MAC Prep & Prime Transparent Finishing Pressed Powder

Ik weet dat veel mensen MAC waarderen vanwege de unieke en bijzondere producten en Limited Editions die ze uitbrengen. Denk aan paarse en dieprode lipsticks, prachtige blushes en pigments in de meest knallende kleuren. Ik vind MAC zelf echter juist fijn voor basic producten, en dan in het bijzonder voor poeders om je gezicht mee te matteren. Fan van de MAC Mineralized Skin Finish Natural was ik al, maar deze keer besloot ik voor MAC Prep & Prime Transparent Finishing Pressed Powder te gaan.


Dit poeder is, in tegenstelling tot de MSF Natural – volledig transparant. In de verpakking lijkt hij wit, maar eenmaal aangebracht zie je dit niet meer. Tenzij je teveel aanbrengt, dat weet ik inmiddels al uit ervaring haha. Inmiddels heb ik ‘m zo’n 2 maanden en gebruik ik ‘m afwisselend met (het laatste beetje) van mijn MAC MSF Natural. Dat het poeder transparant is heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. Je hebt wat meer dekking van je foundation nodig, maar als je een mooie foundation hebt is het juist fijn dat het poeder de kleur niet beinvloedt.

Maar wat vind ik van het poeder? Mwehh.. Eerlijk? Ik ben er niet zo van onder de indruk. Sowieso moet je geen compleet mat effect verwachten na het aanbrengen van het poeder. Enerzijds is dat best een voordeel, aangezien het effect heel erg natuurlijk is. Daarentegen wordt mijn huid gedurende de dag best snel vettig als ik geen goed matterend poeder gebruik. MAC MSF Natural is zo’n heel poederig product waarbij het aan het begin even too much lijkt, maar welke het gedurende de dag toch wat beter volhoudt dan de Prep & Prime Pressed Powder. Bijpoederen met het witte poeder is dus toch wel nodig.

Overigens heb ik ook zo’n transparant poeder van Essence geprobeerd (zie bijvoorbeeld deze review erover) en als ik die vergelijk met de versie van MAC, doet Essence het niet eens zoveel slechter. Het nadeel van het Essence poeder vind ik de gammele verpakking en dat het poeder snel breekt. MAC wint zeker op dat vlak, maar het poeder zelf.. Ik denk dat ik die van MAC niet opnieuw zou kopen en eerder voor die van Essence zou gaan, gezien de prijs.

Een echte miskoop is het niet hoor, dit poeder. Maar echt onder de indruk ben ik ook niet. De MAC Mineralized Skin Finish Natural past beter bij mijn huid en het transparante poeder van Essence is een prima budgetoptie. MAC kun je onder andere bij de counters (Douglas, Bijenkorf) en de MAC Pro Store krijgen, en is online te bestellen bij bijvoorbeeld Douglas. Het MAC Prep & Prime Transparent Finishing Pressed Powder kost €21,50.

Verder Bericht

Vorige Bericht

18 Reacties

 1. Anneloes 30 maart 2015

  Jammer dat het poeder toch niet wat meer aan je verwachtingen voldeed! Ik heb zelf de gewone ‘losse’ versie van dit poeder en die vind ik heel erg fijn werken, maar ook geen wonderpoeder inderdaad.

 2. Bianca 30 maart 2015

  Ik koop zo’n poeder liever van een budget merk, wel fijn en eerlijk dat je er een artikel over maak x

 3. mariëlle 30 maart 2015

  Wat eerlijk dat je aangeeft dat Essence ook best goed is! Ik gebruik die al heel lang en ben gewoon zuinig op de verpakking, scheelt me een hoop geld 🙂

 4. Denise 30 maart 2015

  Super fijne en eerlijke review! Ik was al ontzettend benieuwd naar deze poeder, maar als ik dit zo lees laat ik hem toch lekker liggen.

 5. Natascha 30 maart 2015

  Jammer dat hij jou ook tegenvalt. Een vriendin van me vertelde me laatst precies hetzelfde toen ik deze wilde gaan kopen. Zij maakte ook de vergelijking met Essence en vond die ook fijner.

 6. Kirsten 30 maart 2015

  Ik wilde deze poeder eerst ook proberen maar als ik dat zo lees blij ik maar bij de Essence variant die ik al maanden gebruik. Scheelt dan toch weer geld.

 7. Manon 30 maart 2015

  Fijne review, klinkt erg goed!

 8. Sophie 30 maart 2015

  Balen dat je gezicht gauw weer vettig wordt, ik heb de losse Prep+Prime en die vind ik zelf wel echt heel erg mooi. Maar misschien komt dat omdat mijn gezicht gewoon de hele dag mat blijft door mijn droge huid? Ik weet het niet, haha! Die losse Prep+Prime is overigens net zo goed als die van Essence, dus dan ga ik liever voor een budget gammele verpakking :’)

 9. Melissa 30 maart 2015

  Jammer dat hij wat tegenvalt, dan blijf ik toch maar bij de poeder van Essence.

 10. Nicole 30 maart 2015

  Wat jammer dat je er niet echt van onder de indruk bent. Het is toch best een prijzig product.

 11. Jessica 30 maart 2015

  Nou dat scheelt mij weer een aantal euro’s haha. Ik vind de losse variant erg fijn en gebruik nu al een flinke poos die van Essence maar deze bleef toch altijd in mijn achterhoofd spoken.

 12. femketje 30 maart 2015

  hmmz, voor de prijs had ik wel wat meer spectaculairs verwacht!

 13. Melissa 30 maart 2015

  Ik heb al een paar keer gehoord dat die van Essence even goed zou zijn, dus ik zie mezelf die van MAC nooit kopen.
  x

 14. Marjoleinee 30 maart 2015

  Jammer dat deze niet zo goed is , ik gebruik altijd die van Essence en daar blijf ik dan ook maar bij haha!

 15. Kelly 30 maart 2015

  Mij lijkt hij best oké, al ben ik geen fan van transparante poeders.

 16. Lotte 31 maart 2015

  Hmmm, klinkt niet héél overtuigend! Ik vind de verpakking van MAC inderdaad wel fijn en het poeder zal vast minder breekbaar zijn, maar als het effect van die van Essence er niet voor onder doet, tja..

 17. Bertine 31 maart 2015

  jammer dat het niet doet wat je had verwacht, ik had er ook meer van verwacht moet ik zeggen!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén