Lush Sweetie Pie shower jelly & Big sea salt shampoo

Lush is fijn en tof en hoewel het best prijzig is, koop ik er regelmatig wat. In Engeland is Lush net wat goedkoper en tijdens m’n Londen trip stond een bezoekje aan Lush dan ook zeker op de planning! Uiteindelijk eindigden twee items in de koffer, namelijk Big en Sweetie Pie.Laten we beginnen met Sweetie Pie, een vrolijk paarse shower jelly. Elke keer als ik in een Lush winkel ben kan ik het niet laten om met m’n vinger in zo’n jelly te prikken en bij voorkeur nog even met het schoteltje heen en weer te wiebelen. Shower jellies lijken een beetje op jelly pudding en Sweetie Pie is een paarse variant met glittertjes erin. Hij ruikt mierzoet, naar zwarte bessen (of eigenlijk nog wel meer naar paarse winegums).

Shower jellies kun je voor zowel je lichaam als je haar gebruiken, al raad ik je dat laatste af aangezien Lush producten meestal best “agressief” zijn. Ik dacht eigenlijk dat je best makkelijk een stukje van zo’n jelly af kon breken, maar niets is minder waar. Waardoor je dus eindigt met de complete shower jelly in je hand en gegarandeerd dat ‘ie een keertje uit je handen valt en vrolijk weg stuitert (been there, done that). Ik vind ‘m zelf het handigst in combinatie met een grote douchepuff. Ik ben wel echt verliefd op de geur, die bovendien ook nog eens behoorlijk lang op je huid blijft hangen. Jum! Ook gaat hij behoorlijk lang mee, wat ook een fijn pluspunt is. Ik ben best fan en wil stiekem ook nog wel de frisse Whoosh variant!Naar Big ben ik al eeuwen benieuwd. Dit is een shampoo met zeezout erin, waar je als het goed is een heleboel volume mee zou moeten krijgen in je haar. Mijn haar is vrij wild, alleen heeft het wel best snel de neiging om bovenop plat te worden. Soms stijl ik m’n haar en dan is een beetje extra volume dus best welkom. Big komt in een grote zwarte pot en ziet er een beetje uit als pap, maar ruikt wel heerlijk fris. Heel handig is de textuur niet en elke keer ben ik ook best onhandig bezig om alles op m’n haar te krijgen. Bovendien zijn de stukken zeezout best groot en ben ik steeds best bang dat ik m’n hoofdhuid ermee beschadig.

Maar het valt vooralsnog mee hoor. Gelukkig gaat het product redelijk snel schuimen en lossen de grove stukken zeezout snel op. Daarna merkje dat Big je haar echt squeaky clean maakt en eenmaal opgedroogd heb ik bij mijn haar zeker weten extra volume. Helaas wel voor relatief korte duur, want de volgende dag is het weer plat en zelfs wat vettiger dan normaal. Ik denk ook dat het squeaky cleane gevoel daar wat mee te maken heeft – alsof het product teveel van het vet op je hoofdhuid weghaalt en je hoofdhuid er uiteindelijk voor gaat compenseren. Ik gebruik Big nu dan ook alleen als ik 1 dagje fab haar wil hebben, de rest van de tijd ga ik liever voor een wat mildere shampoo.

Sweetie Pie is wat mij betreft zeker een aanrader, al was het maar vanwege de heerlijke geur. De vorm is misschien niet super handig, maar stiekem toch best grappig. Big is een beetje een love/hate dingetje – leuk voor een dagje en om af en toe te gebruiken, maar te heftig voor elke dag. Sweetie Pie kost €5,55 voor 100gram van het flubberige spul en een flinke pot van 333gram van Big kost je €18,25. De prijzen in Engeland zijn overigens zo’n 10% lager. In Nederland kun je Lush uiteraard bij een van de vele vestigingen vinden en online bestellen!

  1. Haha, die jelly’s lijken mij ook zo leuk! Ik zou er ook echt eindeloos mee gaan spelen 🙂 Fijne review, ik denk dat ik binnenkort maar eens naar Lush ga om te kijken voor zo’n jelly! (of in elk geval te voelen 😉 )

  2. Thanks voor deze review! Ik heb altijd al gedacht dat het haar wat vettiger zou worden door het zeezout, is dus ook écht zo. Hm, ik geloof dat het dan niet iets voor me is!

  3. Dat met Big heb ik dus ook: net na het wassen is ‘ie awesome, maar de volgende dag is mijn haar ineens vet. Zo jammer, want ik vind de geur echt goddelijk, haha.

  4. Ik heb nog een Woosh liggen, maar Sweetie Pie is toch echt mijn favoriet :’) Ik vind ze met een puff ook het fijnst werken! Big vind ik leuk klinken, maar als je haar erna vetter wordt is dat jammer. Ik gebruik wel volumepoeder of droogshampoo dan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *