L’Oréal Professionnel Curl Contour HydraCell shampoo & masker

Veel mensen vinden krullend haar helemaal de bom, maar ik ben niet zo heel gelukkig met dat van mij. Vooral omdat het nogal wild is en wat producten nodig heeft om getemd te worden (en dan nog relatief wild blijft). Gelukkig zijn er wel meer dan genoeg fijne producten voor gekruld haar. Ik probeerde er twee uit van de Curl Contour HydraCell lijn van L’Oréal Professionnel!

Eigenlijk was ik direct al verliefd op deze producten door de lekker frisse verpakkingen – ik hou van de kleur! Ook ruiken de producten lekker, echt een beetje als kappersproducten maar zeker niet oubollig. Ik ontving zelf de shampoo en het masker uit deze lijn. Er is ook nog een spray, die heb ik niet geprobeerd.


De Curl Contour HydraCell shampoo zit in een schattig flesje en is een “voedende en vormgevende shampoo voor haar met krullen”. L’Oréal belooft zelf dat het product je haren voedt en hydrateert, onder andere door de mix van glycerine en olie. In het ingrediëntenlijstje zie je hier ook wel wat van terug, al zit er ook SLS in. Zelf heb ik daar niet perse veel moeite mee zolang de shampoo niet te uitdrogend werkt.

En dat doet hij bij mijn haar gelukkig zeker niet! Eigenlijk ben ik best verrast over hoe zacht hij mijn haar maakt, zonder dat ik het gevoel heb dat het te verzwarend is. Sowieso heb je maar weinig nodig om je haar mee te wassen en daarna voelt mijn haar niet te schoon. Dat is met krullen naar mijn idee best belangrijk – echt agressieve shampoos werken er niet zo best voor.Maar mijn haarroutine is niet compleet zonder na de shampoo een conditioner of masker te gebruiken. In de Curl Contour HydraCell lijn vind je een masker in een wederom vrij schattige verpakking. L’Oréal belooft net als bij de shampoo dat dit product je krullen voedt en hydrateert, alleen dan een stuk intenser dan de shampoo. Ook hier zitten de voedende ingrediënten glycerine en olie in en dit product heeft dezelfde lekkere geur als de shampoo.

Ik gebruik het masker in de onderste helft van m’n haar van ongeveer van m’n oren tot in de puntjes. Zelf laat ik ‘m niet super lang intrekken, meestal een minuut of 3. Daarna merk ik al dat het wederom een fijn product is voor m’n haar. Mijn haar wordt er lekker zacht van en ook dit product is niet te zwaar.

Maar een foto zegt natuurlijk meer dan duizend woorden! Kijk, Victoria Secret modellen krullen krijg ik er niet van en dat verwacht ik ook niet, want dat is helaas niet de textuur van mijn haar haha. Maar het is een stuk minder fluffig dan met andere producten en eigenlijk bevalt het me best goed! Inmiddels zijn beide producten voor ongeveer driekwart op. Ik gebruik ze graag op de dagen dat ik verder niets met mijn haar doe (als in: stijlen). Dan kunnen m’n krullen wel wat hulp gebruiken en dan zijn de L’Oréal producten meer dan welkom!

Eindconclusie: de producten bevallen me prima! Ik heb het idee dat ze echt wel wat meer doen dan de producten die ik normaal gebruik en dat ze vooral niet te heftig zijn voor mijn haar. Normaal ben ik eerder fan van een masker of conditioner dan van een shampoo, maar in dit geval vind ik denk ik de shampoo zelfs nog wel het meest fijn! De L’Oréal Professionnel Curl Contour HydraCell kan je onder andere bestellen bij Barberstore. De shampoo kost hier €8,95 en het masker €11,95.

Verder Bericht

Vorige Bericht

8 Reacties

 1. Sandra (beautybysandra) 22 april 2015

  Klinkt goed. Je hebt echt prachtig haar!

 2. Carmen 22 april 2015

  Klinkt als een fijne shampoo en conditioner, ik ben ook erg benieuwd! Liefs

 3. Sophie 22 april 2015

  Dit klinkt heel erg goed en het resultaat vind ik erg mooi. Ik heb ook pluizend haar, vandaar dat ik het vaak krul en stijl :’)

 4. Manon 22 april 2015

  Dat klinkt wel veelbelovend, ik vind dat L’oreal best wel goede producten heeft!

 5. Marije 22 april 2015

  Mijn zusje is deze producten voor mij aan het testen en ik ben benieuwd wat ze er van vindt! Wij zijn trouwens ook niet zo blij met onze krullen. Boehoe!

 6. Daniëlle 22 april 2015

  Klinkt goed! Ik denk dat het ideaal zou zijn voor mijn haar! Soms ben ik blij met mijn krullen, maar ook ben ik vaak genoeg niet te vreden over mijn krullen. Soms kan mijn haar zo vreemd gaan zitten 🙁

 7. Isabelle 22 april 2015

  Je hebt zo mooi haar!

 8. Nicole 22 april 2015

  Ze zien er erg goed uit!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén