A visit to Amsterdam – foto’s en shoplog!

Afgelopen vrijdag had ik een “verplichte vrije dag” en ik kan je vertellen dat ‘t best als muziek in m’n oren klonk. Een paar weken terug zei m’n ma al dat ze het leuk zou vinden om dan samen wat te gaan doen. Op de planning stond dan ook om een bezoekje te brengen aan Haarlem, een stad waar we allebei nog nooit geweest waren. Maar eenmaal in de trein besloten we lekker te blijven zitten en door te gaan naar Amsterdam. En tussen het shoppen door kon ik het natuurlijk niet laten om foto’s te maken in deze stad. Kijk verder voor lekker veel foto’s en een kleine shoplog!
In de trein gaf ik m’n ma een kort selfielesje (het duurde even voordat ze doorhad waar de camera nou precies zat) en eenmaal in Amsterdam aangekomen besloten we eerst maar richting de Dam te lopen. Het was al best druk en stiekem is dat de reden dat ik normaal niet zo vaak in Amsterdam kom. Toeristen everywhere! Maar ach, je moet wat overhebben voor super awesome winkels zoals & Other Stories en Urban Outfitters, haha.Wat dus wel echt chill was, is dat de Hema in Amsterdam pashokjes heeft. Awyes! Ik vind de kleding van Hema steeds leuker worden, met toffe prints en vrij simpele designs (do like). Ik paste dan ook twee items en besloot het voorste blouseje mee te nemen. In de buurt van de Dam zitten tegenwoordig Urban Outfitters en Forever 21 en vooral van de Urban Outfitters word ik altijd zoooo hebberig! De toffe boeken, de fotografiespullen, de bijzondere accessoires.. Ik besloot me maar in te houden omdat ik wist dat we nog naar de & Other Stories gingen, maar toch. De Forever 21 vond ik trouwens best wel tegenvallen! 🙁
Als ik in Amsterdam of Den Haag kom, dan is een bezoekje aan The American Book Center wel echt een must. Hier hebben ze namelijk echt mega veel Engelstalige boeken! En niet alleen de standaard leesboeken, maar bijvoorbeeld ook best veel boeken over fashion, fotografie en beauty. In Amsterdam zit hij aan het Spui en dat is ook zeker het bezoeken waard. Al was het maar omdat het er ineens zoveel rustiger is dan op de grote winkelstraat.
En toen was het tijd voor de & Other Stories, woohoo! In Londen werd ik er al helemaal verliefd op en gelukkig zit hij sinds kort ook in Amsterdam. Deze winkel is echt zo mooi en netjes en rustgevend, en ik wil er altijd alles kopen. Helaas is het wel een beetje prijzig, zo kost een mooie tas al gauw zo’n €100 of nog meer. Ik vermaakte me gelukkig prima met de sieraden en beautyproducten. Je kunt er trouwens ook wat producten vinden van onder andere TheBalm, Eyeko en Tangle Teezer!
En eerlijk is eerlijk, daarna waren we eigenlijk al wel weer een beetje klaar met al het shoppen haha. Het was gelukkig wel echt super lekker weer en het was er druk, maar niet te druk. We besloten maar terug te gaan naar Rotterdam om daar wat te eten (I loooove Eazie!) en nog een beetje rond te kijken.


Ik kocht wonderlijk genoeg niet eens zoveel, al was ik ook een beetje belemmerd door dat de maand deze keer wat langer duurt dan mijn geld haha. Wel kocht ik het jurkje bij de H&M dat ik een week of twee geleden al eens had gepast en geweldig vond, maar toch over twijfelde. Maar het stofje is dik en daardoor valt het jurkje super mooi! Deze was €25. Bij Hema kocht ik een mouwloos blouseje (€10) en een simpel zwart vestje (€10). Vind ik een fijne combinatie!


Bij Xenos kocht ik washitape (€2) en niet omdat ik er creatieve to-do lists mee wil maken maar omdat ik altijd producten vastplak met washitape als ik ze op de foto wil zetten, haha! Dit tape kan je namelijk super makkelijk afscheuren en laat geen lelijke vlekken achter op producten. Bij & Other Stories kocht ik na lang wikken en wegen alleen maar de bodymist (€15) die ik in Londen had laten staan (niet handig met koffer). Deze bodymist ruikt namelijk exact hetzelfde als de Verbena producten van L’Occitane en dat vind ik zo’n lekkere geur! Super fris en citroen-achtig. Bij Flormar hoopte ik mooie blushes te vinden, maar dat viel nogal tegen. Uiteindelijk nam ik wel een EOS-achtige lipbalsem (€5) mee die naar appel smaakt.

Mede dankzij het lekkere weer en de leuke winkels in Amsterdam was het wat mij betreft een geslaagde dag! Stiekem waren er nog wel veel meer dingen die ik had willen kopen, maar soms kan het geen kwaad om het te laten liggen. En als ik er dan aan blijf denken (zoals het jurkje van de H&M), dan kan het kopen altijd nog :). Heb jij wat leuks gedaan met Hemelvaart of de dag erna?