Origins Clear Improvement active charcoal mask

Mijn huid is op zich best oké, maar er zijn twee dingen waar ik me aan kan ergeren: opvallende poriën rond m’n neus en kin en de puistjes die eens in de maand gezellig op m’n gezicht komen wonen. Vaak smeerde ik er een Freeman maskertje op, maar die maskers deden niet zo heel veel voor mijn huid. Nadat ik dit masker van Dr. Hauschka probeerde wilde ik eigenlijk wel wat meer “duurdere” maskers proberen, aangezien die wel wat meer lijken te doen. Mijn oog viel op het Clear Improvement masker van Origins!


Dit donkergrijze kleimasker komt in een simpele tube, wat ik eigenlijk nog best mooi vind. Origins zegt zelf het volgende over dit masker: “Als giftige stoffen uit het milieu en vuildeeltjes onder uw huid gaan zitten, raakt het afvalsysteem in de war, poriën verstopt en de huid ziet er grauw uit. De natuurlijke reinigers dringen diep door in de huid en maken de weg vrij voor het reinigen van een grauwe teint. Actieve kool werkt als een magneet en trekt hardnekkige poriën-verstoppers eruit, Chinese witte klei absorbeert giftige stoffen uit het milieu, lecitine lost onzuiverheden op. Nu kan de huid opgelucht ademhalen.


Inmiddels gebruik ik ‘m al een tijdje op vrij regelmatige basis en in het bijzonder als m’n huid het heel goed kan gebruiken. Het masker is vrij dik en ik breng ‘m zelf het liefst aan met een foundationkwast (gebruik je ‘m toch nog eens ergens voor). Het masker is best “agressief” en te uitdrogend voor bepaalde plekken van mijn gezicht, dus ik smeer ‘m vooral op m’n T-zone.

Maar, het is wel een goed masker voor mijn huid! Het doet naar mijn idee namelijk echt wat. Sowieso voel je ‘m best tintelen als hij aan het opdrogen is en dat geeft me vaak al het idee dat er iets gebeurt. Na het verwijderen van het masker zijn mijn poriën ineens een stuk minder opvallend. Eventuele puistjes zijn of minder heftig geworden, of juist meer naar het punt gekomen waarbij je ‘m met liefde uit kunt drukken. Wel is m’n huid na het gebruik van dit masker vaak best rood en op bepaalde plekken aan de droge kant. Ik gebruik het masker dan ook het liefst ’s avonds – daarna smeer ik een voedende nachtcrème op en de volgende dag word ik wakker met een zacht en schoon huidje!


Het masker is behoorlijk duur en dat is wat mij betreft toch best een minpunt. Je betaalt namelijk €28,50 voor een toch relatief klein ogende tube. Overigens doe ik er wel verrassend lang mee al en is het einde nog niet in zicht, dus dat valt me 100% mee! Als je een echt werkend masker zoekt die poriën en puistjes minder opvallend maakt, dan is dit zeker het proberen waard. Origins kun je onder andere kopen bij Douglas.

Verder Bericht

Vorige Bericht

7 Reacties

 1. Sophie 27 april 2015

  Dit klinkt fijn! Absoluut niet geschikt voor mijn huid met mijn veel te kleine poriën, maar ik gebruik het nachtmasker van Origins. Ik vond 28 euro ook behoorlijk duur voor het masker, maar met een mini tubetje van 5ml heb ik toen geloof ik 5 of 6 keer gedaan. Dat vond ik zo goed én het masker vond ik zo fijn dat ik hem toch maar fullsize heb aangeschaft 🙂

 2. Sandra - Beautybysandra 27 april 2015

  Klinkt erg fijn, maar jeetje wat is het duur…

 3. Nicole 27 april 2015

  Ik vind ‘m heel erg goed klinken. Ik heb de laatste tijd echt een beetje last van mijn huid dus ondanks de prijs zou ik ‘m best een keer willen proberen eigenlijk. Zeker als ‘ie best lang mee gaat!

 4. Marije 27 april 2015

  Doet u mij dit masker maar! Ik heb namelijk een baggervette huid, dus van een uitgedroogde huid zal ik weinig last hebben denk ik!

 5. Kiss & Make-up 27 april 2015

  Het is inderdaad niet goedkoop, maar ’t lijkt me de prijs toch wel waard als ik het zo lees.

 6. bymarlayne 28 april 2015

  Lijkt me een fijn masker!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén