Een nieuw dekbedovertrek + slaaptips

Als je me een beetje kent, dan weet je dat slapen toch wel een van m’n grootste hobby’s is. Helaas is de uitvoering ervan toch wat belemmerd door het feit dat ik 40 uur per week moet werken en verwacht wordt om toch enigszins op tijd aanwezig te zijn, haha. Maar dan nog is goed en voldoende slapen best belangrijk voor mijn gesteldheid. TotaalBed vroeg me of ik het leuk vond om wat uit te kiezen in hun webshop, and so I did!


Ik ging voor een simpel maar toch stylish dekbedovertrek, met blauw en wit. Misschien een beetje mannelijk, maar een barbieroze dekbed zal je sowieso niet zo snel vinden in mijn kamer haha. Normaal heb ik altijd hele goedkope dekbedovertrekken en het verschil met een wat duurdere merk je toch wel. Het slaapcomfort verdubbelt gelijk! Ben ik trouwens de enige die echt overheerlijk slaapt in een net verschoond bed? Echt, als het elke dag kon…

Maar goed, het dekbedovertrek bevalt dus zeker goed! Ik vind het design leuk en je merkt zeker dat het net even wat betere kwaliteit is dan gemiddeld. TotaalBed is trouwens ook best een leuke webshop met een interessant assortiment. En aangezien ze je items thuis bezorgen is het ideaal voor mensen die net als ik slapen als een van hun grootste hobby’s zien haha. Oké flauw, maar handig is het wel! Het dekbedovertrek is van het merk Essenza en kun je voor €59,90 kopen bij TotaalBed.

En ik dacht, misschien is het leuk om deze blogpost af te sluiten met wat tips van mijn kant voor als je niet zo goed kunt slapen. Let’s go:

1. Don’t worry baby! Serieus, ik denk dat stress en onrust de nummer 1 reden is dat we niet altijd even goed slapen. Zo min mogelijk stressen is sowieso beter voor je, al is dat niet altijd even makkelijk. Wat bij mij wel goed helpt is iets van afleiding zoeken om er niet aan te denken. Of mezelf in de mindset proberen te krijgen dat het nu eenmaal zo is en dat ik het moet accepteren. Maar ik geef toe, het is niet altijd even makkelijk.

2. Wat bij mij altijd heel goed helpt is iets rustgevends kijken of luisteren. Dus bijvoorbeeld YouTube filmpjes van iemand met een rustgevende stem (bijvoorbeeld die van Lisa Eldrigde), of heel zacht rustgevende muziek luisteren. Op dit moment ben ik best fan van de covers (en originele nummers) van Jasmine Thompson!

3. Beter werkt trouwens het lezen van een boek, tenzij het boek zo spannend is dat je juist niet wilt gaan slapen haha. Het schijnt zelfs zo te zijn dat het gebruik van elektronica door het felle licht de kwaliteit van je slaap uiteindelijk verminderd, dus wat dat betreft is een boek lezen sowieso een beter idee! En ik vind het lezen van boeken zelf erg leuk, omdat het een beetje als een film is waarbij je zelf de beelden bedenkt.

4. Wat trouwens ook heel belangrijk is dat je genoeg frisse lucht en de juiste temperatuur hebt in je slaapkamer. Ik vind het zelf wel fijn als het best koud is – dat in combinatie met een heerlijk warm dekbed maakt me echt gelukkig, haha. Ik las ergens dat de ideale slaaptemperatuur rond de 16 graden ligt!

5. Zorg dat je niet de tijd kunt zien vanuit je bed. Dat is echt killing namelijk, helemaal als je de neiging hebt om af te tellen. Gewoon je wekker omdraaien dus!

Ben je net zo’n fan van lekker slapen als ik? En heb je nog goede tips?

Verder Bericht

Vorige Bericht

11 Reacties

 1. Svenja 9 maart 2015

  Heel tof dekbedovertrek <3

 2. Sonja 9 maart 2015

  Fijn dekbedovertrek! Ziet er weer fris uit.
  Dat met die klok is waar…

 3. Manon 9 maart 2015

  Wat een super mooi dekbedovertrek!

 4. Sophie 9 maart 2015

  Wat een mooi dekbedovertrek! Ik heb een flanel dekbed, niets is lekkerder dan mijn flanel dekbed hihi <3

 5. Denise 9 maart 2015

  Wat een super fijn dekbedovertrek en een heel leuk en origineel artikel! <3

 6. Kirsten 9 maart 2015

  Wat een mooi dekbedovertrek! (:

 7. Esthe 9 maart 2015

  Wat een mooi dekbedovertrek. Ik vind de kleuren ook erg mooi

 8. Tessa 9 maart 2015

  Wat een ontzettend mooi dekbed!

 9. Romy 9 maart 2015

  Gave kleuren heeft ‘ie!

 10. Nicole 9 maart 2015

  Wauw wat een mooie zeg! Ziet er goed uit.

 11. Bianca 9 maart 2015

  Die is mooi! Ziet er kwalitatief erg goed uit 🙂

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén