Waarom ik het niet zo erg vind om geen bekende blogger te zijn

De (Nederlandse) blogwereld is van heel klein naar behoorlijk groot gegaan, met volgens mij inmiddels al tientallen topbloggers die er hun dagelijkse werk van hebben kunnen maken. Ik vind het nog steeds een interessante en unieke wereld, én ik vind het heel knap dat sommigen er zo ver mee zijn gekomen op professioneel gebied! En ik geef eerlijk toe: toen ik (inmiddels al zeker 5 jaar geleden) met bloggen begon droomde ik ook wel van fulltime bloggen voor een heerlijk inkomen.

Die droom is voor mij vooralsnog niet uitgekomen en ik verwacht ook niet dat het op korte termijn gaat gebeuren. Volgens mij zijn twee dingen al belangrijk om succesvol te zijn als blogger, namelijk het hebben van tijd en het hebben van iets “unieks”. En beiden heb ik op dit moment niet. Maar ik zat laatst te denken.. Vind ik dat zo erg? Is het wel zo geweldig om een bekende, goed verdienende blog te hebben waar je fulltime aan werkt? Of zitten er ook best grote nadelen aan? En hoe ga je om met blogdips of juist teveel werk waardoor je je lezers teleur zult stellen?

Het lijkt me best lastig om altijd maar in de spotlight te staan en een boel (online) fans te hebben. En om herkend te worden op straat, ook op de momenten waar je even geen zin hebt in babbelen met mensen die alles van jou weten, maar die jij niet kent. Of, wat me nog wel lastiger lijkt, het moeten omgaan met kritiek. Soms wel tot echt vervelende reacties aan toe die eigenlijk helemaal nergens op slaan, maar je denk ik toch op een of andere manier wel zullen raken.

Bovendien merk ik dat ik kleinere, wat meer onbekende blogs die beheerd worden door mensen die het naast hun studie of werk doen me vaak meer aanspreken. Misschien juist omdat hun leven dichter staat bij dat van mij. Of omdat ze op hun creatieve momenten bloggen en niet wanneer het echt moet. Ook vind ik dat je bij relatief nieuwe blogs nog echt zo’n ontwikkeling ziet in hun teksten, foto’s en blog in het algemeen. Dat betekent overigens niet dat ik niet evengoed graag de blogposts van de grotere bloggers bekijk hoor! Door hun bijzondere levens zijn zij juist weer heel inspirerend en aangezien ze er wat meer tijd voor hebben, weten ze me soms echt te verrassen met toffe blogposts en mooie video’s.

Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd: wat vind jij? Zou jij per direct tekenen voor het leven van een van de grote (beauty)bloggers, of hou je het liever bij een wat minder populaire of misschien zelfs helemaal geen blog? En waarom wel of niet?

Verder Bericht

Vorige Bericht

37 Reacties

 1. Eline | Simply Handwritten 11 april 2015

  Wat een fijn artikel!

  Zelf zou ik het leuk vinden om wel weer iets bekender te worden met mijn blog, door een lange pauze ben ik veel volgers verloren. Wel vind ik het fijn dat mijn blog echt mijn blog is de content wordt bepaald door mijn interesses en niet puur door perspakketten en de nieuwste LE’s. Dat kost misschien wat, maar geeft ook een stukje vrijheid die ik gewoon nodig heb.

  Ik vind jouw blog trouwens heel prettig, prachtige foto’s, goede reviews maar ook persoonlijk. Ga zo door!

 2. Aranka 11 april 2015

  Wat een geweldig artikel, alsof je mijn gedachten kan lezen, ik dacht hier gisteren ook aan. Ik heb dan wel een wat grotere blog (maar ik vind mezelf echt niet één van de grootsten) maar vooral met een oudere doelgroep. Deze doen niet vervelend, gaan niet fangirlen (waar ik denk ik totaal niet tegen kan) en bezoeken je gewoon trouw en laten af en toe een reactie achter. Jonge meiden herkennen mij ook niet, maar de wat oudere dames wel en dat vind ik dan wel weer leuk, daar kan je serieus een praatje mee maken.

  Ik ben echt heel blij dat ik niet zo bekend ben dan ik tientallen fans heb, duizenden volgers op social media die elke dag wel iets van je willen en dat er elke dag wel een rel onder mijn foto’s verschijnt. Dan maar iets minder bekend en minder geld, maar ik ben wel heel gelukkig! Ik weet niet of ik dat zou zijn in een omgekeerde situatie.

 3. Eline 11 april 2015

  Echt een top artikel! Ik vind kleinere blogs leuker om te lezen, want die zijn vaak veel creatiever. Je hoeft niet elke dag te posten vind ik. Zolang het maar leuk blijft. Tuurlijk is het super tof als je er je baan van kunt maken, maar het moet niet je streven zijn

 4. Tineke 11 april 2015

  Interessant artikel! Ik vind het ook absoluut niet erg om geen bekende blogger te zijn. Al had ik ook geen nee gezegd tegen het fulltime bloggen. Mijn favoriete bloggers zijn ook allemaal wat kleinere blogs, deze zijn meestal iets persoonlijker en minder commercieel!
  Liefs

 5. Do 11 april 2015

  Interessant artikel zeg 🙂 Ik zou ook niet zo bekend willen zijn, ik denk dat je dan ook te maken hebt met de negatieve dingen van het bloggen. Je moet toch je imago een beetje op peil houden en aan de verwachtingen voldoen. Ik vind jou blog overigens erg leuk en ik kijk er graag op.

 6. Nicole 11 april 2015

  Ik ben het eigenlijk wel helemaal met je eens!

 7. evelien 11 april 2015

  Wat een tof artikel! Ik zal niet beweren dat ik niet wil dat mijn blog groter en bekende wordt, maar zoals je zegt is daar ook een flinke dosis tijd voor nodig. Als je fulltime werkt, bijna nooit naar events kunt en niet veel contact met bedrijven kunt onderhouden is ‘groot’ worden een behoorlijke uitdaging. En ach, wat is groot? Ik ben maar een mini-blogje als je kijkt naar de grote beauty- en fashionblogs. Toch vind ik dat ik al een behoorlijk eind ben gekomen :). Mijn baan zal ik er dan ook niet van maken voorlopig en dat is prima. Ik denk niet dat ik gelukkig word van veel kritiek en nare reacties die je krijgt als je heel veel volgers hebt.

 8. Marijke I easydailyfood 11 april 2015

  wat een leuk artikel. Ik ben zelf nog maar kort aan het bloggen en merk dat ik ontzetttttttend blij wordt als er meer bezoekers en lezers bijkomen. Ben wel bezig om lezers geboeid te houden en is altijd leuk als dat gewaardeerd wordt. Maar fulltime bloggen zou ik niet willen!

 9. Sonja (40plus) 11 april 2015

  Ik vind het recht uit je hart. Mooi omschreven wat ik ook voel.
  Uit een stuk verleden, vermengd met het heden en een snufje rebel ben ik met bloggen begonnen. Ik ben klein, maar word inderdaad al herkend op straat. In mijn dorpje, hihihi. Ik wil er absoluut geen werk van maken, ben veels te bang om mijn eigen ik er in te verliezen. Nu is het nog leuk en relaxed.

 10. Mariëlle 11 april 2015

  Goed dat je er zo over nadenkt! 🙂 Ik ontdekte deze hobby zo’n jaar geleden en ik zou het heel gaaf vinden om er meer mee te kunnen doen. Niet om perse bekend te worden ofzo haha, maar omdat ik hier gewoon intens gelukkig van word! Maar alles heeft natuurlijk voor- en nadelen!

 11. Manon 11 april 2015

  Heel leuk artikel om te lezen, ik denk er weleens aan en ik denk dat ik er precies hetzelfde als jou over denk. Alhoewel zou ik ook niet gelijk nee zeggen als ik fulltime kon bloggen!

 12. Glamourista 11 april 2015

  Dit vind ik heel herkenbaar! Ik ben zelf geen echt bekende blogger, hoewel mijn blog steeds groeit. En eigenlijk vind ik dat ok heel fijn 🙂

 13. Bouchra | Moroccan Mansion 11 april 2015

  Interessant artikel, het zet je wel tot denken! Zelf doe ik nu als hobby naast mijn drukke studie en werk en vind het leuk om anderen iets bij te brengen.

 14. PinkFairy 11 april 2015

  Helemaal mee eens! En zoals iemand ooit tegen mij zei: je hoeft niet altijd de grootste te zijn.

 15. Amy 11 april 2015

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben een jaar of 4 geleden ook begonnen met het idee van: wie weet wordt dit wel wat? maar van dat idee ben ik al volledig afgestapt nu. Ik hou gewoon van mijn baan en van alle contacten die ik hiermee leg, ik zou het voor geen geld van de wereld willen inwisselen! Het is misschien allemaal wel glitter & glamour om fulltime te bloggen maar het is tevens ook zóveel werk.

 16. Sophie 11 april 2015

  Ik ben het met je eens hoor! Ik zou absoluut geen full time blogger willen worden. Ik studeer voor mijn droom (psychologie) en het moet leuk blijven. Geen verplichting of wat dan ook. Dit is een fijne uitlaatklep en inderdaad; je hoeft ook niet iedere dag te posten (hoewel ik dat wel vaak doe).

 17. Naomi in Wonderland 11 april 2015

  Leuk en goed geschreven artikel! Ik denk dat er sowieso echt altijd voor- en nadelen aan vele dingen zijn verbonden, zoals dit. Ik weet nog niet goed wat ik met m’n blog wil bereiken. Ik ben nu 5 maanden bezig en vind het nog steeds erg leuk dus we zien wel.

 18. anna 11 april 2015

  Leuk geschreven! Fulltime blogger zijn lijkt me van de ene kant heel leuk, maar ook wel echt een opgave. En ik vind die kleinere blogs vaak ook wat persoonlijker, soms raakt het me meer.

 19. Denise 11 april 2015

  Super artikel, je slaat de spijker op z’n kop! Ergens zou het wel leuk zijn om nog wat groter te groeien, maar ik denk dat fulltime bloggen ook niet voor mij is weggelegd. Ik vind veel te veel dingen leuk!

 20. Josephine 11 april 2015

  Precies wat ik dacht, goed verwoord! Toen ik een tijdje geen zin meer had in bloggen, dacht ik van: het is goed zo. Er was een tijd waar het supergoed ging met mijn blog (en ik kijk daar mooi op terug wow hoe heb ik dat voor elkaar gekregen), maar dat was op de middelbare school. Ik heb het gevoel dat het bij mij vooral bij dat is gebleven. Maar ik begon het wel te missen, dus ik ben wel weer begonnen, gewoon voor de fun 😀

 21. anouk 11 april 2015

  Leuke blog!! Ik zou niet zo graag super bekend zijn met mijn blog. Een beetje bekendheid met vaste bezoekers en leuke comments vind ik tof. En ik inspireer graag mensen dus als dat lukt ben ik blij

 22. Shimmer-Pie 11 april 2015

  Mooi stuk zeg! Toch zie ik jou wel als een van de grotere hoor 😉 maar dat is mijn mening. Ik vind blogs van ‘jou grootte’ (om het zo maar even te zeggen) vaak inderdaad veel leuker dan de massale en, in mijn ogen, commerciële blogs.

  Ik ben zelf ook maar een kleine blog maar ik heb er verder ook geen verplichtingen bij en daar voel i me fijn bij!

 23. Tea 11 april 2015

  Ik zou het voor geen goud willen eerlijk gezegd. Nu blog ik al een langere periode niet, maar het trekt mij dan ook niet. Als ik klaar ben met mijn opleiding wil ik de wereld van de techniek in, ik wil een industrieel ontwerper zijn die daar haar geld mee verdiend. Nu kan een blog daarin zeker van toegevoegde waarde zijn, maar enkel leven van een blog past niet bij mij. Ik zou het zonde vinden om hetgeen waar ik voor gestudeerd heb (en echt het leukste van al vind om te doen) te laten varen voor de blogwereld. Daarnaast vind ik net als jij de kleinere en creatieve blogs een stuk interessanter dan de grote blogs waar elke dag geforceerd een artikel online komt.

 24. Fleur 11 april 2015

  Wat goed om hier eens bij stil te staan!
  Ik ben totaal niet groot en net zoals ho jij er tegen aan kijkt; ik vind het niet erg. Als het op mijn pad komt zou het tof zijn, maar zolang dat niet het geval is geniet ik er nog iedere dag van. Ik vind het prima zo en hoef niet tot de top te behoren, dat is namelijk niet de insteek waarom ik er 3 jaar geleden mee begonnen ben. Als ik mezelf vergelijk met de mensen die tegelijkertijd met mij zijn begonnen, had ik veel groter en ‘populairder’ kunnen zijn. Maar net als wat ik al eeder zei; ik hoef het niet en vind het een dikke prima zo!

 25. Rebecca 11 april 2015

  Ik ben nieuw op je blog, en dit is het eerste artikel wat ik lees. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het er helemaal mee eens ben. Tuurlijk is het soms jaloersmakend wat een succes sommige hebben, maar het is ook een kwestie van het elkaar gunnen. Voor nu is het prima voor hoe het gaat, het is tenslotte een hobby en ik heb dit niet uitgekozen als vaste baan. Ik zou daar de tijd niet eens voor hebben!

 26. Priscilla 11 april 2015

  Interessant artikel Marjolein. Ik weet het zelf eigenlijk niet zo goed.Ik ben onlangs begonnen met een hele nieuwe frisse blog, die net een andere insteek heeft als beautybloggen en op dit moment ook beter bij mij past. Ik zou hier graag nog in willen groeien en vind het heel erg leuk als ik een grote groep vaste volgers zou kunnen creëren. Als ik daar uiteindelijk (part-time) mijn geld mee zou kunnen verdienen is dat voor mij wel een hele fijne baan waar ik alleen maar van durf te dromen.

 27. Marjoleinee 11 april 2015

  Wat een mooi stukje heb je geschreven. Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik heb een kleine blog, maar voor nu vind ik dat helemaal goed. Ik kan doen wat ik wil en mijn trouwe volgers blijven mijn blog toch wel bezoeken. Ik ben zelf ook dol op de artikelen van kleinere blogs!

 28. Nienke 11 april 2015

  Het lijkt mij wel heerlijk om gewoon als bijbaantje te kunnen bloggen, dus niet zozeer ervan kunnen leven, maar genoeg verdienen om met mijn bijbaan te kunnen stoppen. Wat jij zegt heb ik ook wel, dat ik de blogs van “hobby”-bloggers, vaker leuker vind om te lezen. Ik lees ook “de” grote blogs, maar voor mijn gevoel zijn de minder professionele blogs inderdaad persoonlijker en minder commercieel, puurder, meer uit het hart geschreven zeg maar…

 29. Annette - Ann Ages Gracefully 11 april 2015

  Mooi artikel heb je geschreven. Ik heb zelf een kleine blog en vind dat helemaal prima. Ik ben dan ook al een stukje ouder (44) maar herken wel wat je zegt. Ik ben vorig jaar mijn blog begonnen vooral voor mezelf en ik dacht goh, als ik mijn ervaringen deel is het wellicht leuk voor anderen om te lezen. Ik ben heel trots op elke reactie die ik krijg, ik zie dat echt als kadootjes. Ik heb ‘gewoon’ een fulltime baan dus ik blog 3x per week en dat is goed te combineren en helemaal prima.

 30. Julia 11 april 2015

  Het lijkt mij aan de ene kant echt geweldig maar ik ben het ook eens met de nadelen die jij noemt. Ik zag je trouwens een tijdje geleden bij de McDonalds(oosterhof) waar ik werk, maar jij was aan het afrekenen bij de kassa naast mij. Ik wilde nog zeggen dat ik je blog heel tof vind, maar heb het uiteindelijk toch maar niet gedaan.

 31. Veronique 11 april 2015

  Ik droom er ergens nog wel van maar als ik jou artikel lees, ben ik ineens al stukken gelukkiger met mijn kleine plekje op internet. Dankjewel voor je mooie woorden!

 32. Kirsten 12 april 2015

  Wat een goed stuk zeg! Ik heb er wel even over na zitten denken, maar aan de ene kant lijkt me dat bekend zijn verschrikkelijk (ja echt), laat mij maar gewoon mijn kleine plekje houden waar ik trots op ben, ook echt bij kan blijven houden wie reageert en daar oprecht heel dankbaar voor zijn. Aan de andere kant zou ik graag vooral met mijn project zoveel mogelijk mensen willen bereiken… Tja.

  Ik laat het allemaal maar gewoon zijn zoals het is en ik zie wel wat er op mijn pad komt! Het gaat me om het schrijven, het delen en de blijheid die het me geeft. Zolang dat er is, vind ik het allemaal prima.

 33. loesblogt 12 april 2015

  Wat een origineel artikel! Ik kan me zeker vinden in je punt waarin je zegt dat je merkt dat de wat kleinere blogs vaak beheerd worden door mensen die een druk leven hebben en hun blog met veel moeite erbij onderhouden, hier heb ik zelf op de een of andere manier ook meer respect voor. Ik neem de kleine foutjes die daarin voorkomen dan ook met een korreltje zout, terwijl ik foutjes bij de grote bloggers op de een of andere manier wat meer afkeur. Of boe wat klinkt dit slecht haha!

 34. BeautygurusNL, 14 april 2015

  Ik ben hier echt helemaal mee eens. Ik was begonnen met bloggen puur als hobby. Ik heb een grote liefde voor make-up, mode fotografie etc. maar als fulltimebaan niet. Het is gewoon een leuke bezigheid naast mijn studie en zo kan ik een beetje mijn kennis en ideeën delen met een aantal mensen. Het is een super leuke hobby, maar als baan weet ik het niet helemaal. Goed geschreven!

 35. Marloes 15 april 2015

  Wat een leuk en interessant artikel! Ik ben het met je eens! Fulltime bloggen zou ik niet willen. Ik vind het prima hoe het nu is. Parttime lijkt me dan wel weer leuk. Voor mij is het gewoon een hele leuke bezigheid waarin al mijn passies samenkomen, en waarin ik me ei kwijt kan!

 36. Laura 19 april 2015

  Je slaat de spijker op z’n kop, vind ik!

 37. Dhini 25 april 2015

  Ik droom wel dat ik met blog kan verdienen en ik vind je blog wel al bekend en groot geworden met je prachtige foto`s

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén