Een beetje Rotterdam en een beetje Delft

Hele diaries zal je van mij niet zo snel zien op m’n blog (m’n leven is niet zo spannend), maar afgelopen weekend was ik succesvol 2x buiten én had ik beide keren een camera bij. Zie het als een nieuw goed voornemen van mezelf: meer foto’s buiten maken met een echte camera. Omdat ik het namelijk wel heel leuk vind om te doen, maar vaak uit luiheid niet doe. Op zaterdag ging ik met m’n broer naar Rotterdam voor onder andere een bezoekje aan de bioscoop en op zondag ging ik met een vriend naar Delft om de Blue Market te bezoeken!
Rotterdam blijft toch stiekem een favoriete stad. Er is zóveel om te fotograferen en elke hoek van de straat lijkt wel anders. Ook is het best makkelijk om mensen te fotograferen, aangezien het vaak zo druk is dat niemand het opvalt. Ik maakte de foto’s toen de zon langzaam aan het ondergaan was en dat geeft altijd zo’n mooi effect vind ik. Bij de tramhalte Lijnbaan staan trouwens een paar hele grote bomen met witte bloemetjes eraan. Super schattig en super leuk om te fotograferen!Voor het fotograferen aten we trouwens bij Little V, wat een heerlijk Vietnamees restaurant is en wat mij betreft zeker eens het proberen waard. We gingen ook nog naar de bioscoop om Fast & the Furious 7 te kijken. Ik had nog nooit een film gezien van de reeks, maar vond het best tof! En stiekem een beetje zielig voor al die mooie auto’s die in de prak gereden werden, haha. Ik maakte op deze dag trouwens de foto’s met m’n Canon EOS 70D en de Canon 50mm F1.8 lens Die lens is voor een lens echt super cheap en hij is heel erg plastic, maar maakt wel prachtige foto’s!


Delft blijf ik een bijzondere stad vinden. Niet ver van Rotterdam, maar toch zo anders. Heel “Nederlands” en heel rustig, haha. Afgelopen zondag was er Blue Market, wat me een beetje deed denken aan het Swan Market concept. Maar dan alleen met Delftse dingen – zoals kraampjes van mensen die ook een winkel in Delft hebben, eten van restaurantjes en artiesten die in Delft wonen. Persoonlijk vond ik het niet net zo leuk als Swan Market, maar dat kwam vooral omdat dit heel klein was en toch heel druk haha. De jongen die je op de eerste foto ziet heet trouwens Kaz Vermeer en hij speelde en zong een aantal mooie nummers!


Heel lang waren we uiteindelijk niet binnen. Gelukkig was het heerlijk weer en was er nog genoeg te zien in de rest van Delft. Deze keer maakte ik foto’s met de Panasonic GF5 en Panasonic 20mm F1.7 lens. Blijft ook echt een hele fijne combinatie, vooral omdat het super compact is en dus ook niet zo opvallend. Ik vond het sowieso wel fijn om weer eens buiten foto’s te maken. Zeker voor herhaling vatbaar! Wat heb jij afgelopen weekend gedaan of zou je echt weer wat vaker moeten doen tijdens het weekend?

  1. Wat maak je toch altijd prachtige foto’s! Ik heb daar niet het inzicht voor – steden fotograferen. Ik ga het binnenkort nog maar eens proberen in Venetië 🙂

  2. Prachtige foto’s! Beide steden zijn favoriet bij mij, Rotterdam omdat ik er opgegroeid ben en Delft omdat ik er woon. Bij het zien van die foto’s, vooral van Delft, krijg ik echt een soort vlinders in mijn buik. Wat een mooie stad blijft het!

  3. Wat heb je weer mooie foto’s gemaakt! Ik ben stiekem volgens mij nog nooit in Delft geweest. Ja, in het ziekenhuis, maar dat telt niet vind ik. Afgelopen weekend was ik aan het werk en ben ik Leiden in geweest, ook zo’n leuke stad! Daar kan je trouwens ook heel leuk foto’s maken, dus als je die stad eens aandoet: let me know 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *