Lush Sweetie Pie shower jelly & Big sea salt shampoo

Lush is fijn en tof en hoewel het best prijzig is, koop ik er regelmatig wat. In Engeland is Lush net wat goedkoper en tijdens m’n Londen trip stond een bezoekje aan Lush dan ook zeker op de planning! Uiteindelijk eindigden twee items in de koffer, namelijk Big en Sweetie Pie.



Laten we beginnen met Sweetie Pie, een vrolijk paarse shower jelly. Elke keer als ik in een Lush winkel ben kan ik het niet laten om met m’n vinger in zo’n jelly te prikken en bij voorkeur nog even met het schoteltje heen en weer te wiebelen. Shower jellies lijken een beetje op jelly pudding en Sweetie Pie is een paarse variant met glittertjes erin. Hij ruikt mierzoet, naar zwarte bessen (of eigenlijk nog wel meer naar paarse winegums).

Shower jellies kun je voor zowel je lichaam als je haar gebruiken, al raad ik je dat laatste af aangezien Lush producten meestal best “agressief” zijn. Ik dacht eigenlijk dat je best makkelijk een stukje van zo’n jelly af kon breken, maar niets is minder waar. Waardoor je dus eindigt met de complete shower jelly in je hand en gegarandeerd dat ‘ie een keertje uit je handen valt en vrolijk weg stuitert (been there, done that). Ik vind ‘m zelf het handigst in combinatie met een grote douchepuff. Ik ben wel echt verliefd op de geur, die bovendien ook nog eens behoorlijk lang op je huid blijft hangen. Jum! Ook gaat hij behoorlijk lang mee, wat ook een fijn pluspunt is. Ik ben best fan en wil stiekem ook nog wel de frisse Whoosh variant!



Naar Big ben ik al eeuwen benieuwd. Dit is een shampoo met zeezout erin, waar je als het goed is een heleboel volume mee zou moeten krijgen in je haar. Mijn haar is vrij wild, alleen heeft het wel best snel de neiging om bovenop plat te worden. Soms stijl ik m’n haar en dan is een beetje extra volume dus best welkom. Big komt in een grote zwarte pot en ziet er een beetje uit als pap, maar ruikt wel heerlijk fris. Heel handig is de textuur niet en elke keer ben ik ook best onhandig bezig om alles op m’n haar te krijgen. Bovendien zijn de stukken zeezout best groot en ben ik steeds best bang dat ik m’n hoofdhuid ermee beschadig.

Maar het valt vooralsnog mee hoor. Gelukkig gaat het product redelijk snel schuimen en lossen de grove stukken zeezout snel op. Daarna merkje dat Big je haar echt squeaky clean maakt en eenmaal opgedroogd heb ik bij mijn haar zeker weten extra volume. Helaas wel voor relatief korte duur, want de volgende dag is het weer plat en zelfs wat vettiger dan normaal. Ik denk ook dat het squeaky cleane gevoel daar wat mee te maken heeft – alsof het product teveel van het vet op je hoofdhuid weghaalt en je hoofdhuid er uiteindelijk voor gaat compenseren. Ik gebruik Big nu dan ook alleen als ik 1 dagje fab haar wil hebben, de rest van de tijd ga ik liever voor een wat mildere shampoo.

Sweetie Pie is wat mij betreft zeker een aanrader, al was het maar vanwege de heerlijke geur. De vorm is misschien niet super handig, maar stiekem toch best grappig. Big is een beetje een love/hate dingetje – leuk voor een dagje en om af en toe te gebruiken, maar te heftig voor elke dag. Sweetie Pie kost €5,55 voor 100gram van het flubberige spul en een flinke pot van 333gram van Big kost je €18,25. De prijzen in Engeland zijn overigens zo’n 10% lager. In Nederland kun je Lush uiteraard bij een van de vele vestigingen vinden en online bestellen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

17 Reacties

 1. Anniek 14 april 2015

  Haha, die jelly’s lijken mij ook zo leuk! Ik zou er ook echt eindeloos mee gaan spelen 🙂 Fijne review, ik denk dat ik binnenkort maar eens naar Lush ga om te kijken voor zo’n jelly! (of in elk geval te voelen 😉 )

 2. Marloes 14 april 2015

  Ik ben heel benieuwd naar Sweetie Pie! Ziet er leuk uit zeg. Big vind ik wel een tikkeltje duur wat je krijgt poeh! Fijne review!

 3. Sandra (beautybysandra) 14 april 2015

  Ziet er goed uit. Het lijken me heerlijke producten!

 4. Bianca 14 april 2015

  Sweetie Pie vind ik een fijn product om te gebruiken, die shampoo lijkt mij ook wel eens leuk om te proberen al vind ik het best een prijzig product x

 5. Denise 14 april 2015

  Thanks voor deze review! Ik heb altijd al gedacht dat het haar wat vettiger zou worden door het zeezout, is dus ook écht zo. Hm, ik geloof dat het dan niet iets voor me is!

 6. Lotte 14 april 2015

  Dat met Big heb ik dus ook: net na het wassen is ‘ie awesome, maar de volgende dag is mijn haar ineens vet. Zo jammer, want ik vind de geur echt goddelijk, haha.

 7. Sophie 14 april 2015

  Ik heb nog een Woosh liggen, maar Sweetie Pie is toch echt mijn favoriet :’) Ik vind ze met een puff ook het fijnst werken! Big vind ik leuk klinken, maar als je haar erna vetter wordt is dat jammer. Ik gebruik wel volumepoeder of droogshampoo dan! 🙂

 8. Melissa 14 april 2015

  Ik had nog niet eerder een sea salt shampoo gezien! Wel jammer dat je haar sneller vet wordt na het wassen.

 9. Manon 14 april 2015

  Niks voor mij als het haar door de zeezout vettiger word, ik heb al vaak een vette kop hahahahah

 10. Kirsten 14 april 2015

  Die shower jelly’s zijn zo leuk! Big zou ik denk ik nog wel willen proberen.

 11. Shiralee 14 april 2015

  Weer zo’n fijne en duidelijke review! Heb eerlijk gezegd nog nooit wat van Lush geprobeerd ook al loop ik wel elke keer naar binnen… haha

 12. Nicole 14 april 2015

  Hele fijne review! Sweetie pie lijkt me erg lekker!

 13. Mariëlle 14 april 2015

  Ik heb ooit een tester gehad van BIG en die deed helemaal niets voor mij… Leuke review!

 14. Mijn Kleine Geheimpjes 14 april 2015

  Sweetie Pie ruikt zoooo lekker! Ik kan er alleen nooit zo goed mee omgaan: er verdwijnt meer in het gootje dan dat er op mijn huid beland..

 15. bymarlayne 14 april 2015

  Die shower jelly lijkt me wel leuk voor onder de douche 🙂

 16. Rachel 14 april 2015

  wat een leuke en goede review! ik ben erg benieuwd naar Big geworden nu!

 17. Roxanne 19 april 2015

  Sweetie Pie is heerlijk! Ik ‘swirl’ ook altijd met mijn douchepuff over de jelly heen en was mij dan met de berg aan schuim die daar van af komt 🙂

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén