Essence The Gel Nail Polish

Wow, Essence heeft echt oprecht iets heel tofs uitgebracht. Ik hou sowieso heel veel van nagellak, maar vind twee dingen belangrijk: het moet snel droog zijn en het moet lang blijven zitten. Twee dingen waar Essence voorheen nou niet bepaald goed op scoorde (vooral op dat laatste niet). Maar Essence heeft de hele “standaard” lijn met nagellak vernieuwd en noemt het nu the Gel Nail Polish. Ik ben fan!Essence had al vrij snel nadat echte gel nagellak hip werd zelf een systeem uitgebracht, maar dit is inmiddels al weer uit de schappen verdwenen. Vind ik niet zo erg, want mijn ervaring met die gel nails systemen is toch niet zo best. Gelukkig kwamen al steeds meer merken met nagellak die gebaseerd is op deze techniek maar waar je geen LED-lamp voor nodig hebt. Essence heeft de standaard nagellakjes omgetoverd tot een variant van deze techniek en heeft daarbij een bijpassende basecoat en topcoat uitgebracht.
Prince Charming & I ♥ My Blue Jeans

Prince Charming is zo’n mintgroen kleurtje met een zilveren shimmer erin. Super zomers! Dekt perfect, eigenlijk na een laagje al (maar 2 laagjes is mooier). Hij doet me een beetje denken aan een zeemeermin, haha. I ♥ My Blue Jeans is mat en droogt ook mat op, maar ziet er dan wel een beetje raar uit. Er kwamen kleine bubbeltjes in de lak bij mij en ik weet niet of het aan de kleur zelf ligt of aan de basecoat. Sowieso vind ik de kleur met de topcoat erover een stuk toffer!4 Ever Young & Do You Speak Love?

Twee keer rood! Al is 4 Ever Young meer raspberry roze dan echt rood, maar wel lekker fris. Do You Speak Love is juist weer vrij donker rood en vampy. Beide kleurtjes dekken op zich prima maar hebben het probleem wat ik altijd heb met dit soort kleurtjes – je blijft m’n nagelrandjes er doorheen zien. Ik vind het bij deze twee kleurtjes zeker niet storend, maar wel een beetje jammer.


Maar nu de reden waarom ik fan ben van de nagellak. Na ruim 4 dagen zag het er nog steeds best prima uit, zoals je op de foto’s hierboven ziet! De meeste nagellak houdt ’t bij mij 2-3 dagen vol zonder echt lelijke beschadigingen, Essence vaak nog geen dag. Allen de duimnagel van m’n linkerhand was flink gaan chippen, maar dat heb ik eigenlijk altijd heel snel. Voor de rest was ik echt onder de indruk. Bovendien droogt de nagellak ook bijzonder snel als je de bijbehorende basecoat en topcoat gebruikt.

De “The Gel Nail Polish” van Essence doet me eigenlijk nog het meest denken aan de Miracle Gel nagellak van Sally Hansen, maar dan aanzienlijk goedkoper. Ook die producten blijven bij mij zo’n 4 dagen mooi en ook die combinatie van nagellak en topcoat droogt snel. Toch kies ik dan liever voor Essence omdat het aanbod aan kleuren veel groter is en het goedkoper is. Een kleurtje van de Essence lijn kost €1,69 en de basecoat en topcoat kosten €2,59 per stuk!

Verder Bericht

Vorige Bericht

28 Reacties

 1. Sandra - Beautybysandra 12 mei 2015

  Vooral die roze en matblauwe vind ik geweldig!

 2. Sophie 12 mei 2015

  Mij lukt het echt niet om gekleurde nagellak chipvrij te houden. Ik weet niet wat ik doe, maar geen enkele nagellak houdt het haha! Ik vind het mint en raspberry kleurtje écht heel erg mooi!

 3. Dagmar 12 mei 2015

  Wauw je hebt helemaal gelijk, deze zijn echt super superleuk! Ik word er ook helemaal enthousiast van, wat is het resultaat ontzettend mooi! Te gekke review en mooie foto’s!

 4. Sonja (40plus) 12 mei 2015

  Prachtige foto’s en fijne review. Ik heb de meeste al in ‘normale lak’ vond dat jammer, dat het geen vernieuwde kleuren zijn.

 5. Liset - Beautydagboek 12 mei 2015

  Wat fijn om te horen dat de base- en topcoat zo goed bevallen! Ik heb met Essence lakjes ook altijd dat ze de eerste dag gaan chippen, dus die koop ik nu nooit meer, haha. Denk je dat deze coats ook in combinatie met andere nagellakmerken werken?

 6. Eline 12 mei 2015

  Wat een fijne review! Ik vind ze echt heel mooi en je maakt altijd ontzettend mooie nagellak foto’s, heel helder en mooi glanzend ^^

 7. Svenja 12 mei 2015

  Wauw, stuk voor stuk prachtige kleuren. Alhoewel de mintgroene kleur echt mijn favoriet is. Wat fijn dat ze ook zo lang mooi blijven. 4 dagen vind ik echt veel!

 8. Delphine 12 mei 2015

  Ik ben fan van de rode tinten! Jij kan het wel heel mooi aanbrengen hoor!

 9. kelly 12 mei 2015

  Ik heb ze oog gekocht en ik moet ze nog even goed uitproberen, maar dit klinkt allemaal heel erg fijn!

 10. mariëlle 12 mei 2015

  Wauw dit ziet er goed uit zeg, mooie kleuren!

 11. anna 12 mei 2015

  Oeh wauw, ik wist helemaal niet dat Essence dit nu ook verkocht! Ik ga gauw eens kijken, dit is echt ideaal.

 12. Manon 12 mei 2015

  Stuk voor stuk hele mooie kleuren!

 13. Nicole 12 mei 2015

  Ze zien er heel goed uit!

 14. Alyssa 12 mei 2015

  Ik las er al eerder van alles over, maar kon me er niet echt een voorstelling bij maken. Omdat het nogal ‘gedoe’ is om ‘zoveel’ handelingen te moeten doen voor gekleurde nagels. Maar als de lak daardoor veel langer blijft zitten, dan is het wel echt een aanrader 🙂

 15. Danielle 12 mei 2015

  Wat een prachtige foto’s en wat een goedkope optie zeg! Dat is zeker budget te noemen. Ben er nu na je review wel echt heel benieuwd naar geworden!

 16. Tania 12 mei 2015

  Ziet er goed uit. Ik ga er zeker eens een kijkje naar nemen.

 17. Shiralee 12 mei 2015

  Wat een fijne review! Was hier erg benieuwd naar aangezien nagelak bij mij ook niet lang volhoudt. Dus alle lakjes zijn omgetoverd in de gel variant? Dat is wel beter zeg! Ga dit zeker eens proberen, bedankt 🙂

 18. Miranda 12 mei 2015

  Wauw, ik ben verliefd op je foto’s. Wat fijn dat de nagellakken zo goed bevallen ,ze zien er ook prachtig uit.

 19. Laura 12 mei 2015

  Wauw wat een perfecte nagel vorm heb jij zeg , je kunt wel mee doen aan een reclame voor nagellak met deze nagels haha! De lakjes zijn inderdaad echt verbazingwekkend goed en budget! Ik reviewde ze een tijd geleden ook

  -xxx- Laura

 20. Beautyjuf 12 mei 2015

  Wat tof dat je zo tevreden bent over de kwaliteit van deze lakjes. Ik vind de tinten echt prachtig! Enkele weken geleden heb ik ook een nagellakje uit deze lijn gekocht, maar ik ben er helaas niet zo mee in mijn sas. Vandaar dat ik ook niet snel nog meer lakjes uit deze lijn ga kopen.

 21. Jana 12 mei 2015

  Wow wat een mooie kleurtjes, de prijs valt ook goed mee 😀 Ik ga dit denk ik eens proberen 😀 x

 22. Maaike 12 mei 2015

  Prachtige foto’s! Normaal ben ik niet zo van het blauw, maar die donkerblauwe kleur vind ik zeker wat hebben!

 23. Lys 12 mei 2015

  Ik ben zó benieuwd naar deze vernieuwde nagellakjes! Je bent niet de eerste die zegt dat ze langer goed op de nagels blijven zitten- net waar ik naar op zoek ben bij nagellak. Ik vind de raspberry rode kleur er leuk uitzien!

 24. Franny 13 mei 2015

  Ben ook helemaal weg van deze gel nagellak echt een super produkt! Zeker voor die prijs

 25. Amelie 13 mei 2015

  Dat klinkt onwijs goed! Toch maar eens gaan proberen!

 26. Mariska 13 mei 2015

  Ziet er erg mooi uit!

 27. Mariska 13 mei 2015

  Nu ben ik er ook heel erg benieuwd naar geworden! Ziet er goed uit en de prijs is ook heel fijn.

 28. Roxanne 15 mei 2015

  Mooie lakjes en super dat de houdbaarheid beter is! Ik vraag me wel nog af of je niet ook een andere base- en/of topcoat kunt gebruiken….

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén