag was het verrassend lekker weer en dus besloten een vriend van me en ik om weer eens foto’s te gaan maken. Hij heeft serieuze skills en gear, ik doe meestal maar gewoon wat en hoop dat het resultaat wel acceptabel is haha. We gingen naar de Kralingse Plas en het bos ernaast en hoewel het gehalte leuke dingen om te fotograferen wat tegenviel, was het in ieder geval wel een lekker dagje! Toch benieuwd naar m’n foto’s? Kijk dan vooral verder!

Logischerwijs kan je bij de Kralingse Plas ook werkelijk wat water vinden met op een zonnige dag lekker veel bootjes erop. Er waren kindjes aan het oefenen met het zeilen en veel mensen waren aan het genieten van het lekkere weer! Het is meestal best druk om de plas heen, maar er zijn ook best veel gebieden waar je bijna niemand tegen komt.

Ik maakte de meeste foto’s met m’n Canon EOS 70D en Canon 100mm F2.8 macrolens. Die lens had ik eigenlijk nog niet zo uitgebreid buiten geprobeerd en het blijft toch wel een mooie lens met mooie resultaten. Ik heb ook wat macrodingen geprobeerd (het resultaat zie je hieronder), maar ook voor gewone foto’s werkt hij best goed! Ik maakte trouwens ook nog een toffe macrofoto van zo’n langpootmug maar aangezien ik weet dat een enkeling van jullie er nachtmerries en kriebels van zal krijgen, kan je die foto hier bekijken ;).

We sloten de dag af met sushi bij Sumo, super duper jum! Wel echt een sushi overdosis gehad haha, maar het was zoals altijd wel heerlijk. Ik maakte trouwens ook nog deze slo-mo video van een paardenbloem die best goed geslaagd was! Met de iPhone trouwens – ik heb geen spiegelreflexfilmskills haha. Heb jij dit weekend kunnen genieten van het lekkere weer? En wat vind je van mijn foto’s?

  1. Mooie foto’s hoor! Welke camera gebruik jij voor je foto’s?!
    Ik heb een lekker relaxed weekend gehad met shoppen, niksen, opruimen (bah!) en feestjes en bezoekjes :-).

  2. Wat een prachtige foto’s! Nu heb ik zin om de fiets te pakken en naar de plas te gaan, haha! Ik loop er in de zomer heel vaak hard 🙂 Die langpootmug is ook echt heel gaaf!

  3. ”Hij heeft serieuze skills en gear, ik doe meestal maar gewoon wat en hoop dat het resultaat wel acceptabel is haha.”

    Dat zinnetje, doe niet zo gek! Jij hebt ook skills! Wat een gave foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *