Bioderma Sensibio make-up removing micelle solution

Oh jongens, ik heb een groots probleem. Ik ben verliefd geworden op een product wat niet bepaald makkelijk in Nederland te verkrijgen is. Grrr! Maar gelukkig heb ik vooralsnog wel voldoende van dit magische goedje. Waar ik het over heb? De micellaire lotion van Bioderma!


Ik kocht een flesje in een apotheek in hartje Londen na al jaren lovende reviews te hebben gehoord van meerdere YouTubers. Allen zeggen ze dat het je make-up perfect verwijdert zonder je huid te irriteren. En guess what? Ze hebben echt helemaal gelijk! Nadat m’n reinigingsdoekjes op waren (ja ik ben lui) besloot ik me aan de inhoud van dit flesje te wagen en het werkt echt perfect. Je doet een beetje op een wattenschijfje en verwijdert er dan moeiteloos make-up mee, zelfs waterproof. Als je echt heftige (oog)make-up op hebt raad ik je wel aan om zo’n echte make-up remover te gebruiken, al was het maar omdat je daar denk ik net wat minder van nodig hebt.

Maar met mijn dagelijkse, gedeeltelijke waterproof zijnde make-up is het perfect. Zelf heb ik best vaak last van allergische reacties op verzorgingsproducten, vooral als er parfum in zit. In deze micellaire lotion zit dat gelukkig niet en ik kan het dan ook moeiteloos gebruiken op m’n gezicht en bij m’n ogen. Het prikt ook niet en het maakt mijn huid niet ontzettend droog. Ik heb overigens niet het idee dat het minder zuinig is dan gewone make-up removers – ik heb net zoveel wattenschijfjes nodig als voorheen.

Eindconclusie: ik ben verliefd op dit perfecte goedje. Helaas kun je Bioderma niet (makkelijk?) vinden in Nederlandse winkels, al zijn er wel webshops die het verkopen. Farmaline bijvoorbeeld, waar je voor een flesje van 250ml €15 betaalt. Ik legde er in Londen ongeveer €14,50 voor neer dus dat scheelt niet eens zoveel! Waarschijnlijk ga ik het ook maar online bestellen zodra dit flesje leeg is. Heb jij al eens dit product van Bioderma uitgeprobeerd?

  1. Fijn dat het zo goed werkt maar wel jammer dat het zo moeilijk te verkrijgen is! Misschien via Amazon? Ik heb ook vaker gehoord dat die van Garnier (met de roze dop) ook dicht in de buurt komt van deze Bioderma.

  2. Deze zou ik nog heel graag willen proberen! Op het moment gebruik ik die van Garnier, maar die van Loreal vond ik beter. Deze wordt hopelijk de volgende die ik ga proberen 😀

  3. Als ik jou was zou ik kijken naar de roze fles van Garnier! Die werkt even goed, veel bloggers hebben ze ook vergeleken en is een stuk goedkoper!

  4. Ik kan niet meer zonder deze! Ik heb er in Frankrijk toen 3 gekocht (waarvan eentje al gesneuveld is door m’n vriend.. grr! haha) en ben echt fan! Echt geweldig spul, alleen zo jammer dat het niet hier in de winkels te koop is.

  5. Klinkt goed! Ik heb er nu zelf een van Kruidvat (skirre student haha), want ik was heel benieuwd of deze ook hetzelfde zou werken zoals bijv. die van Garnier of deze van Bioderma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *