Essence The Gel Nail Polish

Wow, Essence heeft echt oprecht iets heel tofs uitgebracht. Ik hou sowieso heel veel van nagellak, maar vind twee dingen belangrijk: het moet snel droog zijn en het moet lang blijven zitten. Twee dingen waar Essence voorheen nou niet bepaald goed op scoorde (vooral op dat laatste niet). Maar Essence heeft de hele “standaard” lijn met nagellak vernieuwd en noemt het nu the Gel Nail Polish. Ik ben fan!Essence had al vrij snel nadat echte gel nagellak hip werd zelf een systeem uitgebracht, maar dit is inmiddels al weer uit de schappen verdwenen. Vind ik niet zo erg, want mijn ervaring met die gel nails systemen is toch niet zo best. Gelukkig kwamen al steeds meer merken met nagellak die gebaseerd is op deze techniek maar waar je geen LED-lamp voor nodig hebt. Essence heeft de standaard nagellakjes omgetoverd tot een variant van deze techniek en heeft daarbij een bijpassende basecoat en topcoat uitgebracht.
Prince Charming & I ♥ My Blue Jeans

Prince Charming is zo’n mintgroen kleurtje met een zilveren shimmer erin. Super zomers! Dekt perfect, eigenlijk na een laagje al (maar 2 laagjes is mooier). Hij doet me een beetje denken aan een zeemeermin, haha. I ♥ My Blue Jeans is mat en droogt ook mat op, maar ziet er dan wel een beetje raar uit. Er kwamen kleine bubbeltjes in de lak bij mij en ik weet niet of het aan de kleur zelf ligt of aan de basecoat. Sowieso vind ik de kleur met de topcoat erover een stuk toffer!4 Ever Young & Do You Speak Love?

Twee keer rood! Al is 4 Ever Young meer raspberry roze dan echt rood, maar wel lekker fris. Do You Speak Love is juist weer vrij donker rood en vampy. Beide kleurtjes dekken op zich prima maar hebben het probleem wat ik altijd heb met dit soort kleurtjes – je blijft m’n nagelrandjes er doorheen zien. Ik vind het bij deze twee kleurtjes zeker niet storend, maar wel een beetje jammer.


Maar nu de reden waarom ik fan ben van de nagellak. Na ruim 4 dagen zag het er nog steeds best prima uit, zoals je op de foto’s hierboven ziet! De meeste nagellak houdt ‘t bij mij 2-3 dagen vol zonder echt lelijke beschadigingen, Essence vaak nog geen dag. Allen de duimnagel van m’n linkerhand was flink gaan chippen, maar dat heb ik eigenlijk altijd heel snel. Voor de rest was ik echt onder de indruk. Bovendien droogt de nagellak ook bijzonder snel als je de bijbehorende basecoat en topcoat gebruikt.

De “The Gel Nail Polish” van Essence doet me eigenlijk nog het meest denken aan de Miracle Gel nagellak van Sally Hansen, maar dan aanzienlijk goedkoper. Ook die producten blijven bij mij zo’n 4 dagen mooi en ook die combinatie van nagellak en topcoat droogt snel. Toch kies ik dan liever voor Essence omdat het aanbod aan kleuren veel groter is en het goedkoper is. Een kleurtje van de Essence lijn kost €1,69 en de basecoat en topcoat kosten €2,59 per stuk!